Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци

Правителството обмисля и оферти към българите в чужбина
Обновена: 17 яну 2018 14:58 | 17 яну 2018 14:50,
190
Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци
Снимка: архив "Булфото"

България е в процес на подписване на спогодби с Армения, Молдова и Украйна за регулиране на миграцията на работна ръка. Това ще улесни работодателите в България да наемат арменци, молдовци и украинци.

Това е една от мерките, с които страната ни ще бори дефицита на кадри, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков.

Още по темата

Преговорите с Армения са по-напреднали и спогодбата ще бъде подписана още следващия месец.

Сред другите мерки е и изготвяне на конкретни предложения към българите, които работят в чужбина, да се върнат на работа в родината.

"Можем да предложим конкретни оферти да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на чуждите работодатели", каза Петков пред БНТ.

Очаква се утре правителството да разгледа Националния план за действие по заетостта. В него се предвиждат програмни мерки за 73 млн. лв., които да допринесат за повишаването качеството на работната сила.

Това ще доведе до повишаване цената на труда - със 6,6% ще нарасне компенсацията на едно заето лице през 2018 г., обясни министър Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
8
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Е няма как да си работещ и беден в собствената си държава,а да ти дойдат чужденци и да са добре. Работодателите може би гледат стандартите на тези страни,но чужденците ще работят тука и за да живеят тука голяма част от парите си ще се налага да ги харчат тука,което значи,че и те ще са работещи бедни и то много по-бедни от нас,защото част от парите им ще отиват за наеми...
171
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнесмените у нас са българи, като всички други българи - крадливи, стиснати, злобни,лъжливи, мързеливи.Целия народ е такъв, кво се правите на много честни и работни всички?Комунизма развали народа - малки заплатки, малко работиш, но няма накъде... Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим - велика приказка от комунизма ;)Всички имат вина, всички са измамници в България. Колко време винтрябва да разберете, че с лъжи нищо не става ?
170
2
 
17
 
! Отговори
ще се разбогатеем преди 6 години
Марсиянци щели да наемат.Щели с тиквойни да им плащат..И валчери за чешмяна вода.По 60 литра на месец и кило сол
169
0
 
25
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
вижте кво правят бг работадатели - 1во искат да намалят клас пролсужено време и да намалят мин работна заплата , в следващия момент разправат че щели да излезнат с оферти към българите в чужбина .....айде бе , кой лъжете ?!!? бе господа .... аман от селски тарикати на дребно ....
168
1
 
15
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
тва че българина е пр***ст и мързелив е ясно обаче българските работадатели са още по-зле ....там тарикатлъка и далаведжийството на дребно са издигнати в култ ..... или няма да ви платят или ше ви платят некви жълти стинки ..... кой да остане тук ?!!? само глупаците останаха ......
167
1
 
14
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
ше им предложат да работят за 500 лв .... това са конкретните оферти ! БГ никога нема да се оправи шото манталитета куца мн яко ....ама много ! народа е много пр***ост и много завистлив ..... и нищо не става !
166
2
 
14
 
! Отговори
:( преди 6 години
С тези ниски заплати, ще дойде време и Йети да поканим да дойде да работи тук, но и той няма да иска!
165
0
 
7
 
! Отговори
до андрешко преди 6 години
такъв е манталитета .... бай Ганиовски ..ако можем да прецакаме тоя или ония най -добре .... за тва ни носи лоша слава ....българина е и завистлив и *** и алчен и нагъл .....и изобщо нищо не става с тоя манталитет ...
164
0
 
15
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
бг бизнесът е дай ако може да не ти плащаме а ти да ни вършиш цялата работа ..... няма как да се получат нещата в тая държавата по този начин .....като се промени манталитета може би ше се оправим но това нема да е скоро .... мисленото я ги лъжем че им плащам ние им лъжем че им работим .... българска работа ..не става нищо !
163
0
 
26
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Стиснатите български бизнесмени не са научили нищо от историята на другите народи. Вижете американците бе ,едно време вземали черни да им работят,а сега се чудят какво да ги правят.
162
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви арменци, какви украинци...Това са хора, които не говорят български език (особено за арменците това ще е сериозна бариера)...и ще е много интересно да се види каква ще е тази работа(и съответно заплащане), която ще им позволи хем да си наемат жилище, хем да живеят като хора...Най-много да дойдат няколко високо квалифицирани единици в сектори, където няма кадри и които ще печелят добре...а мечтата средностатистическия чорбаджия у нас - да си има роб, над който да издевателства - няма да я бъ
161
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите арменци са ОК, но ония от Армения ... това са диви хора, убийци, болни от ревност!Всички кавказци са такива - ненормални по нашите разбирания!Помнете ми думите!Познавам такива хора.
160
2
 
14
 
! Отговори
прибиване преди 6 години
"да предложим конкретни оферти да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на чуждите работодатели" - добре, но нека това се случи и по малките градове. В София колкото и да вземаш, не си заслужава да живееш в тази лудница.
159
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Укри не ни трябват. Пият повече от нас и работят по-малко от нас.Молдовчаните масово си работят в Румъния на по-високи заплати, ние как ще ги привлечем?!?Арменците... вие арменец виждали ли сте да работи ВЪОБЩЕ?!?!
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
STIGA S TAZ GERMANIA I HOLANDIA KVI BALGARI NALI GI GLEDAM CHERNI NEKOLTURNI ZIGANI ZIGANI DORI I NEGROIDITE SA PO SIMPATICHNI I VAZPITANI DAVAT IM POMOCHI I BALGARSKI PUMAZI TURZI NA 2-3 GODINI SHE VIDISH BALGARIN I PAK NE SE ZNAE CHE MNOGO SE PRAVIAT NA BALGARI GOVORIT NA BALGASKI I *** I TE SRAM GI E DA GOVORIT NA ZIGANSKI PITAT GI NEMZITE KAKVI STE BALGARI HARATA ZNAIAT BALGARITE KATO ZIGANI UJAS E V KANADA I USA NE ZNAM KAK E AMA V EVROPA TOVA E POLOJENIETO
157
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MNOGO PATI SAM PISAL DA DADEM BALGARIA KATO TERITORIA NA KITAI SHE VAVEDAT JELIAZNA DISZIPLINA I SHE RAZTRELIAT MNOGO PRESTAPNIZI CHINOVNIZI MINISTRI DEPUTATI KRADLIVI KORUMPIRANI MILIONERI I GRABITELI NA BALGARIA MILIARDERI MILIONERI PO STADIONITE ILI DA DADEM BALGARIA NA JAPONIA S TI RABOTODATEKI NIKAV CHEP NE STAVA OT TIAH TO NAUCHENO SAMO DA LAPA KRADE BEZ DA PLASHA NA RSBOTNIZITE
156
1
 
19
 
! Отговори
Pro Carpenter / Man. преди 6 години
Нямат ядове, срещу 4500 паунда си идвам, ама надали?! ХАХАХАХАХАХА
155
1
 
38
 
! Отговори
От Германия преди 6 години
На предложението за връщане в България учтиво ще покажа среден пръст. Ако след време български работодател е на зор и ми предложи 6,000 евро може и да помисля. Последния път като си търсих работа в България не можах да намеря за повече от 350 евро за електроинжинер с 2 висши и 20 години опит в световни компании. Не че се кефя на скапаната Германия но нямам избор ако искам да живея нормално.
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Hahaha! Д о края на мандата ли? Хитрец си ти, БОко, хитрееец!
153
1
 
23
 
! Отговори
до 148 преди 6 години
И аз си мислех днес същото,че разликата ,след приемането ни в ЕС ,е че робите едно време от Африка са ги водили насила ,а нас са ни пуснали ,,свободно,,да избираме в западна европа ,къде да сме роби .Не стига това ,ами и на почти всички големи ключови фирми ,напр. Софийска вода, тока,директорите са чужденци, т.е. ние и тук им робуваме.*** не те са виновни ,а ония 240 + родата хрантутници !