Самолет "Спартан" транспортира болно дете в Германия

Полетът - по заповед на министър Красимир Каракачанов
Обновена: 16 дек 2017 11:53 | 16 дек 2017 11:12, Петя Славова
52
Самолет "Спартан" транспортира болно дете в Германия
Снимка: архив, Булфото

Късно снощи екипаж на военнотранспортния самолет "Спартан" от състава на ВВС извърши полет до Франкфурт на Майн с онкоболно дете на борда, придружавано от лекар от Центъра за спешна медицинска помощ - София, и майката на детето. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

16-годишното момче е с диагноза "Остра миелоидна левкимия", с тежък рецидив на заболяването. За продължаване на лечението в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен, Германия е насочено от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични заболявания в УМБАЛ "Царица Йоанна- ИСУЛ", София.

Поради спешното състояние на детето, за часове министър-председателят Бойко Борисов и министрите Кирил Ананиев и Красимир Каракачанов създадоха организация за транспортирането му в Германия между държавните институции.

В момента детето е в германската детска хематологична клиника под активно лекарско наблюдение и лечение, съобщава БТА.

За лечението в германското лечебно заведение детето е осигурено финансово от Център "Фонд за лечение на деца" към Министерството на здравеопазването и от НЗОК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дете от съвсем обикновено семейство от провинцията. За огромно съжаление почина преди Коледа. Мир на праха му. Съболезнования на близките.
33
0
 
0
 
! Отговори
Георги Атанасов преди 6 години
Съжалявам че излезе на три и (трябва да се чете от долу нагоре )понеже не се побра ,но това е моята история моята и на семейството ми бора.
32
0
 
0
 
! Отговори
Георги Атанасов преди 6 години
търсил списифичен превоз зареди това и лично МИНИСТЪРПРЕЦЕДАТЕЛЯТ е отпуснал самолет за това и моят случей излезе а стотиците други който могат да патуват не се забелязват.Аз не познавам министерпрецедателя лично но единственото което мога да кажа е едно БЛАГОДАРЯ.Благодаря че помогна на едно напълно непознато дете с това че усигори превоза му понеже нямаше друг начин,и съжалявам че трябва да управляваш тая страна в която даже и от това да помогнеш на едно болно дете някой трябва да използва извлече активи и да плюе.Аз не гласувах половината хора не гласуват защото не виждат прочяна,но вече ня
31
0
 
0
 
! Отговори
Георги Атанасов преди 6 години
детето се влоши постъпи в болница и 4 месеца не излезе като постоянно беше на системи казаха че е нужна втора трансплотация и аз подадох документи в фонда за лечение на деца.но процедурите се бават детрто гасне .кръв и тромбоцити се преливат през ден лекарства нищо не помага.В интервюто самата лекуваща каза че лечението в България е изчерпаноСтотици деца заминават за лечение в чужбина при това положение но мойто не можеше да издържи пътя с линейка а граждански самолет щеше да го свали от борда зареди здравословното му състояние.Разбрах от новените че фонда за лечение е търсил списифичен превоз
30
0
 
0
 
! Отговори
Георги Спасов Атанас преди 6 години
Казвам се Георги Спасов Атанасов.Аз съм бащата на въпросното болно детенце.Прочетох коментарите и съжалявам че съм се родил живея и плащам данаци в тая държава ,съжалявам за България и народа .Историята ни е дълга и трагична но коментари е лесно да се пишат без човек да преживее мъката,болката.Ние се лекуваме в България от средата на 2015 година с тешката диагноза остра миелоидна левкемия,монахме 5 курса химиотерапия и последващо подържащо лечение,но месеци след това детето се влоши.Отказано ни беше лечение в чужбина и минахме трансплотация на костен мозък в България Исул.само месеци след тран
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo na Dr Troeva. Izgradila e ime v Gießen i pomognaha na deteto
28
0
 
3
 
! Отговори
радев преди 6 години
До анонименКОЕ МУ Е ДОБЛЕСТНОТО БЕ
27
0
 
3
 
! Отговори
радев преди 6 години
Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА БЕЗОЧИЕ
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нашите ВСС друго предназначение нямат, защо да не повозят болни деца поне. Не е като да пазят въздушното пространство реално.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е похвална постъпка, стига да не е за детето на секретката на партията. Иначе моите данъци за какво ли друго не се харчат - нямам против и за дамолет да се ползват.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак на някой от "равните". За тях има и самолети и скъпи лекарства и пари и лечение в чужбина. Ние да мрем като мухи. Нали тиквичко? До ще дойде Видьов ден.
23
0
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
По долу нямаше място за да допълня. Мнозинството е длъжно да се завърти на 180 градуса, да си посипе главата с пепел и да подаде колективно оставка. Ха да видим има ли морал.
22
1
 
10
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"Полетът - по заповед на министър Красимир Каракачанов" След Симеонов и този сгази лука. В тази България има само един, който може да праща самолети. Само един, който може да разрешава или забранява лифтове. Само един, който да забранява и разрешава внос на лекарства. Само един който решава какво да реши Народното събрание. Ако се стигне до прегласуване на ветото за внос на нови лекарства, и и мнозинството услужливо се завърти на 180 градуса, по волята МУ, за мен това е края на парламентаризма.
21
4
 
2
 
! Отговори
toto преди 6 години
Браво !
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ- УБИИЦИТЕ.
19
4
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Детето на Депутат ли е ?
18
2
 
7
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Както казваше Стефан Данаилов - аз имам пари , ама тези които нямат ?Не трябва да се дава Надежда само с Пари за Децата ни , и за нас самите .
17
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Доблестна постъпка!!! Дано всеки път за напред да има такава реакция от властта, без значение от това дали ди дете, родител или прародител.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой разрешил на самолета, Бай Мой, Бащицата, Човека Вселена, Сикаджията, Суджук паша. Баси държавата, нема НС, министри, зам.министри, началници на управления, Той и само Той раздава справедливост и шанс, кой да живее и кой не, кой да се превозва за лечение със самолет. Защо ни са министрите тогава, чичака им е иззел всякаква инициатива, правото да решават. ДрОгаря Ким си има братчед, доста по-дебел и ***. Как ще си паснат двамата а? Суджука може да учи още гадости от Жълтура.
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата ходеше на мачове с държавния хеликоптер, агент Иван ползва военната техника за да превозва баджанаци и роднини. Всичко е наред данъкоплатци, пускайте си всяка година данъчната декларация и плащайте редовно до стотинка!