Започна делото за клевета на Елена Йончева срещу Борисов

Нито депутатката, нито премиерът се явиха в съда
52
Започна делото за клевета на Елена Йончева срещу Борисов
Снимка: архив, БулФото

В отсъствието на депутата Елена Йончева и премиера Бойко Борисов в Софийския районен съд започна делото за клевета, което депутатът от БСП води срещу министър-председателя.

Още по темата
Йончева иска от Борисов и ГЕРБ обезщетение от 20 хиляди лева заради думите му, че държавата е платила милиони за филмите на журналистката.

Следващото заседание е през декември, когато ще бъдат разпитани и първите свидетели.

Адвокат Георги Атанасов, който представлява депутатката, поиска да бъдат разпитани четирима свидетели, които да  говорят за нея като журналист и какви психически и физически проблеми й е създало изказването на Борисов.

Това са журналистката Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова.

Адвокатите Марин Марковски и Божидар Терзийски, които представляват Бойко Борисов, представиха 72 документа, с които се доказвало, че между 2004 и 2009 година Йончева е получила 690 000 лева от БНТ. В тези документи имало справки за филмите, които тя е направила и за получените суми. Те също призоваха да бъдат разпитани трима свидетели, сред които и пиари на партия ГЕРБ, пише "24 часа".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
23
 
! Отговори
АДВОКАТ МАРКОВСКИ преди 6 години
известен като адвоката на МАФИЯТА, убийци и престъпници ще пази ТИКВАТА от възмездие. А както знаем от подлизуркото КОКИНОВ ОН даже сам си избрал ЦАЦАРОВ. Какво да кажем за съдиите, дето му целуват ръка. Ама за всеки случай... Страхът е голям
9
6
 
22
 
! Отговори
ЛЪЖЕЦА БОРИСОВ преди 6 години
ще бъде поставен на място. Стига е приказвал ЛЪЖИ като се почне с мафотското му минало и милиардите му с ЦЕЦА-и се продължи с уж убития от комунистите дядо-женкар и се стигне до 20-те МЛРД нови дългове и разкостването на КТБ
8
0
 
25
 
! Отговори
???? преди 6 години
Какво значи "получила за филмите"? Получила, за да направи ( заедно с поне един оператор) филмите , или като хонорар, че ги е предоставила на БНТ?Въпросът ми е към ДЖурналиста, който оформя материала. Класически пример на дезинформация.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеобща тайна е, че биби първо говори, после мисли. Та на базата на тези тайна, си мисля, че ще се бръкне с едни 10 бинки и разноските по делото.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делото е за клевета - че държавата платила милиони.Първо- въпреки че БНТ е държавна, парите не са излизали от държавния бюджет, БНТ е субсидирана; Второ- имат 72 документа за обще 690000; Трето- сумата не е нищо по- специално от на всеки друг пътуващ с екип от БНТ.Не твърдя, че реално не се е плащало от нашите данъци, ама ББ трябва от време на време да си затваря плювaлникa!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма милиони. Поне 2 милиона трябва да са, за да е истина. Делото е спечелено.
4
0
 
26
 
! Отговори
матемЪтика преди 6 години
по коя математика 690 000 е равно на МИЛИОНИ
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боци с 2ма защитници, само Менко го няма за 3-5-8.
2
2
 
26
 
! Отговори
? преди 6 години
Марковски не е ли любимият адвокат на убийците?
1
1
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ха на бас че клеветата е на Борисоффффф.