До 250% по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите

Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца
20 яну 2018 08:01, Анисия Иванова
94

По-скъпа застраховка "Гражданска отговорност" ще плащат за автомобилите си нарушителите на пътя. Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца.

Според експерти методът "бонус-малус" ще бъде най-сериозната промяна в историята на българското застраховане.

Справедливото съставяне на цените ще се усети едва след като целият пазар се съобрази с преференциалната система. А критериите ще зависят от нарушенията на пътя: превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол, отнемане на предимство, съобщава Bulgaria ON AIR.

Колкото повече и по-сериозни са нарушенията, толкова по-скъпо ще ни струва задължителната застраховка. В момента се обсъжда въвеждането на 6 категории. В първа категория ще бъдат най-леките нарушения, които извършваме на пътя.

В шеста категория пък ще бъдат най-тежките, именно те могат да доведат и до поскъпване на гражданската ни отговорност с 250%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се въведе отстъпка на НЕнарушителите на правилника за шофиране? Примерно, 4 години кара без нарушения, на петата да бъде освобождаван от гражданска. Какво пречи на застрахователите да го въведат, хем ще печелят от повече клиенти, хем и ще има стимул да се спазват правилата?
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяло лято по един от булевардите във Видин слушах как мотоциклети и коли преминаваха отсечка от 150-200 метра за 3 секунди.В същото време храбрите ни полицаи се криеха в храстите покрай Видин за да глобяват тези дето вместо с 49 карат с 52 км/час или кой е забравил да си пусне фаровете през лятото през деня.И така тези които са ги хванали ще плащат по скъпо.А може ли някой полицай да каже какво означава да изминеш 150 метра за 3 секунди? Ако има такъв нека да напише отговор-давам награда -20 лв.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гражданската отговорност трябва да се свърже с шофьора , а не с автомобила! Тогава бонус малус може да се въведе!Учих по застраховане преди 40 години в Свищов!Да , ама тогава мога с една застраховка да карам 50 и повече коли
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как ще смятат фирмен автомобил със няколко водачи.
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето глупости. От край време слушаме за някакви системи, дето щели да са по-скъпи за лошите и по-евтини за добрите. Ето ви равносметката от слушане на простотии:ГО 2016 -> 165лв и стинкиГО 2017 -> 183лв и стинкиГО 2018 -> 207лв и стинкиНямам нарушения. К`во прайм?
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е такава, какъвто е народа в нея.Сърдете се на себе си, не на Държавата.*** народ - слаба държава
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошата Държава доволно потривала ръце ... тук пишат рядко глуупави хора ;)Нали Държавате сте всички вие бе, нали парите отиват в бюджета!Защо не разбирате как е устроена една държава, как функционира?
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всички нормални държави застраховките са по-високи за по-рисковите шофьори, защо мрънкате ?!Искате евтини безобразия и липса на ред - отивайте в Русия !
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо имат нарушенията и истинските ПТП "пътно транспортно произшествие " а самата гражданска отговорност е свързана с ПТП "пътно транспортно произшествие " и затова се плаща !Ако плащаш по скъпа гражданка отговорност трябва и обещетението да е по голямо а не да печелят застрахователите !
66
1
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца"Едва ли има по голяма безсмислица! Най-рано може да се каже "днес" или "утре". И ще е вярно. А къде остава "най-късно"? След 5, 10, 15 години? И пак ще е вярно. И защо се говори за 6 степени на нарушителите, които ще се санкционират. А къде останаха приказките за съвестните шофьори, които карат безопасно? Нали щеше да има намаление до 80 лв. Приказки, приказки....Кой ли вече им вярва.
65
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименТе за това хората сменят държавата!
64
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 6 години
Мдааа, забравиш да пуснеш фаровете посред бял ден на слънчева светлина в града и плащаш кат поп на тия изедници, дето ако се наложи, няма да ти дадат пукнат грош.
63
0
 
18
 
! Отговори
Недоразбрал преди 6 години
А за автомобилите, собственост на юридическо лице? Юридическото лице не е физически субект, т. е. не може да седне зад волана, нито да извърши нарушение като водач. Там кво ще гледаме? Нарушенията на шефа ли? Или на управителчето, или на служителите, дето карат? Аз лично не съм чувал автомобил да потегли по своя инициатива и да започне да върши нарушения наляво - надясно. Демек тази схема има смисъл, ако полицата е на водача. Ако е както досега, на автомобила, това е поредната измама...
62
5
 
1
 
! Отговори
59 преди 6 години
До до 58Отивай на село най добре
61
2
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 6 години
ти си ***! Заради опазването на катализатора да сменям квартала или да наемам гараж! Боже, слез си прибери вересиите
60
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Шопо 50 нарушенияГО не е на твоето име а на името на колата.
59
0
 
18
 
! Отговори
ТРИМАТА ГЛУПАЦИ преди 6 години
САМО ДА СВЕТНА ЖИВЕЕЩИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НАРЕЧЕНА РБ А НЕ НРБ В ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗАСТРАХОВКИТЕ ПОКРИВАТ ВСИЧКО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА ПРИМЕР:АКО КОЛАТА ВИ Е С ФРЕНСКА РЕГИСТРАЦИЯ СЕ СЧУПИ В БЪЛГАРИЯ ФРЕНСКАТА ЗАСТРАХОВКА ПОЕМА ПРЕНОСЪТ НА АВТОМОБИЛА ДО КОЯТО ТОЧКА ВИЕ ИЗБЕРЕТЕ ПОКРИВА ТАКСИТО И ХОТЕЛА...А БЪЛГАРСКАТА ПОКРИВА ЕДИН ГОЛ Х ...... Й ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА...КАК ВИ ГРАБЯТ....НЕ ГОВОРЯ ЗА КАСКО А ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА....В РБ ЦЕНИ В ЕВРО ЗАПЛАТИ В ЛЕВА...
58
1
 
15
 
! Отговори
ГАНЮ БАЛКАНСКИ преди 6 години
А ВОДАЧИТЕ СЪС ЗЛАТНИ ТАЛОНИ В КОЯ ГРАФА ЩЕ ГИ ВПИШЕТЕ ...КОИТО НЯМАТ НАРУШЕНИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 6 ГОДИНИ БАНДИТСКО СФОРМИРОВАНИЕ .......ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е ПОД БАНДИТСКО КОМАНДВАНЕ С ЦЕЛ ИЗТОЧВАНЕ ПАРИЧНИ РЕСУРСИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ОБОГАТЯВАНЕ НА МАЛЪК КРЪГ ЛИЦА С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ...МНОЗИНСТВОТО КАКТО ВИНАГИ ЩЕ ПРОСПИ ПОСЛЕДНОТО ОГРАБВАНЕ ЗА 29 ГОДИНИ БАНДИТИЗЪМ....
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май това е заради еврофондовете. Спират еврофондовете и мутрите си намират нови източници на доходи, в случая с по-скъпа гражданска отговорност.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТО "Тоест, вместо да ни глобява държавата, ще ни глобяват застрахователите?"....Споко колега, държавата си взимасвоето и сега от застрахователите, ез да те глобяват и те.Нали не мислиш, че те работят само за себе си, а държавата просто пропуска да прибере част от печалбата им? Напротив, държавата потрива доволно ръце, от това развитие на нещата-лошите застрапховаели вдигат, тя-не.Само прибира нейния си процент.