МЗ: Няма опасност от радиация, въздухът – чист!

Към момента няма данни за пренос на радионуклиди
25
МЗ: Няма опасност от радиация, въздухът – чист!
Снимка: архив, БулФото

Няма опасност за здравето на гражданите, тъй като към момента няма данни за пренос на радионуклиди на територията на България, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Още по темата

За това информират от Националния център по радиобиология и радиационна защита във връзка с появилата се в медиите информация, че радиоактивен облак с рутений-106 е преминал над България

Експертите от НЦРРЗ посочват, че стойностите, публикувани на страницата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) не налагат предприемане на никакви радиационно-защитни мерки на територията на цялата държава.

Измерените от ИАОС стойности са ниски и нито една от тях не превишава нормативно установената граница на средногодишната обемна активност във въздуха, уверяват от там.

Компетентните институции осъществяват необходимия контрол на въздуха и своевременно информират обществеността при наличие на рискови фактори, имащи отношение към здравето на населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: здравеопазване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
има преди 6 години
Падналия сняг подава инфо за над 12 000 петна замърсени с опасен изотоп .Проучвания регион е с дължина 12 км по река.Данните са от тази сутрин..Добре е да се проучват питейни води..Мляко. Така и не докладваха за причинителя за замърсяването.. ПРоби на патогенизирани дървета дават инфо за радиация от дъждове след ядрени взривове въздушни около 1960 година..Да се проверят всички уреди з а измерване на радиация и да се калибрират..
19
0
 
0
 
! Отговори
HG radiacia преди 6 години
НАгли престъпници на власт освен терористични камери със СПИН активатори са инсталирали и живачни високо вредни скенери които поразяват тежко всичко живо в зоната на облъчване.Сравнени с старите луминисцентни слабо радиоактивни живачни лампи тези са над 40 000 пъти по опасни.Инсталирани са в поликлиники ,болници и училища и градини.Вероятно има и в банки ,министерства и ведомства.МАрия Кюри открива урановата радиация благодарение на луминисценцията.Вижте снимки на поразени жени от онова време
18
0
 
0
 
! Отговори
AIDS radiacia преди 6 години
ПО повод проникващата лед подобна радиация ползвайте за замерване на пораженията и инфра червени камери/може и с течен азот/ПО телата на облъчените с лед радиация жертви се появяват петна с различна температура.Особенно интересни са петната от СПИН/AIDS скенерите.Облъчване с СПИН скенер инсталиран в зъболекарски стол вместо безвредна лампа помощник на стоматолога са трудно лечими месеци наред.
17
0
 
0
 
! Отговори
ИМА ОПИТ преди 6 години
НА 3 май 1985 година колеги от Редки метали отиват на работа. Колежките вадят за калибриране раиометрите. Включват замерват до 900 микро ренген часа .Почват измервания стигат до детска градина замерват зелени площи пясъчници има радиация.Предупреждават директорка.Пристигат спец групи и прогонват групите на редки метали от региона../децат аги оставят да си играят на спокойствие..Официално радиация НЕМАЛО..Седмици след аварията много водисточници стават радиоактивни..
16
0
 
0
 
! Отговори
НЯма радиометри преди 6 години
Срочно да се обезпечат безопасни уреди за измерване на радиация на достъпни цени..През 2000 година проверявахме уреди на изложба в МОсква само един вид бе безопасен ..Другите работеха под контрол.ПРеди да се вдигне шум пробвах радиометър замерихме висока доза в локви оставени от сондажна вода/56метра дълбока сонда след водочерпене. ИМаше опасен дъжд преди това. СЛед два замера уреда бе блокиран .
15
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
От братска Русия какво друго да дойде.После ще трябва и да платим за нещо някой друг милиард.
14
0
 
9
 
! Отговори
Серьожа преди 6 години
То и в Чернобил така разправяха.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога нищо добро не е дошло от руските варвари.
12
2
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
руснаците са отчели началото на октомври пикове над 300 пъти естествения фон нормално е в края на ноември вече да няма нищо във въздуха. щото сме го вдишали вече
11
0
 
10
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Едно време на бай тошовите цигари пишеше: МНЗ предупреждава че тютюна е опасен за вашето здраве.Хората си правеха майтап като задраскваха някои букви и се получаваше МНЗ дyпе дава за вашето здраве. Същото е и сега.
10
2
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Няма радиация. Просто Путларах Акбар си е отворил прозореца на тоалетната след като е извършил физиологичните нужди
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така говореха и по времето на Чернобил.
8
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
балканите украина всичко е набльскано с ам орьжия
7
0
 
17
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
1 месец по-късно много ясно, че облака вече си е заминал. След дъжд качулка.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така викаха и през 86 г.,после се оказа друго!
5
7
 
10
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ОБИР преди 6 години
Братушките никога няма да пуснат вреден атом към България.Даже новата млекоцентрала която се готвят да строят в Белене ще е екологично чиста,млекоцентралата ще дава главно мляко за руската банда а цената ще я плащатбългарите
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ ТРОВИ СВЕТА!!!
3
2
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Добре че мина Лятото,можеха да избЕгат и бедните туристи !
2
2
 
6
 
! Отговори
пушекът е бял преди 6 години
И да ви информират друго, какво ще направите, ще си купите може би истинско кисело мляко от магазина, или пък Йод от аптеките..?
1
1
 
6
 
! Отговори
дрогерии Припятов преди 6 години
Ще ви питам на пролет като порастне арпаджикът и салатката. Мийте с хасковска тежка водица за всеки случай.