Русия доминира над Черно море, но пък заплаха за нас няма

Военният дисбаланс е в нейна полза, но разумно обяснение няма
12 окт 2017 10:37,
248

Русия доминира над Черно море. Военният дисбаланс е много силен в нейна полза, за което пък от своя страна няма разумно обяснение, посочи в студиото на "България сутрин" експертът по отбрана ген. Съби Събев.

Повод за дискусията стана информацията, тиражирана от световните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море, за която пък вчера лидерът на социалистите поиска обяснение лично от премиера Борисов.

Още по темата

"Няма планове за постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море, категоричен бе експертът по отбрана. По този начин той подкрепи тезата на правителството, която бе оповестена след изказването на Корнелия Нинова на брифинг в Министерския съвет от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

"Политиците ни обаче бяха подведени от термина "Черноморски сили". Когато става дума за Черноморските сили на НАТО, трябва да сме наясно, че освен в Черно море, те ще бъдат базирани и в региона, включват също така сухопътен компонент, който активира една многонационална бригада с българско участие в Румъния и още девет държави", каза още ген. Съби Събев.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че непосредствена заплаха за България от страна на Русия няма. Но въпреки това тя преследва собствените си национални интереси и са открити сериозни нарушения с прекрояване на границите ѝ, които не могат да бъдат приети за нормални в изградената от Европа архитектура за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
15
 
! Отговори
ВОЮВАЛИ СМЕ С НЕМЦИ преди 6 години
ингилизи, франсета. гърци, турци, сърби , а на Румънския фронт 1 -та Световна е имало масови побратимявания. Няколкото битки с казаците и кавалерията на ген. Колев 1916г след това струваха главата на ФЕРДИНАНД. Което синът му БОРИС дълго пазеше като обица на ухото и затова след като заяви на ХИТЛЕР, че войниците му ще минат на страната на РУСНАЦИТЕ с духова музика се върна от ГЕРМАНИЯ в ковчег
78
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този пишман експерт е *** платен от руското посолство да прави хибридна пропаганда.
77
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
81 Кой те излъга нещастнико воювали сме и ако потрябва пак ще воюваме
76
10
 
19
 
! Отговори
САЩ СА ВРАГ ЗА НАС преди 6 години
и нищо не може да ни накара да воюваме с РУСИЯ. По-скоро това ще коства главите на подобни продажници
75
4
 
17
 
! Отговори
българина преди 6 години
ако Русия е искала да влиза имаше време от 1878 насам, идвала е много пъти но винаги си е тръгвала. докато ей на сащ вече имат 4 бази праят пета и посолство като бункер и няма да си тръгнат а бб е лицемер искал мир в Черно море, ами излизаме от нато и мира ще дойд на следващия ден, а да забравих в 12 без пет ще дойдат трима сенатори, макар единия да е болен от рак...
74
6
 
14
 
! Отговори
ядрени бомби са мит преди 6 години
До Анонимен 76А на бас, че един ден руските и китайските войски ще се срещнат в Чикаго.
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ размахват оръжие наляво и надясно, а С Корея и Китай заплаха ли са за нас като сме едни съюзниц и на янките ? Ако Ким Чинг Чонг реши да ни опляска какво ще правим Цеко Ухото ще лети на бараките втора употреба и ще лови ракетите. От нема страшно най ни е страх. Когато си чел Винету поне трябва да си наясно как индианците са изчезнали.
72
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за половина нощРусия ,ако нападне НАТО ,това ще бъде нейния край и то точно за един час.Руснаците нямат възможността,влиянитето ,ресурсите и най-вече военната сила да се изправят срещу САЩ ,камо ли срещу САЩ и НАТО.Комично е просто.Русия е обградена от всякъде и в действителност ,ако нямаше ядрен арсенал ,вече щеше да е провинция на САЩ или тренировъчно игрище на НАТО.
71
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Черно море има три натовски държави и още две петитимни да станат и те натовски така че Русия няма думата
70
4
 
9
 
! Отговори
полигона БГ преди 6 години
Ходете обяснявайте на тактическите системи за поразяване "Мъртвежка ръка" колко сантименти имаме към братишките. Разберете, че светкаме на установките и на двата лагера, или си мислите че предстоящето ликвидиране на всякаква стратегическа инфраструктура в БГ, като Козлодуй, несъстояли се газов поток, са случайни събития.
69
3
 
2
 
! Отговори
до Пенчо преди 6 години
Пенчо , седи си кака при козите, и не си напъвай малкото мозъче да бистриш Хитлер и Германия!Глей да не си завъдиш некой менингит!
68
4
 
13
 
! Отговори
РУМЪНЦИТЕ преди 6 години
се натискат да бъдат КАЛИБРИРАНИ някой ден. Дано да не се случи, че парчета от американски бази ще хвърчат надалече. Особено като се знае, че САЩ си докараха ядрените бомби от Инджирлик в РУМЪНИЯ
67
5
 
13
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Ако Русия нападне НАТО, това няма да бъде война, а ще бъде битка с тероризма.
66
6
 
12
 
! Отговори
за половина нощ преди 6 години
Твърдението, че Русия може да превземе страните от НАТО за една нощ е лъжа. Истината е, че Русия може да превземе страните от НАТО за половина нощ!
65
6
 
13
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
То и Хитлер тъй казваше ,че няма страшно на немците. Когато швабите видяха руснаците пред Бранденбургската врата го самоубиха и го хвърлиха във реката като един ***.
64
5
 
12
 
! Отговори
хаос преди 6 години
Как ще няма заплаха за нас,докато има военни бази на чужда страна у нас ни я сме мишени,това и децата го знаят...
63
2
 
4
 
! Отговори
ИМАШЕ ЕДИН АНЮ преди 6 години
от Хасково, дето беше известен сред офицерите като един от най-т.ъпите. Обаче много амбициозен. Що обиколки из политическите централи на СДС и после на ГЕРБ да се нареди по властта. Едно време беше началник на Военната Академия и беше подлудил младите офицери с безумните си заповеди. После стана министър на МО от ГЕРБ. На 70+ години. Първото посещение беше в Служба Военна информация. Заплаши всички с уволнение. Понеже там го върнаха от чужбина заради пълна неадекватност като военно аташе
62
7
 
13
 
! Отговори
срещу Русия преди 6 години
Събев предупреждава Русия? С война ли? Който тръгва на война срещу Русия, завършва или със самоубийство (Хитлер), или с героична смърт (Сталинград).
61
2
 
11
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До ГОЛЯМ ПРОБЛЕМвярно е, почти всички генерали и офицери в армията са за Русия. Ако стане нещо патаклама, много бързо ще излезем от нато..
60
1
 
6
 
! Отговори
ами сега преди 6 години
МО на Русия е съобщило че тихомълком в Полша е пристигнала бронетанкова бригада на САЩ!