Предсрочни избори ли? 79% от българите изобщо не искат това

¾ от нашенците одобряват оставката на Главчев
Обновена: 23 ное 2017 18:48 | 23 ное 2017 18:30, Красимир Ангелов
93
Предсрочни избори ли? 79% от българите изобщо не искат това
Снимка: Reuters

Българинът одобрява подадената оставка от вече бившия председател на парламента Димитър Главчев, но не иска предсрочни парламентарни избори, сочат данните от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", проведено между 20 и 22 ноември сред 802 пълнолетни българи.

Още по темата

Трима от всеки четирима анкетирани смятат, че Димитър Главчев е постъпил правилно, като е подал оставка. На обратното мнение са 17% от хората, а 10% нямат категорично мнение по въпроса.

Мнозинство от 60% не одобряват действията на Димитър Главчев с изгонването на Корнелия Нинова от парламента, довело до скандала, последвал неговото напускане на поста. Двойно по-малко – 30% са тези, които одобряват действията му.

60% пък приемат мнението, че не е нормално председателят на парламента да гони председателя на опозицията. 33% нямат против изгонването на лидера на опозицията –  това са преди всичко привърженици на ГЕРБ. Останалите се колебаят. Обществото ни очевидно запазва известен демократичен рефлекс, отчитат от "Галъп".

На въпроса трябва ли да има предсрочни парламентарни избори цели 79% от българите отговарят категорично с "не". Едва 17 на сто определят нов вот като необходим, а 4% се колебаят.

Проучването показва още, че 39% от анкетираните одобряват избора на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание, а 29% са против.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе то и при Орешарски никой не искаше избори,ама Сорос и ГЕРБ платиха на едни хора да излязат да дюдюкат и пак ББ си плати изборите.
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Герб към БСП, от трън та на глог. БСП са същата ***, за тия терористи никига не бих гласувал.
62
0
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Системата е непробиваема - политиците ни -вечни ! И няма мърдане. Нали пробвахме човешки, честно, почтено ...с референдум. Опорочиха го, затриха го, фалшифицираха го!! И Президентин, и Парламент , че и някакъв си там съд, който съди като Настрадин Ходжа. Каквито и избори да правят - избори няма. Назначават си когото си искат, където си искат и хазната е наша,... пардон, властта е наша !! Ще чакаме, образование, здравеопазване, инфраструктура..Едни чакат, други крадат, трети бягат ......
61
1
 
2
 
! Отговори
Прогнозата преди 6 години
До АнонименАко има следващи избори сега, Борисов ще печели квалифицирано мнозинство в парламента. След позорното бягство на позорния крадец Мавъра остатъците от назначени демократи ще изчезнат също. За БСП да не говорим. Ще се съберат под една слива. Единствения кандидат, който би могъл да е конкуренция на Борисов е Манолова.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предсрочни или не БСП ще спечели следващите избори за Парламент .
59
1
 
8
 
! Отговори
КЪДЕ Е ПЕКИН? преди 6 години
А ЗАЩО ГАЛЪП НЕ ПИТАТ ИЛИ НЕ КАЗВАТ ЗАЩО БЪЛГАРИНЪТ НЕ ИСКА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ??? И КЪНЧЕВ - РАЙЧЕВ СЕ МАЗНЯТ ВЕЧЕ НА ТИКВУН И МУ ПОМПАТ РЕЙТИНГА. ИСТИНАТА Е, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ МРАЗЯТ БОРИСОВ И ГЕРБ, НО ДОБРЕ РАЗБИРАТ, ЧЕ МАШИНАТА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ГЬОБЕЛС ЦВЕТАНОВ Е ВСЕ ОЩЕ ДОБРЕ СМАЗАНА И ДА СЕ ТРОШАТ МИЛИОНИ, ЗА 10 МЕСТА ПО-МАЛКО ЗА ГЕРБ В ПАРЛАМЕНТА, НЯМА СМИСЪЛ. СЛЕД КАТО КОРИФЕЯТ В ГЕОГРАФИЯТА ЦВЕТА К. Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС,ПАДЕНИЕТО НА ГЕРБ Е ТОТАЛНО
58
1
 
14
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ГЕРБ ОКРАДЕ БЪЛГАРИЯ С ПОВЕЧЕ ОТ 20 000 000 000
57
1
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ДОЛУ ГЕРБ
56
12
 
2
 
! Отговори
cgn преди 6 години
Само няколко луди, червени и изкукуригали форумни плъха дращят в подкрепа на вот на недоверие!! Ясно е, че сте платени-освен това и смешни!
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, не е неочаквано, само че се различавате с 1%. Не сте 79%, а сте 80%!!!
54
1
 
17
 
! Отговори
Венци Мицов преди 6 години
сделано в ГАЛЪП
53
16
 
4
 
! Отговори
Костов избяга преди 6 години
Смятам че Борисов взе нещата в ръцете си и ще продължи така.Черния приватизатор,архикрадецът Костов е избягал в Италия.Продал евсичко,къщи,теменужки,лаборатории и се е омел . Защото Борисов започна разследване на приватизацията. Сега Борисов може да получи и квалифицирано мнозинство. Дупенце да й е яко на Куна *** защото тя е следващата крадла която или ще бяга или ще лежи!
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам кой кого иска на власт и другия какво ще направи когато дойде но в момента има пълен държавен рекет върху фирмите , фирмата ми беше проверявана 2 месеца от нои а сега вече трети месец ме проверяват даначни а всичко ми е законно , всички плащания са ми през банки и нямам плащане в брой а какво точно искат не мога да разбера ,а вече взех да си мисля че и те не знаят какво искат нямам и стотинка задължение към тях и вече взе да ми писва честно да ви кажа
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БУДА(БЕДА) Е ДЕТЕ НА КОМУНИЗМА!!!!КАТО СИ ПЛАЩАШ ЗА ПРОУЧВАНЕ И 99% ЩЕ ГО НАПРАВЯТ НО СА РЕШИЛИ , ЧЕ 79 % ПО ВЪРВЯТ!!!!-----------ИСТИНАТА Е , ЧЕ 60% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ИСКАТ НОВИ ИЗБОРИ!!!!!!!!!!!
50
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не искам ГЕРБ и Борисов на власт, но БСП и ДПС не са алтернатива. За смешниците от воля, реформатори, "патриоти" и т.н. пък дори не искам да си помислям. Като цяло не виждам никакво бъдеще на парламентаризма у нас - не се припознавам у никого и не гласувам за никого. Бих подкрепил идеята за свикване на ВНС, приемане на нова конституция и преминаване към президентска република.
49
12
 
4
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Предполагам защото много ме харесват а и знаят че по-добър от мен няма да намерят
48
1
 
14
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
До необективния. Хе-хе, чия била "Галъп"? Я пробвай пак, че нещо си скаран с истината. Да си чувал Кънчо и Андрейчо с кого се гушкат или си набор 2013?
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатление, че в съобщението се повтарят едни 17%. Също така, от друго "проучване" се видя, че 17% пък са подкрепящите (гласувалите) за бсп. Тези съвпадения издават източника на съобщенията. От друга страна многозначително се казва, че 79% (намек за 80%) са едни, които не искат нови избори и им е добре да се мъчат с настоящото управление, вместо да искат да ги оправи Нинова. Правим си извода, че това са онези 80%, на професора, станал неотдавна известен с откритието си.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой какво не иска, но аз искам - вечна дружба.
45
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Статистическа грешка Нинова само да ги бъзикне отзад за избори и ЧервеноГербавите изревават на умряло. И започват огън и жупел,заклинания и черни прокоби , а изданията на Пеевски започват да защитават като Матросов ,Тол.ума от Банкя и Комунистическото котило Герп . Подлудява ги когато си пожелае.