Майка с гневно писмо до Дядо Коледа: Роми и мигранти имат повече права!

Тя гледа сама трите си деца и търси справедливост от държавата
15 дек 2017 09:15,
227

Липсата на справедливост и трудностите, които среща една многодетна майка, която отглежда децата си сама, е темата на гневно писмо до дядо Коледа. То вече обедини хиляди хора в социалните мрежи, разказва Bulgaria ON AIR.

В писмото Златина Хаджипанайотова настоява, че всеки клошар, ром и емигрант, който не работи, има повече права от нейните три деца, останали сираци след като баща им губи битката с рака.

Тя споделя, че изпитва гняв към системата заради това, че държавата изисква да спазваме законите и да бъдем примерни граждани, а когато ние се нуждаем от държавата - нея я няма.

Златина казва, че няма нужда от пари, но иска децата й да получат единствената помощ, която им се полага според закона - персонална пенсия.

Тя се отпуска под условие - доходът на родителя да не надвишава 65 лв. на член от семейството за месеца.

Златина иска реална промяна в полза на българската майка и българското дете. Защото тези текстове не са променяни от 2009 година.

А писмото е адресирано до дядо Коледа, защото по Коледа стават чудеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
0
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 5 години
Не е по темата. Какви глупости пишеш, че ромите са заселени след 1958? Откъде са заселени? Тези за които пишеш, че са ги заобградили с конна полиция откъде са се взели? И ти имаш право на глас?!?!?
202
0
 
0
 
! Отговори
бай манго преди 5 години
Ако писмото е адресирано до дядо Коледа, как е попаднало в медиите и разгласяването му не нарушава ли тайната на кореспонденцията, защитена със закон?
201
0
 
1
 
! Отговори
България преди 5 години
Всички да обявим ВОЙНА НА НАГЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ В СОФИЯ.Заграбили власт в София след 1980 година тези ГАДИНИ след 1989 година създадоха ДОказано престъпни групировки маскирани като партии.Менкат ги на власт и провеждат ликвидация на народа безмилостно
200
1
 
10
 
! Отговори
байдмитър преди 6 години
А бе негово величество Бойко ще оправи работата, чувам сметката му набъбнала може да изплати от там помощи на децата в това положение и няма да обеднее. Пък и нали продължава да "усвоява" средства от еврофондове.
199
1
 
4
 
! Отговори
БимБамБум преди 6 години
Не сме народ, не сме народ, а ***, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът
198
0
 
7
 
! Отговори
от Пловдив преди 6 години
До Анонимен 193Eла в Столипиново и в Аджисана да видиш колко са "стари и болни",тик*во недомаслена!
197
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм съгласна с жената.Относно персоналната пенсия по КСО и относно това,че законодателството не е променяно в тази му част.Завършила е Право,но нещо знанията й куцат.Имат право децата й на наследствена пенсия по КСО,без оглед на доходите й,докато учат,включително и когато учат висше образование до 26-годишнината си,без оглед на формата на обучението им и без оглед на това дали едновременно и работят през този период.Друг е въпросът,че размерът на наследствена пенсия е обидно нисък...
196
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая добре ли е?А и мъжът и, как успя да направи три деца само с 5 години стаж, тоя е бетер ромите...
195
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ "Ромите са български граждани чиито предци са родени в Бг преди векове"!!!Ромите са принудително заселени в България след 1958 г. Това става с решение на ЦК на БКП, уж скитащите катуни да не крадат от кооперативните ниви. Бях в първи клас, когато на излет с учителката ни край родния ми град видяхме как конна милиция беше наобиколила катуна им, а войници им строяха къщи. Ромките виеха на умряло. След това започнаха да ги отрупват с помощи и се създаде тяхната любов към децата.
194
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нека да се предприемат мерки в полза на работещите жени и техните деца; нека детските надбавки да не се изплащат в брой, а да се приспадат от внесените данъци. .Каквото и да се направи винаги ще има недоволни "Златини" на които все ромите ще са им виновни.
193
11
 
1
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 6 години
До ЩерюАко им донеса сега по 1 милион на всеки кряскащ, следващата Коледа ще искат по 2 милиона ,като ще крещят,че ГЕРБ е виновен за "бедността" им.
192
0
 
24
 
! Отговори
Златина е права! преди 6 години
Ако не се предприемат ефективни мерки в полза на българската майка и българското дете, ще продължим да бъдем най-дискриминираната етническа общност в собствената ни Родина!Предлагам по-различна формулировка, за да не се почувстват обидени градивните личности и от другите етноси - нека да се предприемат мерки в полза на работещите жени и техните деца; нека детските надбавки да не се изплащат в брой, а да се приспадат от внесените данъци. България да стане място, неуютно за паразитиращи индивиди!
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е изтрит поста ми? Просто попитах- не може ли да купи стаж, за да стане стажът на съпруга и 5 години и децата да получават наследствена пенсия?
190
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на вас все ромите виновни!!!! госпожо в българия останаха само стари и болни роми които получават пари от децата си работещи в чужбина. скоро ще останете сами без роми но знам че пак ще плачете...........................
189
7
 
8
 
! Отговори
вдовица преди 6 години
До Анонимене как имат три деца, а мъжът е работил по-малко от 5 години? Как са се издържали, когато са били заедно?
188
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
б.лгаристан е една много жалка територия с много жалак народ
187
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая наука да ли го взема у задния двор
186
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 6 години
До ЩерюТогава ще настъпи инфлация и пак няма да има мир!
185
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 188Значи изводът е, че който не ще да работи, е поставен при по-добри условия в България днес. Защото работа има.Вярно е, че в повечето случаи заплащането е скандално ниско, но все пак много хора предпочитат да работят, вместо да вегетират на чужда издръжка или на помощи. И какво излиза? Точно те се оказват прецакани!Народът ни още в древни времена е формулирал правилото: "Който не работи, няма да яде!" Но днешните закони насила коригират точно този принцип.
184
15
 
6
 
! Отговори
ROM преди 6 години
Да отиде в ромската махала тогава или в някой емигрантски център. Нали там е по хубаво!