Женим се късно, всеки трети брак завършва с развод

Най-важното според психолозите е взаимното уважение
Обновена: 19 ное 2017 22:55 | 19 ное 2017 22:52, Екип на Bulgaria On Air
47

Всеки трети брак завършва с развод, показва справката на Националния статистически институт.

Успоредно с това продължава тенденцията двойките да сключват брак в по-напреднала възраст. Броят на браковете пък намалява за сметка на съжителствата без съпружество.

Липсата на комуникация и фактът, че изкушенията вече са много по-достъпни, са едни от най-честите причини да се стига до раздяла, обясняват терапевтите.

Най-важното според психолозите е взаимното уважение и подялбата на задълженията.

Данните показват, че българите не се отказват от традицията. Сключените бракове през 2016 г. са близо 27 000. Почти 11 000 двойки пък са се развели.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: бракНСИразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До риторичноКато го е избирала, не е ли видяла, че мъжът не може нищо. Докато ги гледат само в пакета, ще остават разочаровани. Бракът и родителството изискват разсъдък и проницателност.
29
5
 
12
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Ей това "поделяне на задълженията" изяжда главата на демографията!Жените плащат семейните разходи наравно с мъжете. Жените не могат да останат в къщи да раждат и да отглеждат децата си, както е на Запад, където имат по 3-4 деца и майката си ги гледа, докато тръгнат на училище, че и до по- късно. В Бг жената работи, защото мъжът няма достатъчно доходи, за да издържа семейството. Много често мъжът нищо не може. Оставя всичко на жената.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешка на автора на статията ! Статисиката на НСИ е друга от 100 брака 40,7 се разпадат.
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвам една нова тенденция, която май се разраства. Жени се омъжват, раждат дете и след 1-2г. се развеждат. Една от тях направо ми каза,че си е взела не съпруг, а донор. Жалко за децата.
26
0
 
22
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
С тия заплати и цени на имоти и сметки кво друго.Всеки чужденец който взема имот в Бг да плати 10 % от имота данакък който да отива във жилищен фонд за млади Бг семейства.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С този чат става много чат пат.....и после разводи
24
7
 
19
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Има ли парички, весели са всички...
23
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тенденцията е правилна. Жените с постоянните си претенции докараха до там никой да не ги иска за съвместен живот. От какъв зор трябва да я влачиш на гръб цял живот?
22
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално за най-богатата страна в Европа, населена с най-щастливите хора.
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-ниска раждаемост по света има там, където мъжете отрано са самостоятелни и от тях се очаква кариера. Южна Корея, Япония, Германия. Мъжете са пренапреганати от очакванията към тях. Не знам нали се издигате в собствените си очи, като хвърляте кал срещу жените. Напишете реално какви са условията за труд в страната. В София, където има най-много млади хора, се гордеят с молове, не с детски градини и училища. Раждат, които имат кой да им помага. Не може детето да се вземе в цедилка на гърба.
20
4
 
20
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До До RationalИ ква е гаранцията че те нема те утепат тебе а не ти тях.Африка са милярди и вече таковат де що има женско бяло по Европа и Америку.Как ще ги победиш.Човечеството е бита карта ама мен не ме е.е за тва и деца нещем после се чудят кво да правят в Свят на убииства и зверства!
19
6
 
8
 
! Отговори
ЕС преди 6 години
Европейските ценности и бъдеще са обвързани с определени неща, които ще ви се случват българи! Свиквайте! Когато не си правим сами сметката, друг ще ни я прави, нали?..
18
1
 
25
 
! Отговори
Златният милиард преди 6 години
За това става въпрос по-долу.Няма какво да спорим. Ако своевременно не се вземат мерки за регулиране на числеността на човечеството, след 2 века това ще се прави чрез стерилизация и официални решения кой изобщо да има право да създава деца.Иначе, след 3 века или хората дивашки ще се изтребват помежду си, или по-силните държави ще унищожават цели народи.Затова е най-разумно отсега да се прилага методът на китайците - ограничаване на раждаемостта.
17
12
 
59
 
! Отговори
Богдан до 19 преди 6 години
Като ги чуя тези: Жена, която се борила сама с живота, нямала нужда от никой, сама се справяла с всичко. Абе всички на един феминистки курс ли ви пращат. Първо, какво ще бориш сама? На борби ли сме, какво? Една гума не можете да смените, а сте се юрнали да завладявате света. Масово просто предизвиквате задръстване и катастрофи. Като можеш всичко сама, направи си дете. Хайде, чакаме. Създай нормално семейство? Хайде. Да, ама това с привтелките, дето клюкарстваш през ден не става. Аман
16
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето пишещи тук не искат жена която да работи, да е самостоятелна и да се бори с живота сама. Не им трябва и жена коятао да знае, че може и сама да се оправя със всичко. Не им трбва жена която има опции и осъзнава , че този мъж всъюност не и е необходим за нищо и ако не иска да е с него може да му бие шута спокойно. Искат покорна, финансово зависима жена, която д аим прави салатата и сервира ракията, да ражда деца и "да си знае мястото".
15
2
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Бате, споко. Да става каквото ще. Бас държа, че ние ще се снишим, в случая възвишим и нас няма да ни залее. Да умират другите. Ей къде е Витоша.
14
4
 
21
 
! Отговори
До Rational преди 6 години
По един проблем място за спор няма.Ако човечеството продължава да се размножава със същите темпове,около 2300 г. ресурсите на планетата ще се изчерпат.По никакъв друг начин не може да се противостои на това, освен чрез силово изтребване, иначе - край на човечеството Потърси материали в мрежата.Ако сме само един милиард, природата възстановява това, което сме изразходили.През настоящата година бяхме изразходили до края на месец юли това,което природата е в състояние да възстанови за една година
13
7
 
45
 
! Отговори
Ебу бекир преди 6 години
Жените в България са много работни. Живях в Турция. Там също, който има пари се жени по-лесно. Но след това ролите са по-ясни. Мъжът работи, много малко жени работят. Повечето седят вкъщи, готвят, ходят при приятелки. Но те и не искат да работят. Тук тя работи, може да изкарва повече даже, изморява се, той няма против. Не знам. Много странно. А хубави жени имате
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
negrite davat pari indizite pakistanzite banglashzite i SOROS
11
6
 
30
 
! Отговори
...... преди 6 години
Пълни глупости се пишат тук. Според повечето коментари е редно жените след 18г да влизат от майчинство в майчинство, а пролуки свободно време да са запълнени с домакинска работа и готвене. Ако случайно имат собствени желания и искат примерно кола, то задължително са материални кифли. Ето заради тези мисловни нагласи са се изродили днешните млади жени - търсейки начин да се разграничат от средство за почистване и възпроизводство, постепенно са се превърнали в егоисти, които търсят само комфорт.