Бизнесът смята да раздаде 80 млн. като "коледен бонус"

80% от фирмите у нас планират такъв стимул за служителите си
18
Бизнесът смята да раздаде 80 млн. като "коледен бонус"
Снимка: архив, БулФото

80% от работодателите у нас казват, че ще дадат бонуси за Коледа, става ясно от проучване на Българската стопанска камара.

Общата сума, която бизнесът ще отдели за това, е около 80 млн. лв., съобщи Томчо Томов от БСК пред bTV.

Още по темата

Останалите 20% от работодателите няма да раздават бонуси - заради финансовото състояние на компаниите или защото смятат, че работниците се стимулират чрез заплатите.

При 70% от работодателите, които обявяват, че ще дадат бонуси, те ще са под формата на пари. Някои ще раздават фирмени подаръци, ваучери за храна, напитки или почивки.

Най-много работодатели казват, че възнамеряват да дадат бонуси до 20% от заплатата на работниците си, следвани от тези, които смятат да дадат по половин заплата като коледен бонус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
8
 
! Отговори
Радвайте се! преди 6 години
Бизнесът свил от заплатите Ви 800 млн. и смятал да Ви раздаде 80 млн. за Коледа!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДСМа тебе баш не са те научили да смяташ! Как точно разбра, колко са работещите на които им е обещан бонус? След като имаш (20% от фирмите няма да дават бонуси) - от къде знаеш какво е количеството на работниците, работещи в именно тези 20% от фирмите и какво е количеството на работниците в останалите 80% от фирмите?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако журналята не лаят, че ни се вдигат доходите, как ония ще си натъкмят средната заплата на база на която ще вдигат водата? И не само водата....не познавам никой, който е с повишена заплата за последните две години, а пък средната заплата за тия две години се е вдигнала с 200 лв? Е от къде идва това бре? От повишените заплати на депутатите ли?
15
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
затова тегло ги чака ми ние ще теглим както всеки ден се бият като камикадзета но неисе свят широк човек до човек опира не се знае кои де ще опре пък току виж тая опряла
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
затова ли някои играят 50 на 50 както и дае весела коледа на тях и дано са умни е преполагам ако нас ние изложил то хората са видяли оная гасила сто пъти колата и зела другата карала и не зела но 50 процента са важни явно е бая пресолил тигана
13
2
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
До Да си знаете,държавата е такава,защото и народът е такъв-крадец и измамник,каквото повикало,такова се и обадило,време е за видовден,който мноооого закъсня
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквайте тотално потъване, особено след 2025-та :D По-добре ориентирайте децата си към чужбина, тук смислено бъдеще няма ;)
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на мен често ми трият коментарите, като казвам истината, че до 2030-та ще е останал един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник, малкия и средния масово ще фалира, особено в провинцията, защото *** е тотално разграбена от политическия елит и бизнеса, онзи необвързаният с политиката и масонството, няма как вече да смогне да запълва дупките :D
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пишете срещу работодателите и ограбването на работещите!Няколко пъти един и същи потребител се закача за моите постове и ме съветва да замълча. Сега видях, че са изтрити постовете ми от вчера. За мен това е ц.е.н.з.у.ра. Трябва да мълча и да не назовавам нещата с истинските им имена. Следи се съдържанието да бъде политкоректно. И този мой пост, вероятно, ще бъде изтрит.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, голяма липса на късмет, значи...Жена ми е в ония 20% дето няма да вземат коледен бонус...Аз съм в ония 20% дето няма да вземат коледен бонус...Тъста и тъщата и те са в тия 20%, без бонус...Майка ми и баща ми и те са в тия 20% без бонус...Сестра ми и мъжа й също са в тия 20% без бонус...А всички работим в различни фирми, в различни браншове. Айде някой да се похвали тука, ако е във фирма, в която ще вземе бонус. Пък било о и 5 лева.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посочете ми няколко български фирми, които ще дават бонуси, особено в провинцията ;) 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник ;)
7
1
 
19
 
! Отговори
Кика преди 6 години
Глупости 80% от къде ги мислите.....кой дава тези бонуси..те заплати не дават бонуси...засрамете се и стига сте писали тези фантазми...защото още повече се озверявст работниците
6
1
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
той човека е написал бе мой. "1 700 000 работещи в частния сектор."
5
1
 
24
 
! Отговори
Да си знаете преди 6 години
От 1-ви януари нататък, ако ви освободят от работа по инициатива на работодателя, вече ще получавате минимално обезщетение от бюрото по труда, независимо на какво сте осигурявани. Да са ви честити новите промени от любящите управляващи. Важното е да си внасяте ежемесечно всичко в пълен размер, а когато изпаднете в затруднение и най-много имате нужда да ви се помогне с внесеното от вас, ще пиете една студена вода. Това е българия - държава крадец и измамник.
4
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Не знам на какво са те учили в училище но ти май не си стъпвал там и без това. Става дума какво ще раздаде частният сектор на работниците си. Защо включваш и работещите за държавата? Да не би една мебелна къща да трябва да дава коледен бонус и на полицай?
3
2
 
24
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Като разделеим 80 000 000 на 1 700 000 работещи в частния сектор. И става по 48 лева на човек. И като се има предвид че някои ще получат по 100 лева други по 200. Огромна част ще получат едно НИЩО. Класическа родна картинка. Ама и медиите хвърляте едни бомби. Добре че в училище ни учиха на математика.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А забавното е че форумните мишоци дето най-много пищят срещу работодателите няма да дадат и 1 лев на работниците си ако случайно съдбата им се усмихне и ги направи работодатели. Приказка за стълбата, на която съм се нагледал. Тези дето най-много говорят какви изедници са работодателите, стават на свой ред още по-големи изедници.
1
2
 
24
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Абсолютна лъжа !! В България хората получаващи бонуси е не повече от 10 % ,а другите им организират по един банкет ,и до тук !