Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!

Здравният министър съобщи, че комисия ще разглежда всеки отделен случай
Обновена: 16 дек 2017 16:56 | 16 дек 2017 16:46, Веселина Йорданова
211
Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!
Снимка: БТА, архив

Министерството на здравеопазването ще осигурява молекулите за онкоболни, на които не може да помогне никакво друго лекарство и не са включени в бюджета на НЗОК. Това увери здравният министър Кирил Ананиев по Дарик радио.

Още по темата
За целта ще се сформира специализирана лекарска комисия в министерството, която ще решава за всеки пациент. По думите му условието лекарството да се ползва в 1/3 държави от ЕС остава за всеки случай, но решенията ще се вземат от комисията.

Ананиев посочи отново, че това не е мораториум, а "временна едногодишна мярка за финансово стабилизиране на бюджета на НЗОК".

"Няма да оставим един български пациент, който да не бъде лекуван", увери той.

От своя страна премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има проблем с финансовото осигуряване на новите лекарства за нуждаещите се.

"Искам да успокоя хората, наблюдаваме процеса, за всички ще се погрижим", каза още той.

Според премиера, държавата може да си позволи да плаща водата на най-бедните, но не може да се полива с питейна вода. Борисов каза това по повод поскъпването на водата в 14 области от догодина.

Да ми каже някой, че сме си загубили човешкия образ, като ние правим всичко за хората, коментира Борисов думите на президента Румен Радев от вчера.

По думите му правителството е разплатило близо 7 млрд. лева.

"Я си представете от тези пари да извадим 3 млрд. лева да дадем за пенсионерите, да извадим 2 млрд. лева за армията, половин млрд. лева за МВР. Как щеше да изглежда България? И тези хора ми поискаха оставка вчера“, коментира Борисов.

"Защо искат да счупят държавата? Защо искат точно през януари, когато комисията и парламентът ще заседават, да са вотовете, защо не ги направиха декември, като са толкова принципни? Това ли беше градивната опозиция", попита той.

Според него думата за следващата година трябва да бъде просперитет. "Да има напредък, да има спокойствие, по-високи доходи и това, което очакват българите, да го направим", обобщи премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
0
 
! Отговори
Борисов на Белене преди 6 години
Същите терористи чрез същото нагло престъпно министерство контролирано от турско говорящи престъпници ги прецаква с нагло вредно заразно сметище и им вдига транпортното растояние с над 67 км..Сега ги ликвидрат с цени на водата и такса смет завинаги да ги отвъдят от региона.
177
2
 
1
 
! Отговори
АМАН От БОрисов преди 6 години
Преди години проучваме малко градче край Дунав с ликвидирана индустрия .Подаваме сигнал че не им трябва нагло вреден обект маскиран като пречиствателна станция.НАглите престъпници на власт обаче щедро дават за "воден цикъл" над 42 000 000 ограбени от народа.В него монтират тежко токсични канцерогенни водопроводи от черен мазен полиетилен ниско налягане и слагат тежко терористични съоръжения за отравяне на питейната вода с хлор токсични спец химически оръжия.*** от инсулти,инфаркти и рак
176
1
 
1
 
! Отговори
АМАН от БОРИСОВ преди 6 години
Борисов добре знае ч е от ЗАПЛАТИ,ПЕнсии и помощи за деца Наглите престъпници менкащи на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии не могат да крадат и стотинки.Затова крадат десетки милиарди през НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ вкл "ВОДНИ ЦИКЛИ".
175
1
 
0
 
! Отговори
Борисов вън от власт преди 6 години
Бойко Борисов е участник в организирано ограбване на стотици милиарди живи лева от БЪлгарския народ ограбвани с НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ГОДИШНИ БЮДЖЕТИ И ПРАХОСВАНИ ЗА НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТЧЕТА НЕНОСЕЩИ НИТО ЛЕВ ДОХОДИ ОБРАТНО.Терористите който го крепят на власт грабят СМЕЛО ..
174
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Популизъм иначе казано дрън-дрън най-бедните това са хилядите пенсионери и пак не е уточнено беден какво значи .Тоя се появява Казва аз съм шефът и това което кажа това ще е .Какво обаче у нас у нас е беден няма формула .Дали това че си работил и сега си пенсионер и получаваш 240лв пенсия е бедност няма формула Дрън голямо Дрън коледен Дрън и после какво ???
173
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО НЕ НАПРАВИ МОРАТОРИУМ ЗА СУБСИДИИТЕ , ЗА ПОКАЧВАНЕ НА ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ И ПРЕВИЛЕГИИ И ГЛЕЗОТИИ ,ЗАЩО НЕ НАПРАВИ ТАВАН ЗА ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ ТАКА КАКТО ПРАВИТЕ ГОДИНИ НАРЕД ЗА ПЕНСИИТЕ ,ЗАЩО ВСИЧКИ МОРАТОРИУМИ СА ЗА СИРОМАШИЯТА А ЗА ВАШАТА АЛЧНОСТ НЯМА МОРАТОРИУМ....ЗАГУБИХТЕ ЧОВЕШКИЯТ СИ ОБРАЗ!
172
0
 
12
 
! Отговори
Другаря Борисов преди 6 години
И парички ще има, но не за всички. За нашите със сигурност да, за вашите " някога, но не сега". А сега познайте кои са нашите, и кои вашите?
171
1
 
12
 
! Отговори
НА КОМУНИСТА БОРИСОВ преди 6 години
Много му увисна рейтингът - недоверието двойно по-голямо от довмерието.
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА КОЕТО ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВИШ, ЗАЩОТО РЕЙТИНГЪТ МНОГО НАДОЛУ СЛЯЗЪЛ
169
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всички ще се погрижим,каза премиерът,ковчези има достатъчно.
168
1
 
20
 
! Отговори
Mariec преди 6 години
Браво боко,уцели десятката.пак се превърна в добрия робин худ.като преиграваш,не мислиш ли,че вече няма кой да ти се върже?твоето обкръжение са тези,които мразят бсп ,тези които имат полза и горките н аивници.вие,господа управляващи преди бяхте манипулатори,сега си мислите,че сте безсмъртните богове от олимп.всичко се плаща на този свят,от високо по-хубаво се пада,но жалко,че и нашия живот преминава съпроводен от тиквеници.
167
1
 
20
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Комисията е колективна безотговорност.Няма случай комисия да е осъдена.
166
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро да ти се връща и на тебе по същия начин!
165
1
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
До АнонименКАКТО КАЗВА АЛЕКО МАСКАРИ
164
7
 
2
 
! Отговори
САДОМАЗО преди 6 години
ДАВАЙ БОЙКО ОПРАВИ НИ
163
2
 
19
 
! Отговори
Иван Вазов преди 6 години
Дядо Коледа, кажи ми,че не мога да реша -ток ли да платя таз Зима,или скъпата вода ?Дядо Коледа, помагай,в дните тежки в трудно време,че не мога да крада,Дявол да го вземе.Със внимание очаквам,този на-съдбовен час,де със сметки ще сурвака,герберския дядо Мраз.
162
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е че като го махнем Борисов кой ще застане БСП иДПС тия пък *** абсолютно нищо няма да направят 25 години нищо не направиха тия *** една дупка в асфалта не оправиха имаше едни мостове при камбаните на околовръстното си стояха е така не довършени 25 години, Боци поне нещо направи, ако махнем Бойко трябва да махнем всички до един и да сложим млади и умни хора завършили колежи в чужбина с по 3,4 езика говорими а нашия уиецц и български не може да говори.
161
3
 
34
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Потърпете ме още малко поне до 2020 година да спрат да дават от европейските парички и после се махам като прибит пидаразин, ние с мойте хора хубаво да си напълним гушките пък после вие му мислете с 30 милиарда дълг и след 2020 г без пукната пара от Евро съюза. Търпение народе още две годинки сега ще минат.
160
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не иска грижи . Преди всичко поруганото Достойнство .
159
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е по-добър от Бойко ?!Никой!