Черен петък е! Купувайте само необходимото

Рекламист: Доста търговци изнасят залежали боклуци
24 ное 2017 11:00, Анисия Иванова
15

Хиляди българи са в готовност за трескаво пазаруване по време на "черния петък". Някои търговски центрове вече намалиха цените на своите стоки, а клиентите са готови да се заредят с вещи от всякакъв характер. Колко ще похарчи българинът и има ли риск да станем жертва на спекулации?

Според рекламиста Камен Кирилов хората трябва да бъдат много внимателни - да не се въздействат от рекламни стимули и да купуват само неща, които са им необходими.

"След като мине Коледа, се откриват специални пунктове, в които се продават подаръци, получени за празника. За да избегнете прекомерното харчене на пари и излишните вещи вкъщи, гледайте да купувате според своите потребности и необходимости", каза рекламистът в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му потребителите трябва да бъдат рационални и хладнокръвни по отношение на покупките по време на "черния петък", защото има тенденция българското общество лесно да се поддава на въздействието на рекламата.

"Младите искат всичко да им е марково, скъпо. Щом придобиеш желаната стока, се пренасочваш към друго, за което също се харчат пари. Хората трябва да бъдат по-умни като потребители. Важно е да се знае, че по време на "черния петък" доста търговци разкарват залежалите стоки и боклуците, за да се заредят с нови", допълни още Кирилов.

Главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов уточни, че в САЩ на този ден са изхарчени 1,529 млрд. долара само от онлайн покупки.

"Тази година търговците започнаха с офертите си доста по-рано. В България и чужбина "черният петък" се доминира от онлайн продажбите. Все повече пазаруваме през телефона", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Попов допълни, че търговците на дребно се надяват, че покрай мащабните намаления хората ще грабнат и стоки без отстъпки.

"Срещат се в магазините стоки с т.нар. фалшиви отстъпки - цената е увеличена, а когато "черният петък" наближи - се намаля. Трябва да кажем, че това е наказуемо и на тези търговци трябва да им бъде наложена глоба" завърши Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Похарчих близо 7 000 лева за подаръци...телефони,телевизор,лаптопи,климатик!Вие какво и кой ще зарадвате с подарък?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ наистина има намаления, но тук всичко е лъжа и измама. Единствено книжарниците предлагат прилични намаления и цените лесно могат да се сравняват в интернет.
10
0
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Честит ви черен Прецак !!
9
2
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Време е за оздравителна ДЕФЛАЦИЯ.Дефлацията ще вкара банките в правия път и ще спре презапасяването с храни и хранителни ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата. НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2В Сащ се юрват към магазина защото най-намалените стоки са с ортачени колечиства.
7
0
 
11
 
! Отговори
лилав шестък. преди 6 години
Черен петък се води ден след празника на американците -ден на благодарността.У нас такъв празник няма, тогава как има черен петък.Маркетингова врътка за зомбирани клиенти да купуват на поразия, но главната цел е печалбите на продавачите.
6
0
 
18
 
! Отговори
Аман от разбирачи преди 6 години
То нали това е целта на този черен петък, пускат се залежали продукти на цени близки до доставната, за да се изчистят наличностите, да се освободят складовете и да се наберат средства за новите продукти, които да се продават по коледните празници!Ако някой очаква днес да купи нов продукт на промоция.. това си е негов проблем
5
0
 
18
 
! Отговори
ППП преди 6 години
Разкарват се залежали *** за да се заредят нови...
4
1
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Аре бе, Каракачанов! Аре бе, Симеонов! Нема ли некой националист тука да ревне сега: "Стига с тия западни ценности!"Какви са тия петъци, какви са тия ужаси?За Хелоуин (на който се радваха най-вече децата) реваха както когато е умрял Сталин, пропаганда било, не знам какво си било, унищожавало българските традиции, а за тоя "петък" пълно мълчание. Защо?
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста търговци изнасят залежали ***! Ами какво друго да продават да не би да продават 1-во качество стока? Номера е да продадеш нещо което не струва нищо за много пари! А продават защото има много умници с по две гънки в тиквите си. Както са казали старите хора докато са живи балъ.ците ще живеят и тарикатите!
2
0
 
23
 
! Отговори
Не Купувайте преди 6 години
Нямате нужда от 99% от *** които имате.....Само вижте колко неща прашасват неизползвани...... За какво са ви още ?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американският черен петък е по-интересен, особено моментът, когато се юрват в магазина.