Нашата полиция ни пази! Търсят 5 хил. служители на реда

Заплатата за униформените ще бъде между 700 и 1000 лева
54
Нашата полиция ни пази! Търсят 5 хил. служители на реда
Снимка: архив, БулФото

Спешно се търсят хора за нуждите на МВР. Недостигът е налице, тъй като много служители са се пенсионирали или са преминали на други длъжности и в други дирекции.

Полицията търси да назначи 5027 униформени в цялата страна. Това е 10% от щата в системата, съобщи bTV.

Най-много полицаи се търсят в най-голямата дирекция – столичната. Конкурс е обявен за 306 патрулиращи полицаи, 50 пътни полицаи, 50 оперативни работници и 15 разследващи.

Може да кандидатства всеки, който отговаря на определени изисквания – да бъде български гражданин, до 40 години, неосъждан, да няма обвинения срещу него, физически и психически годен.

Одобрените кандидати за полицаи ще преминат специални курсове – в Академията на МВР и в центровете за подготовка. Заплатата за униформени ще бъде между 700 и 1000 лева.

За разследващите полицаи, за които е задължително юридическо образование, тя ще бъде по-висока – над 1000 лева.

Оказва се, че желаещи да станат служители на реда има – в някои служби за едно място се борят по петима души.

Към професията проявяват интерес хора от всякакви браншове, дори и завършили Консерваторията, разказват от СДВР.

"Преди всичко търсим мотивирани хора, които искат да работят и да се развиват в МВР, да са психически уравновесени и физически добре подготвени. Други качества са лоялност, комуникативност, работа в екип", изброи зам.-директорът на СДВР Борислав Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Откриването на престъпници,събирането на доказателства би трябвало да е работа на полицаите ,дознателите и следователите.Възмутително е даже и таксиметровите шофьори да знаят кой продава дрога , а полицаите са ни чули,ни видяли.И така със съдействието или заради бездействието на МВР дилърите въртят супероборот!
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5027х12х1000=60324000лв годишно.И за какво-за униформени които ще пишат глоби за дребни нарушения на обикновени хора,но когато видят някой като Ставийски ще го пуснат да убие човек на място и да осакати друг.Такива полицаи имитират дейност и чакат заветният момент на пенсиониране и получаването на Х заплати на куп! Българските полицаи са като щраусите - като видят опасност си зариват главата в пясъка!От такива служители на МВР ме е гнус!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще преминат изпит за източване на Биндзин. . . .
47
0
 
6
 
! Отговори
Блъф преди 6 години
Спешно се търсят " смешни шарани", които да "узаконят" с проведен конкурс, протежетата на " госпожа или господин ходатайови". Блажени са верующите! Амин!
46
1
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Хубаво е да кажат къде липсват по-точно хората и реалните проценти от полицията, не от МВР. Това е близо 18% полицаите, а по конкретно към 50% състава на РПУ и на КАТ в големите градове!
45
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ще вземат 1000 лв. като направят 20 г. в МВР .
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно това заслужават да се случи . Амин !
43
0
 
12
 
! Отговори
Авера преди 6 години
В България след някой месец ще има нужда от седем милиона население, а те тръгнали полицаи да търсят. Тук ще останат само управляващите и депутатите да пазят родната ни границаи да консумират евтините ни лекарства.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вкарването в затвора зависи от съда , не от полицията .
41
0
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Според теб достатъчно ли е само да знаеш , че някой се занимава с престъпна дейност ? Къде са ти доказателства които ще издържат в съда за присъда ?
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те за сигашната полиция немат пари , а още 5000 хиляди и ще фалират държавата.Май и с полиция и без полиция си е все тая. Престъпноста се рои, никой не взема мерки, да народя требе да има страх от наместниците на господа на земята.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като имаме толкова полицаи един крупен дилър на дрога в затвора вкарали ли са?Как може и таксиджиите да познават дилърите,а МВР-не!И ще искат повишение на заплатите! Прокети да са тези дето им го дадат!
38
5
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
Като е сладка отивай и ти . Защо не отиваш ????
37
3
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Сигнализирай където трябва . Тук и да ги пишеш тези неща няма смисъл .
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От такива полицаи като нашите ползата е колкото от ланският сняг.Цяло лято мпо булеварда профучават мотористи с по 180 км/час и нито един такъв не са спрели.Залагат се на сянка в храстите покрай града зад някой знак за ограничение и там дебнат кой кара с 53км/час,а нес 50.Това се случва във Видин.И то спират само обикновени хора които карат стари коли.Богаташите се правят,че не ги виждат.Нямя смисъл от такива полицаи.По добре с тези пари друго да се направи.Грехота е да се дават на полицаите.
35
5
 
15
 
! Отговори
Неа преди 6 години
И се научете най - после да оценяте труда на хората които първи ще ви се притекат на помощ . Тогава могат да потръгнат нещата ... Да не стане накрая както с лекарите . Да искате да идете ама да няма при кой ...
34
2
 
9
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Освен това на кой началник му е притрябвало да вкарва детето си в такива филми ? Да му изкривява психиката ? Да го кара да работи с неграмотни , мързеливи , миризливи , агресивни , наркомани , алкохолици ? Ти ще съдейстраш ли детето ти по цял ден да се среща с такива ???? От къде знаеш че днешния ден като иде на адрес няма да му е последния ? Говорите си глупости колкото да си начешете езиците ...
33
5
 
8
 
! Отговори
Неа до 28 преди 6 години
И на кой изпит те скъсаха ? Значи това ми е било интересно винаги - късат те и веднага мислиш че е с връзки ... Ами скъсаха и моя приятелка на физическия тест ... Искаше да кандидатства за детска педагогическа ... Ама какво да се направи като не е във форма и други показват по добри резултати ?! Точно за МВР могат да кажа едно - показваш резултат и си вътре . Никой не може да каже че някой е по добър от теб , ако си имала най много точки
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111169Проблемът не е липсата на връзки, а мързелът, глупостта и комплексите ти.Кисело е гроздето, а?
31
1
 
9
 
! Отговори
Неа до полицай преди 6 години
Ако са полуграмотни пак добре . Хвани някой от махалата и тръгни да му обясняваш в какво нарушение е ... Ще се получи интересен монолог :)700 лева да се занимаваш с хвана ти от гората ... Не 700 , ами 7000 не са достатъчни ...