Зрял човек затворен не стои. Каква е истината за Свищов?

Двете жени вероятно са намерили упора една в друга
18 яну 2018 10:45,
49

Няма как един зрял човек да бъде държан вкъщи против волята му, без да може да вика за помощ или да предизвика вниманието на съседите. Двете сестри от Свищов най-вероятно са преживели нещо извън зоната им на комфорт. Такова бе мнението на психолога Ина Антонова, която коментира случая "Къщата на ужасите" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Тя подчерта, че информацията е много спорна и няма как да бъде категорична в анализа си.

Според данните, които предоставят медиите, психологът е на мнение, че двете сестри доброволно са останали в дома си, дори е възможно самите те да са пожелали това.

"Двете жени са намерили опора една в друга и са се затворили в много малка зона на комфорт. Изолацията е нормално следствие при човек, преживял нещо неприятно", обясни Антонова.

По думите ѝ това е депресивно състояние, които може да премине в клинично. Все пак психологът не смята, че загубата на работа може да бъде причината човек да се заключи в дома си за период от 5-6 години.

"Икономическият фактор не е бил най-важен за семейството от Свищов. Все пак загубата на работа може да се случи по много начини, включително и чрез насилие", предположи гостът на Bulgaria ON AIR.

"Затварянето в черупка" за толкова години може да доведе до трайни увреждания като загуба на ментални способности, подчерта психологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
ГКМ преди 6 години
Окръжна прокуратура - Велико Търново къде спи?! Да им поиска запрещение и тогава да се установи луди ли са, или не; могат ли да формират воля, или не. Що се отнася до лечение, положението в България е такова, че не може да им се окаже адекватна психиатрична помощ. Психодиспансерите или са закрити, или представляват самия ад на земята. Майката може би си дава сметка, че ако се стигне до настаняване в психиатрия, ще бъдат дори по-зле, отколкото в мизерния им дом. Може би и затова ги крие.
42
0
 
4
 
! Отговори
ГКМ преди 6 години
Психологът ме изумява с мнението си, че не може загубата на работа да е довела до психически срив, защото живеят бедно. Едва ли не "който си е ***, с беднотия не можеш да го уплашиш". Ами, не е така. Жените са имали някакви амбиции и цели в живота. Със сигурност са се борили да се измъкнат от нищетата. На психологът очевидно са й чужди тези неща. Също много ме дразни с каква усмивчица и весел тон говори за тези нещастни хора, все едно им се надсмива. А за Упората на журналистите, нямам думи
41
0
 
2
 
! Отговори
ГКМ преди 6 години
Чета коментари от сорта на "оставете ги да си живеят живота, който са избрали". Съмнявам се да са го избрали. Сестрите имат нужда от помощ, но майка им няма финансовата възможност да им осигури психиатрично лечение, освен това се срамува от състоянието на дъщерите си. За нея е по-лесно да лъже другите (и дори себе си), че всичко е наред. Според мен им се е случило нещо много страшно (изнасилване или друго), затова са изпаднали в клинична депресия.
40
0
 
0
 
! Отговори
Пак 40 преди 6 години
Трите звездички са "жур на ля" и не го намирам за обидно, още повече че Упората не е поправена от два дни и така ще си остане в (ст)Упор!
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39 дъртата е тарикаткаКогато възпиташ и отгледаш поне едно дете и то расте умно и интелигентно, дори прекалено, или е по-чувствително от другите, но се разболее от психоза по някое време, тогава ти ли ще си за лудницата? Никой не е длъжен да дава обяснения на неграмотни ***, а не можеш да помогнеш на пълнолетни психично болни, ако те самите не желаят и не са опасни за себе си или околните. Майката се срамува и се надява да помогне с билки, а хапчетата имат странични действия.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А джурналистите намират '' упора'' в неграмотността на работодателите си,затова и сеят собствената си неграмотност.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitНа кои членове на обществото пречат двете жени?Пари ли искат от някого? Проблеми ли създават на някого? Престъпления ли вършат?Или на такива като теб все някой им пречи?
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко идва от безработица, безперспективност, неработещи институции, безхаберие. Поколението на 40-50 годишните изстрада много по време на прехода и псевдодемокрацията. Последните 7-8 год. в страната е ад. Целият държавен апарат и частния сектор са обсебени от мантрата- "МЛАДИТЕ кадри", "МЛАДИТЕ висшисти", "МЛАДИТЕ незнамсикакво". Хората над 35г. са тотално отхвърлени. Ако нямаш правилните познанства, си аут. Само до 29годишните са богоизбраните, настанявани на работа,без претенции към тях.
35
4
 
9
 
! Отговори
нужда от адвокат! преди 6 години
Затварянето вкъщи е защитна реакция.Всеки има право да се защитава, както си прецени.Никому не са навредили хората.Никой няма право да навлиза в личното пространство на друг.Няма ли някой безкористен адвокат, който да се намеси в случая на страната на майката и дъщерите. Те явно не си знаят правата и хиените ще продължат да ги ръфат.
34
4
 
7
 
! Отговори
редактораааааааааааа преди 6 години
НЕГРАМОТНОСТТА НИ ПРЕВЗЕ - "ОПОРА" СЕ ПИШЕ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ " ПИШУРКИ", НЕ "УПОРА"! ВЗЕМЕТЕ СИ ГРАМОТНИ ТРУЖЕНИЦИ В САЙТА, ЧЕ ЩЕ СТАНЕТЕ ЗА РЕЗИЛ!
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Все пак психологът не смята, че загубата на работа може да бъде причината човек да се заключи в дома си за период от 5-6 години."Тая да вземе и да си хвърли дипломата!
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки се случва да забива, от няколко часа до години, обикновено изхода е някой приятел(дори и напълно непознат но след това го квалифицираш като приятел) ти подава спасителна сламка(не материална а идея) с която отново се закрепиш за живота.Въпроса е какво става когато не се появи този приятел или приятелка ,които да подаде сламката.Е май се опряхме на темата защо са важни приятелите ни в живота.А както се вижда и години може да не получиш сламката.
31
2
 
17
 
! Отговори
Упора? преди 6 години
Упора? Това шега ли е? Уууууупора???
30
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето, заради такива, направиха гласуването на изборите задължително.
29
2
 
11
 
! Отговори
S O S преди 6 години
Не искат навън.Навън е опасно !Напр. могат да ги сгазят на пешеходна пътека "Зебра",а виновния да получи условна и т.н.
28
0
 
22
 
! Отговори
? преди 6 години
хайде просто да оставите хората да си живеят живота, какви сте Вие да давате тон в живота им кое е правилно, кое не?
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свищовлии като цяло ,са леко чалнати
26
15
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Аз съм на малко по-различно мнение. Всеки който НЕ работи или учи, а не търси работа е пар.азит и в тежест на останалите членове на обществото. Не може да е в трудоспособна възраст и да си стои у дома щото така му харесало. И на мен ми харесват много неща, но живеем в общество. Харесва ли или не би трябвало поне малко да се съобразяваме с него.
25
3
 
14
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Съгласен съм със заглавието.Човек е социален индивид и стресовите моменти се преживяват за по-кратък срок на усамотение.Другото , както в случая ,е аномалия.P.S.Боряна , не съм филолог , но проявявам раздразнение от граматически неточности.Преди публикация проверявайте материала за грешки. Не търсете Опора в Упората.
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво са се вторачили в това семейство? Кой както иска така си живее. Защо трябва непременно да живеят като другите? Неможе ли да са по различни? И защо непременно трябва да са психично болни? Само болните ли се затварят вкъщи? Познавам хора които са преживяли нещастна любов и не искат да виждат никого. Затварят се в себе си странят от другите и какво да ги нарека луди ли? Не не са луди нормални хора с по голяма чувствителност от другите дървета по улиците!