Стар призив към нов министър: Ананиев, иди си!

Пациенти искат оставката на здравния шеф заради лекарствата
11 дек 2017 10:30,
19

Макар и от месец на поста, новият здравен министър чу стария призив: "Оставка".

Федерацията "Български пациентски съюз" поиска оставката на здравния министър Кирил Ананиев.

"Заявих я като гражданин, като гласоподавател, като син и родител. Най-вече защото министърът продължава да изрича лъжи, да обвинява всеки от нас, които си търсим правата и ни подлага на "геноцид", заяви пред Bulgaria ON AIR Иван Димитров от Федерацията.

Политическият PR и активен участник в протестите срещу наложения мораториум върху лекарствата Арман Бабикян дори заговори за даване под съд на Кирил Ананиев.

Още по темата

"Министърът си позволи да обвини цяла група от хора на протеста, че са платени от корпоративни интереси, от фармацевтичната индустрия и се чудя с тази съща наглост дали не мога аз да го обвиня, че е купен от фармаиндустрията, която пък е внасяла стари лекарства в страната", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Депутатите наложиха мораториум върху финансирането на нови лекарства в държавата, а в събота протестиращите определиха решението им като "геноцид". Президентът Румен Радев наложи вето върху решението, но здравният министър остава непреклонен.

Съдбата на стотици пациенти в тежко състояние остава под въпрос, а заради ветото бюджетът на Здравната каса няма да бъде обнародван.

"Кирил Ананиев не е нов човек в здравната система. Допреди да стане министър, той беше председател на Надзорния съвет на Здравната каса", обясни председателят на Центъра за защита правата на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Според него се избягва първоцелта на Здравната каса, която е да осигурява лечение на хората.
"Няма как да подобриш лекуването, като забраниш достъпа до него", категоричен бе д-р Кацаров.

Арман Бабикян подчерта, че всички граждани събираме пари, които даваме на "едни чиновници, за да ги управляват".

"И тези хора ми казват, че не могат да си направят добре сметката и не успяват да "запушат течовете". Затова решихме, че част от вас няма да нужда да живеят достатъчно дълго или добре", перифразира ситуацията Бабикян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 14 - а всъщност защо държавата трябва да строи къщи в Хитрино? това което стана с хората е нещастие, но в белите държави хората си застраховат жилищата. Плащаме огромни суми за застраховка гражданска отговорност, а не плащаме за жилище, макар че кулата е лукс, а жилището - не.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ОБЪРКАЛИ АДРЕСА.ТОЗИ, КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ Е БОРИСОВ.ТОЙ Е ГЛАВАТА НА *** РИБА.
16
3
 
2
 
! Отговори
Запоьмат преди 6 години
Тези двамата Арман Бабикян и седесарчето Стойчо Кацаров са жестока ГНУС. За пари и власт биха продали майка си и баща си.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пеевски ще ви помогне, така както помага на хорицата в Хитрино. Вече им построи стотици , стотици къщи. Благороден чиляк, арен.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пеевски ще ви помогне, така както помага на хорицата в Хитрино. Вече им пострии стотици , стотици къщи.
13
0
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 6 години
Мораториума важи ли за Правителствена болница и Властимащите/ или е както по Татово време/?
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравните осигуровки са доброволни!!!! Не са задължителни!!! Не ги плащайте. Купете си здравни пакети от застрахователи и се лекувайте където и както си искате! Спешна помощ е безплатна така или иначе! Не е нужна здравна каса за да крадат! Дянков все още не е върнал 1млрд откраднати
11
0
 
11
 
! Отговори
Аааа, преди 6 години
Не ви е зле. Зле ли му е на човек,прави необходимото.Не си чешете езиците...
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5НЕ ЗНАМ КАКВИ ПАРИ ПОЛУЧАВАТ ПАЦИЕНТСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ,НО СЪС СИГОРНОСТ ЗНАМ ,ЧЕ ВСИЧКИ ВЛАСТИМАЩИ ЗА ДА ЗАДОВОЛЯТ СОБСТВЕНАТА СИ АЛЧНОСТ И ЛАКОМИЯ СА СПОСОБНИ И ДА НИ ЗАРОВЯТ ЖИВИ АКО ТОВА ИМ НОСИ ПАРИ....НО И НИЕ НАРОДА СМЕ СИ ВИНОВНИ ,ЗАЩОТО КОГАТО ЕДНА ОРГАНИЗАЦИЯ ,ЕДНИ НЕДОВОЛНИ СЕ ВДИГНАТ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГИ ПОДКРЕПЯМЕ АКО РАЗБИРА СЕ СА ПРАВИ И ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ,ИСКАМЕ РАВЕНСТВО, ИСКАМЕ ДОСТОЙНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ И ИСКАМЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ ДА БЪДЕ ОГРАНИЧ
9
4
 
8
 
! Отговори
Хвана им далаверата преди 6 години
и сега болиииии..... Ако тиквата има топки ще го остави да им покаже кирливите ризи
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХОРА НАЛИ СЕ СЕЩАТА ,ЧЕ ТОЗИ МОРАТОРИУМ ЩЕ Е САМО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ЗАЩОТО ЗА ВЛАСТИМАЩИТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА МОРАТОРИУМ ,САМО КАТО ИДАТ И СЕ ПРЕДСТАВЯТ КАКВИ СА И ВСИЧКИ ИМ КОЗИРУВАТ ,ВСИЧКИ СА НА КРАК И НИЩО НЕ ПЛАЩАТ. ТОВА ГО ЗНАМ ОТ ОПИТ ,ЗАЩОТО СЪМ БИЛ В БОЛНИЦА И ЗНАМ КАК СА СЕ ОТНАСЯЛИ С МЕН И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ,КОИТО СА НЕИЗВЕСТНИ И КАК ТЪРЧАТ И ЛЕКУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ. ТЕ СИ НЯМАТ НА ИДЕЯ ЗА АДЪТ ПРЕЗ ,КОЙТО МИНАВА ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК РАЗБОЛЕЕ ЛИ СЕ И КАК СИ ПЛАЩА КАТО ПОП ЗА ВСИЧКО
7
3
 
17
 
! Отговори
пациент преди 6 години
Този Ананиев още като чух ,че всички властващи до сега са го харесвали си казах този не е читав,защото явно за пари слугуваш на всички ,нямаш мнение,нямаш идеи и сега е така.Не можеш да говориш от името на пациентите,защото и аз съм един от тези,които години наред чаках здравната каса да ми определи лечение за скъпо струващо лекарство,защото по-евтините не ме излекуваха а напротив ми докараха алергичен шок. Така че знам какво е да те разкарват,да се молиш и да мълчиш само и само да те включат в
6
4
 
17
 
! Отговори
шнурзаАнаниев преди 6 години
С една и съща законова поправка се лишават хора от съвременно лечение със 25 млн лева и се дава право на Здравната каса да си купува сгради !?!??!?!!??!? С моите и твоите вноси ТЪ.ПАКОООООО!!!!!!
5
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пациентските организации са организирана мафия облужваща източващите здравната система
4
9
 
15
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 6 години
ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАЦИЕНТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ ХОНОРАРИ ЗА ДА ОСИГЪРЯТ ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА ЗА НОВИТЕ ЛЕКАРСТВА.ЗАТОВА ТАКА СЕ АКТИВИРАХА.НЕСЛЪЧАЙНО Д-Р КАЦАРОВ Е ТОЛКОВА ДЕЕН.СЛЕД КАТО БЕШЕ ЗАМ.МИНИСТЪР ВИСОКИЯТ МУ СТАНДАРТ СЕ ПОДЪРЖА ОТ ФИРМИТЕ ЗА КЛИНИЧНИ ПРОЪЧВАНИЯ.
3
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименВсъщност - не става въпрос за "бялата" мафия! Става въпрос за търговците на лекарства - а те въобще не са "бели"! Човека спомена веднъж израза "компютърна система за контрол на лекарствата" - и веднага му поискаха оставката! Колкото до "новите" лекарства - абсурдно е пациенти да са лишени от тях?! Та те още не се внасят! Отделен е въпроса доколко са НОВИ! Като изключим опаковките.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да е министър застрашили ли парите на бялата мафия му се иска оставката . Явно е че трябва да се реже от корен .
1
9
 
14
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
Този е същият стар *** като шефа на КЕВР, май са чели от един буквар! Явно подходящите роднини са се изчерпали или ги е страх да хванат компира!Или много иска по-бързо да докара населението на тази територия до 5 милиона, колкото е заложено в "планът Ран и Ът".