Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"

Енергийният министър провери условията на площадката
Обновена: 21 окт 2017 18:13 | 21 окт 2017 18:11, Веселина Йорданова
133
Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"
Снимка: Министерство на енергетиката

Оборудването за АЕЦ "Белене" се съхранява при спазване на всички изисквания на производителите. В това увери отново енергийният министър Теменужка Петкова пред журналисти по време на инспекция на площадката.

Към момента половината оборудване за проекта за втора атомна централа е доставено.

Още по темата
"Всяка част е разположена точно там, където са преценили производителите. Лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с казуса по съхранение на оборудването", каза министър Петкова.

По думите й шахтата, чиято опаковка бе нарушена при транспортиране, е преопакована. В склада на закрито са поставени тези части, които производители са определили да са там.
 
Преди да започнат доставките, има изготвени схеми за разположение на пристигащото оборудване в съответствие с изискванията на заводите производители за консервация, транспортиране и съхранение. Спазват се всички разпоредби съгласно техническите паспорти на елементите от оборудването, обясни министърът.
 
Съгласно подписано споразумение между Националната електрическа компания и "Атомстройекспорт" се предвижда останалата част от оборудването, предназначено за проекта „Белене“, да бъде доставено у нас до края на годината.

Петкова бе категорична, че решение за бъдещето на оборудването следва да се вземе при широк консенсус.

В проверката участваха изпълнителните директори на "Български енергиен холдинг" ЕАД Петьо Иванов и на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
Кагемуша преди 6 години
Товарищ Борисов, вы большой ученый - В АЕС-ознанием вы даете толко... :) :) :)
102
0
 
4
 
! Отговори
wili преди 6 години
и защо го пазят , или го продават ,или го използват, това е яма за крадене, като магистралите..............
101
1
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Сложил му е стикер "Този обект се охранява от фирма Аполо и Болкан!"
100
1
 
9
 
! Отговори
Ужас 2 преди 6 години
По-лошото е друго. Че ядрени специалисти вече няма като авария ще съсипят района. Не стига че платихме за изграждане на площадки, проучвания, съд, глоби, лихви, реактори. Ми сега и 3 милиарда за съхранение. Това е безумие. Да имаш реактори и да нямаш централа. Да ти предлагат 49 % съдружи и да откажеш. Не знам как народа може да е спокоен. Като знаем че художници разбират от ядрена енергетика. Ще стане сериозна беля, както рововете на границата, айде там е тел, а тук ядрен реактор.Нямам думи.
99
0
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...na snimkata Temenujka pokazva staroto preboiadisano jeliazo !....tova e reaktor ,koito e za skrap - ne rabotesht !!!.....niama nujda da go paziat !...ima edin iadren injener ( Georgi Kotev),koito ima dosta informatsia po temeta !...Choveka razpolaga s fakti ,dokumenti,snimki ,video s koito razvenchava lajata na energinata ministarka !...tova e porednata krajba na narodni pari !
98
1
 
10
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Как ще го пази? Като спи в гьола ли? Бая ще се намокри.
97
0
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
-Едно е реактор, който мислиш да продадеш в разстояние на година.- Друго е трайно съхраняване на реактора.Е нали нямаше ректори бре, кво стана, а?!Белене трябва да се строи, по-опасно е да се съхранява, отколкото да работи. Без никакви частни фирми. Южен Поток трябва да се строи без частни фирми. 70 десетте фирми, които са на изхода на Козлудуй трябва да бъдат премахнати, забрана да се изнася тока и 100% да се ползва от потребителите, в момента само 5% участват в сметката ни.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVAS NA BACE TOI OY VSICHKO SI NI PAZI I NAI MNOGO OT PARI VSICHKITE NI PARI NA LICHEN VLOG DYRJI INAK MOJE DA SI GI ZATRIEM
95
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Другар,гербераст,айдук,другар........
94
0
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Винаги съм мислил че тиквата е зеленчук а пък тя се води плод!
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А има ли компания " Атомстройекспорт"?
92
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че е ББ! Представям си какъв хаос щеше да е ако пак управлявава червените ненормалници.
91
0
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Евалла,другарю Борисов ! От всичко разбирате ! Академик !!!
90
0
 
15
 
! Отговори
Пазач преди 6 години
С двата F-16 втора ръка най-добре да се пази оборудването.
89
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-безполезен и некадърен от този няма. ПРОТЕСТИ СЕГА И СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!
88
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че е Борисов, иначе щяхме да приличаме на руската ***!Или на Северна Корея, Куба, Венецуела - все приятели на Кремъл ...Бедни, гладни и изостанали държавички.
87
1
 
19
 
! Отговори
Борисооглу супе стр преди 6 години
браво този Борисов вече е с инсталирани чипове и скенери вкл нано скенери за да го следят него да не би да открадне милиони от ограбваните с негова помощ милиарди годишно от народа ..
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следи данеби нбякой да го инсталира и да го пусне да работи без да иска... Тоя, ако напиша какво мисля за него, вероятно ще закрият днеса...
85
3
 
20
 
! Отговори
ПРЕМИЕР-АХМАК АЛЧЕН преди 6 години
Как ли ги пази? С пушка на рамо или както е пазил колите на СИК-аджийските босове,които са го считали за ахмак/по неговите думи/,докато са решавали"важни"за мафията дела.той е зинзирикал на паркинга. И докато евролицемерите, с които Умре да се снима са учили в престижни университети, нашият пожарникар е бил обслужващ персонал. Той винаги е бил такъв и такъв е останал и сега е същият-просто за друго не става,но обслужва господарите си,като продава България и българите, за мноого пари за себе си!
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов сам КРАДЯЛ.. как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"