Ангелкова с визия: Турция - целогодишен пазар за туризма ни

Гостите от съседката ни се увеличили с над 12% през 2017 г.
25
Ангелкова с визия: Турция - целогодишен пазар за туризма ни
Снимка: Министерство на туризма

Работим целенасочено, за да превърнем Турция в целогодишен туристически пазар за нас. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която проведе работна среща с Н.Пр. Хасан Улусой, посланик на Република Турция у нас.

Съседката ни се нарежда на 4-о място сред водещите туристически пазари на България. За периода януари- ноември 2017 г. у нас са дошли близо 600 хил. турски туристи, като те се увеличават с 12,4 на сто в сравнение със същите месеци година по-рано.       

Работим съвместно с Турция по общи туристически продукти за далечни и перспективни пазари. Обсъждаме съвместни участия на изложения, както и провеждане на информационни дни на Турция в България и на България в Турция, каза още Ангелкова.

Министърът посочи още, че се планират опознавателни турове у нас за турски медии и туроператори. Целта на обиколките е гостите да се запознаят с възможностите за СПА и балнео, винено-кулинарния и културния туризъм.

Пред посланика Ангелкова представи и събитията, които министерството организира по време на Председателството на Съвета на ЕС. В средата на следващия месец предстои среща на министрите с ресор туризъм на тема "Туризъм и икономически растеж". Хасан Улусой посочи, че в нея ще вземе участие турският министър на културата и туризма Нуман Куртулмуш.

Той подчерта, че България има прекрасни възможности за предлагане на разнообразен туристически продукт, това дава възможност да се привличат инвестиции от турски компании в българските летни и зимни курорти. Дипломатът изрази надежда, че партньорството между двете страни ще се развива все по-успешно, което да подпомага туризма в двете съседни държави.                                              

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коня защо нарича турците минаващи по 10 пъти границата насам-натам за всевъзможни търговии и далавери с името "туристи"?Да ти таковам и туристите..конь!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Целта на обиколките е гостите да се запознаят с възможностите за СПА"Читаците идват тук само защото най-близкото казино до Инстанбул е в Свиленград. А там възможностите на "спа" са добре извесни: евтини девойки и младежи бол.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
настоявам Турция да ни нарича официално БЪЛГАРИЯ ! къв е тоя булгаристaн ?та чак и в новините на турски по Бнт казват булгаристaн
12
5
 
12
 
! Отговори
Фармацефт преди 6 години
Ангелкова какви хапчета гълта?
11
14
 
4
 
! Отговори
НЕ ГИ ЩЕМ преди 6 години
БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ ЗА ТЯХ!!! НО СПЕЦИАЛЕН ЧЕ ДА НЕ ИМ СЕ ИЗДАВАТ ВИЗИ И НИКОЙ ДА НЕ ВЛИЗА ОТ СМЪРДЯЛНИЦИТЕ !!!
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българинаПо скоро ще има референдум за присъединяване към Турция, това е положението
9
0
 
10
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
това е като да продадеш на краставичар, краставици
8
17
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
последния път когато бяха на туризъм 1444 г забравиха да си тръгнат.... за това кърджали се казва кърджали а не Вишеград, както му старото име.. референдум кърджали да се казва отново Вишеград!
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия нашите такава привързаност към Турция демонстрират всичките...... герберски ***
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по дoлни *** от нас турците.Аспаруховите, нали...
5
2
 
3
 
! Отговори
Pros Turchin преди 6 години
До НикMnogo dobre znesh che nyama druga dirjava da te uvajava. Mnogo e yasno che mnogo nyama da prodilji. Nie sve che chakeme turisti ot bilgariya. 100 Lira = 43 stotinki. Niye nyamame problemi s vas. Nie vi uvajavame. Samo vie lv= lira taka mislete. Tova ne e realno. 37407
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Турция можем да научим много за туризма....
3
4
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Тази Новина за Турски Туристи е като Онази за Федерация на България с Македония когато Георги Димитров искал от Сталин да я направи . Нищо че и Сталин и Димитров са били починали по това време .Ама според DW са били живи и са командвали .
2
13
 
9
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Тази Ангелкова е най-голямата фантазьорка! За какви точно турски туристи говори?
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
увеличават се, щото там има лов на вещици, ако вземе че отиде може и нея да сбъркат