Срещу радикалния ислям - забрана за всякакви чужди свещеници

Чужденци няма да може да оглавяват вероизповедания у нас
72
Срещу радикалния ислям - забрана за всякакви чужди свещеници
Красимир Каракачанов. Снимка: БТА

Забрана за всякакви чужди свещеници - ислямски, католически, евангелски, ще въведе правителството чрез промени в законите за вероизповеданията, за образованието и Наказателния кодекс.

Ще се въведе и забрана чужди граждани да са начело на вероизповедания у нас, както и за финансиране от чужбина.

Това обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов след среща със специалните служби за опасността от проникване на радикален ислям сред българските мюсюлмани, съобщи "24 часа".

Чуждите свещеници, които служат у нас, дори православните, завършили в Москва, ще минават през признаване на дипломите, допълни той.

Каракачанов предлага и ислямски имами да се подготвят във факултет на СУ или държавно Висше ислямско училище.

"Оказва се, че проблеми, които наблюдаваме в редица европейски държави, вече съществуват и в България – най-вече става дума за безразборно финансиране от частни структури на религиозни общности, чрез които се прави опит да се реализира политическо влияние в страната", каза той.

Според него действащите в момента закони са крайно либерални и позволяват почти безконтролно у нас да се упражняват подобни практики под формата на частни курсове, частни детски градини и частни религиозни общности.

Каракачанов уточни, че са наложителни и спешни промени в Наказателния кодекс, чрез които да се дефинират тези радикални практики, за да могат правораздавателните органи да ги санкционират по-лесно. 

По думите му трябва да се промени и механизмът, по който се регистрират религиозните общности. В момента всеки един човек може да препише устав от някое религиозно изповедание и да регистрира своя църква, която да се намира дори и в собствения му дом“, обясни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: радикален ислям
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Така или иначе религиите не са регионално дело, макар никой християнин няма да се затрудни да упражнява вярата си и в изолация. Само че християнството сродява народите, както са сродени децата на един баща от една кръв, кръвта Исус Христова. Но нито вярата, нито съвестта и свободната воля на хората могат да бъдат продукт на някое министерство. Бог не е подчинен на министъра на отбраната, нито на някой друг политик, за да бъде ограничен в техните учебници. Малко повече смирение пред Създателя.
61
1
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
49, Тангра и Христос са една и съща личност. Преди въплъщението известна като Словото Бог, Ре. От там идва думата реч. Друго име, с което са го наричали предците ни е Възкръсващият Ре или Туонх Ре. Знакът на възкресението е познат и като анкх и като анх в Египет, затова има няколко произношения Тонгра, Тангра, така и хората не знаят как се произнася, защото не знаят етимологията на думата. След въплъщението, всички употребяват името Исус Христос. Но Той е познаван и очакван от древния свят.
60
1
 
4
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Браво, вече по закон и Папата нема право да стъпи в България
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички брадати козльовци които сеят семето на тази гнъсна религия исляма, по един шут в разпорените им *** и никога повече в България. Да се разрушат джамиите а на тяхно място да се построят паркинги. Тогава ще има някаква полза от тези джамии.
58
2
 
1
 
! Отговори
Мъдреца преди 6 години
До АнонименПрав си човече - в Ангола исляма е забранен със закон. В Китай и Япония ислям почти няма, макар да е разрешен от закона. В Полша, Чехия, Унгария и Словакия тоже. Дано не дойде време да бягат нашите деца и внуци от Европа към тези защитени от исляма държави?
57
1
 
10
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Какъв е този "радикален" ислям?! Самата дефиниция е подвеждаща и невярна, защото автоматично предполага, че някъде там, по света има и друг ислям, "нерадикален", едва ли не с аромат на рози, чиято цел не е завладяване на целия свят и превръщането му в Халифат! А това със Свещениците" на исляма направо избива рибата! Интересно тази откровена глупост дали идва от Каракачанката, или от Eлка!
56
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен59Е как какво?Променяме конституцията.
55
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 6 години
Като пишеш за пари, на теб колко ти плащат г-н ***?BTW не си много добър, старай се повече.
54
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В конституцията е записано, че вероизповеданията са свободни.Кво правим?
53
6
 
3
 
! Отговори
Gosho Losho преди 6 години
Tozi na snimkata mai jivo prase e glitnal,,,,,
52
10
 
5
 
! Отговори
Turche преди 6 години
Koi si ti be borsuk ,nie müsülmani ,pravoslavci,katolici nqmame nikakiv problem po mejdusi,iskash na nash grib politika da pravish,,,,hajde malko v fitnes zalata da otlabnesh malko
51
2
 
8
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Оказа се ?!? Това да не е някаква шега бе Краси? От двадесет години се говори за брадати саудити които спокойно кръстосват Родопите под широко затворените очи на нашите служби и сега се ... оказа? Нашите ромски "съграждани" масово се ислямизират, но сега се ... оказа? О, и интересно е, че мнооого внимателно е отбегнато споменаването на еврейскитте свещенници. Защо?
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се вземат мерки.
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е, че сегашните християни са силно религиозни и тяхната религиозност е най-яростна по Великден и Коледа, и се изразява в изпразване на джобове и банкови карти по магазините. И като имаме предвид демографската криза в страна, тия вопли на Вонния министър?! по темата ми звучат малце като вой кой да стриже малкото останало от дръгливо стадо...Както беше казано всеки приема Бог в душата си...и не посредниците не ме превъзхождат по нищо..." Патриот е душа дава, но не своята, а на народа.
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако аспаруховите българи бяха отхвърлили византийските свещеници още щяхме да вярваме в Тангра. Още не се е родил човекът който да спре естествения ход на религиозната еволюция, пък бил той и военен министър.
47
3
 
8
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Тези патриоти не можаха да разберат, че когато има санкция, тя се прилага конкретно, за конкретни нарушители, като се каже какво точно нарушават. Да кажеш, че не позволяваш чужди свещеници да идват тук, означава все едно да забраниш на апостол Павел или Андрей да проповядват или на светите братя Кирил и Методи, означава и ние да не бяхме предали вяра и азбука на славянските народи. Кажи го ясно, не се приемат свещеници от еди кои държави.
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно военен министър какво разбира от религия? Той и от отбрана толкова разбира, но това кресло му отредиха.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушай бе, направи нещо за армията, че вече я няма почти.Ще останеш в историята като най-нефелният министър на отбраната!!!
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като целуваше на Доган заднка, не беше патриот, а варено ...
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпо ченге, ще си вземат българско гражданство и пак ще проповядват вярата си.Не можеш да спреш неизбежното.