В кардиологията на "Пирогов": Покривът тече, по стените - мухъл

Здравният министър поел ангажимент да осигури пари за ремонт
36
В кардиологията на "Пирогов": Покривът тече, по стените - мухъл
Николай Петров. Снимка: БТА, архив

Да се осигурят средства, за да започне поетапен ремонт на клиниките по кардиология и вътрешни болести в УМБАЛСМ "Пирогов". Този ангажимент е поел министърът на здравеопазването проф. Николай Петров след проверка на състоянието на клиниките, които са едни от най-старите в лечебното заведение и десетки години не са ремонтирани.

Покривът тече, стаите са препълнени с пациенти, по стените има мухъл. Така изглеждат част от помещенията в кардиологичната клиника на Пирогов, в която има 44 легла, 20 лекари, 44 сестри и 14 санитари, съобщават от здравното министерство.

Има идеен проект за ремонт и преустройство на клиниките, който възлиза на 2 300 000 лв. От 10 години се води кореспонденция с институциите за необходимостта от спешен ремонт, но до момента няма реакция, е коментирала проф. Мария Миланова, координатор на специализирания терапевтичен комплекс, част от който са клиниката по кардиология и клиниката по вътрешни болести.

Според здравния министър важното е в случая да се види какви средства ще бъдат отпуснати за капиталови разходи на министерството на здравеопазването за 2018 г., както и колко ще струва всеки един етап от ремонта. По думите му идеята е до средата на следващата година да се пристъпи към реални ремонтни дейности.

Министър Николай Петров е проверил и докъде е стигнал ремонтът на детските отделения, който се очаква да приключи в близките дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
до долния преди 6 години
Административен рекет. Българската администрация прекрасно знае, че забавянето е най - смъртоносната форма на отказ и се възползва. Питай на кого да бутнеш в прав текст за да ти ускорят процедурата. Ще се изненадаш от реакцията.
30
1
 
2
 
! Отговори
Питащ но честен преди 6 години
Пак ходих и ОБЕЩАХА, че още утре /16.10/ ще го изпратят в НОИ и при социалните. ОТБЕЛЯЗВАМ, че на мен ми връчват екземпляр от решението, А НЕ СА ИЗПРАТЕНИ ЕКЗЕМПЛЯРИ В НОИ И ПРИ СОЦИАЛНИТЕ.Равносметка: 26.06.2017 - 15.10.2017 здравните органи в България НЕ МОГАТ ДА ОБРАБОТЯТ И ПРИДВИЖАТ едно решение!Какво е това: Некомпетентност, безхаберие или ..........?
29
0
 
0
 
! Отговори
Питащ но честен преди 6 години
Пирогов та Пирогов. Само софиянци ли са в тази държава? А какво става в България? Ето Ви случай да ПИШЕТЕ не само за София: ТЕЛК-а ми изтече на 31.05.2017. С писмо от ТЕЛК ми бе определена дата за ПРЕОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ 26.06. Явих се, но ми казаха, че решението ще го взема по-късно.Чаках до 6.07 и го потърсих-получих го. Мина целия 7м., после 8м. На 7.09 пак ходих в ТЕЛК-имало техническа грешка / вместо 78% са написали 76%/. Давай пак от начало.16.10-няма го решението. Пак ходих и ОБЕЩАХА, още
28
0
 
7
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Ба си държавата ! За 10 години не се намериха 2,3 млн. лева ! Ако бяхте отделяли по 230 хил. на година нямаше да е на това дередже.....
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянци защо плечете,че таванът течал и имало мухъл? В другите градове и това го няма. Бройката на работещите в това заведение хора е колкото в два други провинциални окръга. Само,че ако повикат министъра да дойде и да ги види той няма да си мръдне задните части от стола.
26
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
кланьт миланови от политически стачки не му остана време за псевдокардиологията
25
0
 
10
 
! Отговори
13 преди 6 години
ЕЕЕЙЙЙЙ НЕ СЕ СПРЯХТЕ ДА ПЛЮВАТЕ!!! ПИРОГОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА СПЕШНА БОЛНИЦА В БЪЛГАРИЯ, В КОЯТО НАИСТИНА ТИ СПАСЯВАТ ЖИВОТА!!! НА МЕН ЛИЧНО - 3 ПЪТИ ЗА 57 ГОДИНИ!ЖИВЕЯ 4-ТИ ЖИВОТ, ЗАЩОТО ПИРОГОВ - ГО ИМААА!А вие, дето само плюете, вземете пък напишете и НЕЩО ХУБАВО, поне един път ДА ИМА И ОТ ВАС ПОЛЗА!!!
24
1
 
11
 
! Отговори
Не само преди 6 години
В Пирогов е така печално. Цялата държава вече е гнила и протекла.
23
7
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
е нали е безплатно бе, кво искате още, да е като хотел ли?
22
8
 
10
 
! Отговори
Koev преди 6 години
Като лекарите спрат да прибират в джоба, ползвайки база и техника от държавата, а искат да има пари в касата.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
171 8 !ОТГОВОРИИмигрантапреди 5 часаЧета новини,чета новини и немога да проумея.Ние *** държава ли сме...??!!!!!!Категоричен отговор: ДА. Управляват ни Борисов и Цветанов. Как да е иначе!?
20
1
 
11
 
! Отговори
Виолончело преди 6 години
Еми звъннете на един бандит да ни оправи и кардиологията. Той плати и ремонтира педиатрията , сега да помолим и за кардиото, после за моргата. Срам.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази гной отдавна плаче да се бутне и да се построи нещо свястно,само че е много удобно средство за източване на милиони!
18
1
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Мда....който няма стотинки за частна болница...да си купи чадър! На доизживяване! Къде го видяхте това здравеопазване в България? Здравепогазването в България върви! Намаляващите болници са пълни с роми(на държавен пансион), и ***!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на снимката кога ще го съдят? Половин година доклада с далаверите му отлежава в прокуратурата.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видими резултати от кибер атаките на КНДР.
15
1
 
30
 
! Отговори
х преди 6 години
нещо не мога да проумея. болниците в окаяно състояние, а милиарди левове от бюджета в излишък? сякаш здравето на хората не е важно. болшинството хабилитирани доктори развиват много активна часта практика, а в същото време работят и в държавните болници??? Крайно време е да не се допуска такъв груб конфликт на интереси.
14
2
 
20
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Чета новини,чета новини и немога да проумея.Ние *** държава ли сме...??!!!!!!
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дават пари за ремонт на манастира, а за болниците - не. Да не би само Пирогов да е в това състояние?!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да, преди Герб беше тръмп тауер :))