Проблеми на проблемите: Ниски доходи и безработица мъчат народа

23% не очакват нищо от Българското председателство
74
Проблеми на проблемите: Ниски доходи и безработица мъчат народа
Снимка: архив, БулФото

66.9% от българите определят като основен проблем пред страната днес ниските доходи. Следват безработицата - 41,6%, здравеопазването - 39,5%, корупцията по високите етажи на властта -37,2%, престъпността - 25,3%.

Това показва изследване на Центъра за анализи и маркетинг, направено между 4 и 10 декември сред 821 души и представено на пресконференция днес.

23,4% отговарят, че не очакват нищо от българското председателство на Съвета на ЕС, 12,9 на сто очакват по-добър имидж на страната, а 8,4 процента - повече инвестиции и средства от еврофондовете. Шест на сто очакват много добре организирано европредседателство, а 5,3% отговарят, че очакват нещо хубаво, без да уточняват какво.

Ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 25,9%, за БСП - 22,4%, за ДПС - 5,1%, а за Обединените патриоти - 4,4 на сто.

Реформаторския блок биха подкрепили 3,1 на сто, "Да, България" - 1,2 процента, "Воля" - 0,8 на сто. 16,6 процента отговарят, че няма да гласуват.

Според данните президентът Румен Радев се ползва с най-високо доверие - 64,9 на сто, следван от омбудсмана Мая Манолова - 60,4 процента и столичния кмет Йорданка Фандъкова - 50,7 процента. Това са и тримата политици, при които доверието е по-високо от недоверието. В челната петица са още премиерът Бойко Борисов - 41,7 на сто доверие и вицепрезидентът Илияна Йотова - 40,1 на сто.

Президентската институция се ползва с най-високо доверие - 64,9 на сто. Високо е доверието в БПЦ -
52,2 на сто. Доверието към Народното събрание е 27,4 процента, а към правителството - 33,7 на сто. Полицията има 38,4 на сто доверие, армията - 45,8 процента, съдът - 23,5 на сто, а прокуратурата - 19,1 на сто, предаде БТА.

Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Владислав Горанов са министрите, които са направили най-силно положително впечатление на хората. На въпрос "Кой от министрите прави най-много гафове" 19,1 на сто посочват Валери Симеонов, а 6,9 на сто отговарят "всички". Останалите отговори са посочени от между един и два процента от анкетираните.

Средната оценка, поставена за работата на правителството, е 3,16, са изчислили от центъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измамници мазни като маргарин, говорят че вдигат заплатите бонуси това онова, ама директно вдигат тока и водата двойно и все едно нищо не са ви дали, даже са ви взели тия 240 ***.
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безработен е този, на който не му се работи.Стана модерно всеки да реве, че доходите му са ниски докато демонстрира телефона си за 1000лв и разказва как е било на почивката в Гърция.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... абе миналата година Боко разправяше че сме стигнали Швейцария. Кой му бърка сметките? Това е само работа на БСП, БКП и Орешарски.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
B.lgaristan zagiva i IZ4EZVA sybudete se OVCE
65
0
 
7
 
! Отговори
Kalionira преди 6 години
Bg sindikati na besilkata...Bezsrochna bg obstonacionalna stachka za zaplati kato v Germany, France, Italy, UK, Belgien, Luxemburg, Holland...bg eurodeputati na besilkata...za compania na Levski...
64
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За доходите, ок ама безработица?Явно част от обществото си е хванало две три фрази като стереотип и като го пита някой , хората си споделят едни и същи неща по инерция?
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Obeshtavam visoki dohodi za vsichki kogato tragnem po adresite na vsichki segashni i bivshi deputati, ds agenti i biznesmeni. Drugiq nqma da sprem samo s parlamenta, imame 5000 adresa za proverka iz Bulgaria, v koito sa potavali narodnite pari za deca, za ljubovnici i za cherva
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споделянето е майката на цивилизацията, а редът-бащата.Работи само за себе си, обичай единствено семейството си не е печелившата комбинация.Хората живели в по-трудни времена са имали по-точна представа за смисъла на живота.Да оцеляваш само ти, докато всичко около теб се срива си е истинско нещастие така, че не им завиждам на богатите.
61
0
 
10
 
! Отговори
ОТВРЪТЕН преди 6 години
Ама това е Пълна лъжаа !! Та нали *** е втората държава е ЕС, където се купуват най-много нови коли !!
60
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
народът не работи! иска! беден бил, гладен! искаме и ние, ми работете и си купете! не искайте колкото чорбаджиите, те са си заслужили парите, колите и жените!
59
0
 
14
 
! Отговори
Венецианеца преди 6 години
Това пореднат лажлива информация ли е. ....? По телевизията постояно се говори как са се увиличили доходите,няма безработица,дори работна ръка от чужбина ще се вкарва.Вече дори се замислям дори да се връщам в България щом се взема по-вече пари отколкото в Австрия дори.....,чиста порнография са тия навини-спрете ги и не лъжете хората!!!
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСп и ГЕРБса като вис и сик. Ако някой не го разбира толкова по жалко. В Бг. Няма комунисти , има номенклатурачици и НАГАЖДАЧИ. ,КОМУНИСТ Е ХРИСТОС . ТОЙ Е НАХРАНИЛ ВСИЧКИ ГЛАДНИ ХОРА С ЕДНА РИБА. САМО ГЛУПАЦИТЕ И ПРИНУДЕНИ НЕЩАСТНИЦИ РАБОТЯТ ЗА НЯКОЙ ДРУГ. УМНИТЕ ХОРА РАБОТЯТ ИЛИ ЗА СЕБЕ СИ ИЛИ ЗА ДЪРЖАВАТА. ЗА ДА РАБОТИШ ЗА НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ТИ ПЛАЩА СТРАШНО МНОГО. ПОНЕ ДВА ТРИ БОНА НАГОРЕ. ИНАЧЕ СИ ***. ОТИДИ В ЕС. ТАМ ИМА ПАРИ. НО СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА.БЪЛГАРИЯ Е ПРОПАДНАЛА ЖАЛКА ДЪРЖАВА.
57
2
 
0
 
! Отговори
? преди 6 години
До 46 И къде да го прочетеме ?
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планът Ран-Ът така и не беше изпълнен. Той предвиждаше бърза и честна приватизация на държавното имущество. Но това не се случи. Стана бавно и нечестно.
55
0
 
12
 
! Отговори
жико преди 6 години
23% не очакват нищо от Българското председателство.................ПОНЕ 83% НЕ МОГАТ НА СЕКУНДАТА ДА КАЖАТ ЧИЕ Е СЕГАШНОТО ЕВРОПР(е)дателство. Е, защо се дуем толкоз???
54
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДВЕ КРАВИ СИ ГОВОРЯТ: - ОЩЕ ЛИ ТЕ ДОЯТ? - ОФ, ВЕЧЕ ЩЕ МЕ КОЛЯТ.
53
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко не се интересува че народа е беден и гладен, важно е да говори глупости пред Европа.
52
4
 
4
 
! Отговори
Желязото ще ръждяса преди 6 години
А пък мен ме мъчат телешки пържоли много са и не мога да ги изям около 2 килограма за сам човек са малко по-вечко (:)
51
0
 
27
 
! Отговори
nino преди 6 години
НАРОДЪТ Е ИЗМЪЧВАН НЕ САМО ОТ ..."Ниски доходи и безработица", А И ОТ И.*** МЕДИИ И БРУТАЛНА ПОЛИТИКА.
50
0
 
30
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
Какъв е народа така е и държавата!!! Българският народ търпи 30 години крадливите политици,за това сме виновни всички!!!