Сухопътните ни войски търсят кандидати за служба

Има още две седмици, в които желаещите да подадат документи
40
Сухопътните ни войски търсят кандидати за служба
Снимка: архив, БулФото

Остават две седмици до крайния срок – 7 ноември 2017 г., в който кандидатите за кадрова военна служба могат да подадат документи за обявените 188 войнишки длъжности.

Свободните места са във военните формирования на Сухопътните войски в Асеновград, Благоевград, Враца, Смолян, София и Ямбол. В заявлението си кандидатите могат да посочат до три длъжности в избраното от тях военно формирование, съобщават от Министерството на отбраната.

Най-голям е броят на обявените места за войнишки длъжности в 101-ви алпийски батальон в Смолян. От 1 декември тази година батальонът ще се разрасне до полк и затова са обявени за попълване 73 вакантни длъжности за войници, от които 32 с наименование "алпинист".

Обявени са и общо 60 вакантни места за войници във военни формирования 56 040 - Благоевград и 54 990 - Враца. В 4-ти артилерийски полк в Асеновград и във военно формирование 28 610 - София ще бъдат приети общо 40 войника, а във военно формирование 54 100 – Ямбол  - 15. 

Конкурсите ще се проведат от 5 до 16 февруари 2018 г. и включват изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Кандидатите, които трябва да са завършили граждански средни или висши училища, могат да подадат документи чрез структурите на Централното военно окръжие в страната.

Подробна информация могат да получат от публикуваната на 19 септември тази година обява в рубриката "Документи" – "Обяви и конкурси" в интернет страницата на Министерството на отбраната на адрес: https://www.mod.bg/bg/documents_obiaviKonkursi.html

Освен основното месечно възнаграждение на военнослужещите се изплаща допълнително възнаграждение за продължителна служба, както и за специфични условия при изпълнение на военната служба; рискове за живота и здравето; за служба в Министерството на отбраната и др.

Задължителното социално и здравно осигуряване на военнослужещите са за сметка на държавния бюджет. Осигуряват им се още порционни пари; безплатна храна и ободряващи напитки при носене на дежурства, при занятия, учения, тренировки и лагери, при извършване на дейности със специфичен характер, и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
Демокрация ама друг преди 6 години
Съм убеден че нямаме Държава и мога да ви дам хиледи примери.
34
1
 
5
 
! Отговори
Демокрация ама друг преди 6 години
Ако усъдите виновните.Като Пасито разни министри и разни управляващи виновни да упадака на нащата Армия толкова колкото никога не е била от 681г.без (Николаи Цонев разбира.се).И като сме Натовска държава да вземаме НОТОВСКИ заплати.Веднага бих се записал да служа на родината.А ако няма воиници да идват Американците да правят 10 Бази. От дунава през балкана до черно море и да разпуснем наще управници от Министри Президента всякаква Държавност защото със моя незначителен живот Само в БЪЛГАРИЯ
33
0
 
14
 
! Отговори
Бивш военнен преди 6 години
Защо така.НЯКОЙ да ми обясни.90% от жените в БА са женени за военни от генерали до сержанти.Едва 5% от тях ходят съжителстват или са женени за воиници редници.Даже в някои поделения се изкачват по бързо в службата отколкото Редник с година и половина наборна служба.Да не говорим за връскари и във всики министерства
32
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 6 години
Каквато ни е държавата, такава ни е и армията. Управниците я доведоха до сегашното й положение.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е за 600 кинта няма да дойда
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те офицерите са повече от армията ни.Армията ни е Динковска.И въобще що е това армия и има ли тя почва у нас.Армия имаше по времето на соца.Това сега е пародия.
29
1
 
13
 
! Отговори
пк Аурелиано Буендия преди 6 години
Аааааа за Армията ли питате ? То Аз като полковник от запаса акъл не мога да ви давам,понеже днеска сте модерни.Но мога да ви препоръчам точният човек,който ще ви даде съвет как да попълните ,,Личният Състав''.Отидете за съвет при др.Соломон Паси,той е специалист по ,,Военно Дело'' , него идете да попитате.
28
6
 
20
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
В Русия ,както беше и у нас СРОЧНАТА ВОЙНИШКА СЛУЖБА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за всеки навършил 18 години.Няма евро няма долари.Служиш както ние ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ служехме-2г /сухопътни/ и 3г /морските/ КАкви пари какви пет лева бе хленчещи мамини синчета.То за това България е на този хал.Какво мъжко има в интернет поколението?Нищо! Абсолютно нищо! Празни тикви в хилави и *** тела.Жална България с този гелосан и татуиран ,,материал". Пари искали да служат на Родината си.Боже!!!!
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво е наща армия? Че само полицията на Инсталбул ако влезнат ще ни разпапурят!
26
5
 
9
 
! Отговори
AZ преди 6 години
Няма такава излагация...
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ме интерсува никва армиа.
24
1
 
12
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
КАТО "ТЪРСЯТ".......ШЕ ПЛАЩАТ ЛИ..........ИЛИ САМО ШЕ СЕ "БЪЗИКАТ" С ХОРАТА??!В НАТО ПЛАЩАТ ПО 50-$/дневно...!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия редника с договор като войник получава от 279 до 338 евро през първите 1-2г. от службата си, но има и други екстри- безплатна квартира ако е семеен и т.н.
22
1
 
17
 
! Отговори
Потърпевш преди 6 години
Няма да намерят за тези оскъдни вече за България заплати , които 9 години не са повишавани и добре че беше Николай Цонев да е жив и здрав човека и даже и не му се извиниха за неправомерното му задържане .
21
0
 
29
 
! Отговори
N1P2 преди 6 години
За мизерните заплати няма кой да им се върже, освен закъсали и негодни за служба кандидати.
20
0
 
32
 
! Отговори
загубена работа преди 6 години
Ха-ха-ха... след като политиците направиха всичко възможно да разсипят армията, защото ги беше страх от офицерския корпус (но напразно, кухи глави....) сега се мъчат с трици маймуни да ловят. Едно време само офицерският корпус беше по-голям от сегашната "армия". Защо ли?.... Никой не ходеше във военните училища насила.... а във военновъздушното и морското кандидатстваха по 10-15 души за едно място. Избор голям... сега ги ловят по улицата и ги кандърдисват и те пак не искат. Защо ли?
19
0
 
37
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Никой не иска да служи. Всеки иска да стане депутат. Човъркаш в носа, цъкаш по телефона и 3 бона заплата. За 600 лева ще си рискуваш живота друг път. Половината "патриоти" не знаят що е казарма. Ама са храбри пред камерите с вратовръзки и шкембета.
18
3
 
17
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Паравоенните не са безмозъчни та да умират за НАТО. Требва да идат пронатовските евроатлантици в армията за да защитават натовско- американските интереси.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Параовенните тюффлеци какво чакат?
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема шматки вече! Армията е на приключване!