Русия доминира над Черно море, но пък заплаха за нас няма

Военният дисбаланс е в нейна полза, но разумно обяснение няма
12 окт 2017 10:37,
248

Русия доминира над Черно море. Военният дисбаланс е много силен в нейна полза, за което пък от своя страна няма разумно обяснение, посочи в студиото на "България сутрин" експертът по отбрана ген. Съби Събев.

Повод за дискусията стана информацията, тиражирана от световните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море, за която пък вчера лидерът на социалистите поиска обяснение лично от премиера Борисов.

Още по темата

"Няма планове за постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море, категоричен бе експертът по отбрана. По този начин той подкрепи тезата на правителството, която бе оповестена след изказването на Корнелия Нинова на брифинг в Министерския съвет от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

"Политиците ни обаче бяха подведени от термина "Черноморски сили". Когато става дума за Черноморските сили на НАТО, трябва да сме наясно, че освен в Черно море, те ще бъдат базирани и в региона, включват също така сухопътен компонент, който активира една многонационална бригада с българско участие в Румъния и още девет държави", каза още ген. Съби Събев.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че непосредствена заплаха за България от страна на Русия няма. Но въпреки това тя преследва собствените си национални интереси и са открити сериозни нарушения с прекрояване на границите ѝ, които не могат да бъдат приети за нормални в изградената от Европа архитектура за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
6
 
! Отговори
СССР преди 6 години
Когато големите сили говорят дребните и слабите мълчат и завиждат!
98
6
 
6
 
! Отговори
Исторически преди 6 години
факт е, че Русия доминира над Черно море откакто Петър I е изгонил турците от Азов.Генерала е открил топлата вода.
97
5
 
9
 
! Отговори
ззз преди 6 години
До 99 :Ти как разбра ,че се молят бе *** ? Там ли беше ? САЩ имат два пъти по-силна икономика от тази на Китай ,от САЩ зависи и половината световна икономика ,също така долара е най-силната валута.Обесни ни сега как САЩ ще излезе фалирала от цялата ситуация бе червен шут ?
96
7
 
7
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
Доминират в сверата на фантазията си с техника и технологии от времето на варшавския договор.Едната бедна Украйна ги спука от бой.Кофти е да обърнеш съюзниците си от приятели във врагове.
95
9
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 6 години
Китай нямат бизнес със САЩ напротив САЩ се мъкнат при Китай и им се молят на колене да им позволят да инвестират. Китай винаги може да нарита тия инвеститори и да им фалира доларите за туй ги допуска за да може да ги контролира.
94
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
ОТ ДОЛНИЯ разбирам че България била територия на САЩ. За това ли се множат *** така добре. Чакай от американци мед ... младо момче.
93
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайЗагадката е там ,че всички държави в Черно Море са членки на НАТО или кандидат членки освен РУсия.Демек САЩ са много повече на своя територия от колкото Русия.Сега по-ясно ли ти стана ?
92
1
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Изгледах видеото няколко пъти, на тия ако им вържа вратата със една тел и няма да могат да излязат от таз каруца. Да не говорим ако някой се изпусне вътре каква смрад е.
91
1
 
0
 
! Отговори
Ами анонимко преди 6 години
като не знаеш какво да правиш поне си вдигни г.ащите
90
4
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
Обяснявам на Чичо Събевото момче-генерал. Русия доминира военно в Черно море щото има бряг на него и щото е голяма военна сила. България няма как да доминира а ми е чудно защо САЩ искат да доминират. Те това е загадката - янките чии го дирят тук.
89
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦИРКОНИ СЛЕД КАЛИБРИЛеле ,някаква си *** ,която е равна на Бангладеш ,произвеждала ракети ?!?! Какво ще правим сега незнам..
88
4
 
12
 
! Отговори
ЦИРКОНИ СЛЕД КАЛИБРИ преди 6 години
скоро ще постъпят на въоръжение на руския флот. А все още няма ПВО в света да прихване такива 8М ракети. Самолетоносачите на САЩ ще стоят близо до американския бряг. и ще обикалят като гладни вълци стадата ОТДАЛЕЧЕ. Че иначе ще има ДУМ,ДУМ - няма кораб
87
18
 
10
 
! Отговори
ззз преди 6 години
До ядрени бомби са митТова граничи със сферата на фантастиката.САЩ имат най-силната и модернизирана армия за всички времена ,която просто няма военна конкуренция.Как очакваш някаква Русия ,която е страна от третия свят ,да нахлуе в САЩ и още повече да мине през НАТО,който е съюзна на най-силните държави на планетата ? Ти въобще вярваш ли си на глупостите дето ги пишеш бе червен клоун ?
86
2
 
15
 
! Отговори
Ало експерта преди 6 години
не си хаби въздуха. Ще ти трябва да помпаш надуваемите лодки на българската флотилия. Защото от старите фрегати 50 годишни, дето купиха от Белгия на цената на нови тече мазут и са изгнили отвсякъде.
85
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 87Сега ми е по спокойно, като виждам как расъждаваш. Ти специално ще разбереш, че кучето не е умряло, чак когато то ти го намлати чак до макарите.Спис и спокойно кучето е умряло и заплаха няма.
84
15
 
6
 
! Отговори
Военен експерт преди 6 години
Платените от Путин хибридни псевдоексперти разпростраяват митове, че Русия доминирала в Черно море. Истината прятели мои е, че Русия е бедна и изостанала страна със средна заплата 86 евро, а България е евроатлантическа страна членка на ЕС и НАТО и натовския флот е абслютен военен хегемон в Черно море!
83
3
 
14
 
! Отговори
НА УЧЕНИЯТА преди 6 години
в РУМЪНИЯ това лято когато нашите видели , че мишените наподобяват руски униформи ОТКАЗАЛИ ДА СТРЕЛЯТ. Защо това не се съобщи от никоя медия у нас. НЕ Е ПОЛИТКОРЕКТНО, а се дава трибуна на такива ..........като тоя Съби
82
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSникой не се кани да воюва с Русия - кой вади нож на умряло куче бе :)
81
4
 
16
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 85Кои сте вие дето ще воювате срещу Русия?Ти , Антон Тодоров, Иво Инджев и още двама трима клиенти на клиника "Свети Наум"
80
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
една ескадрила Грипен , въоръжена с противокорабни ракети Rbs.15F и въздух-повърхност Maverick , силно може да промени нещата .