Нено Димов оттегля проекта за ски зона Банско

Министърът ще го внесе пак заедно с плана за управление на "Пирин"
34
Нено Димов оттегля проекта за ски зона Банско
Снимка: архив, БТА

Екоминистърът Нено Димов оттегля внесения в Министерския съвет проект за концесионен договор за "Ски зона Банско". Димов обяви това на извънредна пресконференция в Министерството на околната среда и водите.

Още по темата

Той съобщи, че ще внесе проекта заедно с плана за управлението на Национален парк "Пирин". В момента планът е подложен на обществено обсъждане, което трябва да продължи до 22 декември, припомня БТА.

Именно към липсата на план за управление имаше претенции и премиерът Бойко Борисов. На заседанието на Министерския съвет миналата сряда той скастри задочно министъра, че го няма, за да защити проекта.

Борисов заяви и че няма план за управление на "Пирин", "който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата".

След дискусията министрите отложиха разглеждането на проекта за концесионен договор за ски зоната за заседанието си тази седмица.

Борисов настоя и да бъдат поканени представители на екоорганизации, за да бъдат разсети съмненията им за злоупотреби и "подаръци". 

Опасенията на екозащитниците са, че нов лифт ще се превърне в параван за масова сеч и огромно разширяване на ски зоната за сметка на парка. Затова и част от екоорганизациите отказаха да отидат на въпросната среща, която се проведе вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
31
 
! Отговори
САРДИТ преди 6 години
КАПАЦИТЕТА НА ЛИФТА Е 2000/Ч !!
30
1
 
31
 
! Отговори
СЪРДИТ преди 6 години
И, моля, някой да ми обясни за тези опашки за лифта - как при официални данни от последните години 2500 до 3500 средно дневен брой карти и билети, как има опашки като лифта е с капацитет 200/ч ?? Явно - или лъжат с картите, или умишлено бавят лифта !!
29
0
 
32
 
! Отговори
Христов преди 6 години
Оттегля се проект за изграждането на втори лифт? Много демократично!
28
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тримата Шишкоеци си правят каквото си искат. Държавата си е тяхна.
27
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде са еколозите когато поголовно и безконтролно се изсичат здрави,дебели дървета за огрев?Или за търговия?Не плачат за планината,а защото някой им е платил да пречат.
26
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властта да престане да шикалкави и да баламосва хората,че ще има втори лифт,ама някой друг път.Тук са замесени конкурентни интереси,които пречат на решението.Кого обслужва държавата?Аз ли да кажа или сами ще си признаят.
25
4
 
37
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До шматка Когато Банско беше само едно загубено село и нямаше нито един лифт, всички ревяха: искаме лифт, защото не може да се развива курорта. Направиха лифт, след което последва безконтролен строеж на хотели, хостели, къщи за гости като за милиони туристи. Естествено капацитетът на лифта не е съобразен с капацитета на хотелите и сега ревем за втори. После следва пак лавинообразен процес и така до безкрай.
24
3
 
35
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До Анонимен17, КОГА СТАНА КАЛАЙДЖИЯ,КОГА ТИ ПОЧЕРНЯ ГЪ.ЗЪТ! Достатъчно е оплешевяла планината и скоро ще останете само със спомена за естествен сняг! Да ти имам и ***.отата, и про.Зтотията,че и алчността. Тая планина не ви е бащиния,а е на цялото населения. Така че си налягай почернения от здлоба зад.ник,за да не дойдем да видим всички на място какви ги вършите и защо не успявате да си организирате работата така, че да не идва само утайката от чужбина по курортите ни!
23
2
 
43
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Материалът слага природата на заден план, материалът не мисли за децата си, материалът не мисли и за себе си, то материалът не мисли, не защото не иска, а защото не знае как.
22
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Някой сиАло баровеца, ти какво искаш цялата планина да е само и единствено твоя. Като идеш в Алпите, да не би да си сам самичък на пистата.Хората през зимата отиват в Банско да карат ски, а не да берат боровинки.
21
2
 
36
 
! Отговори
Иван преди 6 години
И това ни е екоминстърът, този даже и Тръмп няма да го вземе.
20
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам, тия протестиращи еколози са все някакви пикливи ге.йчета и *** моми, т.е. все индивиди с някакъв психически проблем. А като се добави и някой койн, за подгряване, стават готови и за убийство, в името на малката кукумявка или лилавия славей, например.
19
3
 
44
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
И 5 нови лифта да се изградят до Бъндеришка поляна това няма да премахне опашките. Просто цялата гмеч, дето сега чака на кабината ще се премести горе в ски зоната. Всяка зима карам там и по пистите вече не може да се диша от народ. Планината не може да побере толкова народ. Ако на Цеко му е важно само да се купуват карти, ние скиорите искаме да получаваме услуга равна на заплатената цена! Не може да караш ски и един да се блъска в тебе, друг да ти минава през ските, трети се търкаля пред тебе!
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo
17
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто се извършва се един саботаж! Природата, та природата, а какво да правят хорат? Да ги изгоним, да ги уморим от глад и мизерия? Не мога да приема, че дръвчета и тревички са ни приоритет пред хората, това е някаква лудост! Ако Банско не се развива, постепенно ще западне, а региона ще се обезлюди. За пореден път така наречените екозащитници за пореден път заемат античовешка и антибългарска позиция, а ние за пореден път им позволяваме да ни мачкат.
16
8
 
40
 
! Отговори
До ЕКО талибаните преди 6 години
Кво си изтривате ръцете с тоя Цеко Минев, вземете и засадете поне едно дърво.В какво се изразява вашата грижа за природата. В момента когато затворите Орлов мост някъде в България се изсичат повече на брой дървета, от колкото ще се изсекат за втори лифт. Много сте загрижени за едно единствено място, ЗАЩО ЛИ?
15
6
 
42
 
! Отговори
Пустиняк до Милена преди 6 години
Грешиш! "Тия" така наречени от профани като теб "еколози" имат много сериозно значение. Не и сред опростаченото население. Но това са добре образовани и дейни хора, техните сигнали до Брюксел връзват ръцете на управляващата пасмина, колкото и да слугува на дебеловратите, защото врътнат ли им кранчето оттам, на което се разчита за кражби и да не фалира тази фалшива държава, тогава Боко се стряска. Иначе, им е ясно е, че за такива като теб, свикнали да живеят в ***, природата няма стойност!
14
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаНай-добре не се опитвай да разсъждаваш като не ти се отдава!!! Знаеш ли кой управява ски зоната, а знаеш ли че се води на един беден кипърец, който не плаща данъци за да ползва това природно богатство...А за Африка си много далеч в безсмисления си пример!
13
6
 
35
 
! Отговори
... преди 6 години
Бре въртим бре сучим бре омотваме и за кво!!?? На сички е ясно кой ше земе концесията а именно Цеко Минев. На сички е ясно, че държавата т.е. ние ще платим новия лифт! На всички е ясно, че после и ремонтите на тоя лифт ше плащаме и на всички е ясно, че Цеко минев ще дели парите после в ББ! Къв план кво еко кви 5 лв. Тука е важно държавните пари да се усвоят в полза първо на родата за народа полза нема да има! И стига сте лъгали и писали, че пък даже и природата ви интересувала! Ай да ви се ...
12
16
 
38
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Колко дървета ще се отсекат за един лифт бе еколози см.отани.Туризма храни.Ще ви дам пример с Африка.Огромни резервати известни в цял свят а населението бедно като църковни мишки.Колко са туристите посещаващи тези резервати.Най вероятно по малко отколкото в Банско.Правете лифта защото в Бг дал Бог гори но ако не влизат свежи пари ще ги изсечем за да се храним