"Ще ти счупя главата" и други заплахи в Дом за деца с увреждания

Социалните и прокуратурата започаха проверка на място
23 яну 2018 07:00,
45

"Ще ти счупя главата", "Ще ти обърша два шамара" и други заплахи отправят служители на дом за деца с увреждания към възпитаниците си.

Това показват кадри, публикувани в интернет.

Клиповете са заснемани в дома за деца с увреждания в Габрово в продължение на две години. Чак сега обаче стават достояние на медиите след междуличностен конфликт и обвинения между персонала, съобщи Bulgaria ON AIR.

В момента в дома са настанени 7 деца и 3 младежи с увреждания като грижите за тях са денонощни. Достъпът до тези жилища е ограничен.

Директорката на дома твърди, че още при първия направен запис през 2016 г. е сигнализирала социалните и кмета на Община Габрово. По думите ѝ те не са реагирали по никакъв начин.

Социалните влязоха в дома вчера като освен тях проверка по случая прави и прокуратурата.

Още подробности очаквайте в "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
0 преди 6 години
Не я е срам. Това са деца с увреждания. Направо е за затвора, тая гнусна дебелана
37
0
 
1
 
! Отговори
lara преди 6 години
tia se izpoti ...sablece si fanelite,umori se da go blaska,i se varna pak ,i pak da bie -stara debela gnusna svinjo....marsh v pandiza
36
0
 
0
 
! Отговори
руснака преди 6 години
До МакаренковТъпанар си и оня 22 също. Чудя се как същества като вас бродят по тая земя.Тая лелка за мен си е за дисциплинарно уволнение на секундата!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече живеем в "1984" година по Оруел. Биг Брадър вижда всичко.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лора, изхабяващо е да си майка на такова дете, още повече ако необходимостта да нахраниш децата си те е довела при такива деца- това искам да кажа и още че няма нормативен документ, който защитава правата на възрастния персонал- тия които остават да работят след 50 г те са най уязвими. Ще дам пример за една майка, която със зъби и нокти защитава правата на своето дете с 85% инвалидност, като го водеше в близката градина от 7 ч до 18 ч с още 30 деца-нямаше лято,нямаше ваканции, а тя яхваше джипа
33
7
 
8
 
! Отговори
Макаренков преди 6 години
Редовният бой изгражда духa и характера на едно дете !
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До безпризорен 33Да, децата с увреждания се защитават от закона, дори и да извършат убийство, да разчленят и изядат трупа. Доволен/а ли си?
31
5
 
4
 
! Отговори
безпризорен преди 6 години
До АнонименДоколкото си спомням децата с увреждания се защитаваха от закона!
30
6
 
7
 
! Отговори
българче! преди 6 години
До няма оправданиеТежко ти и горко, ако си нямаш никой!Още при соца те биеха невинен за назидание на останалите!
29
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23. Браво за коментара!!! Най накрая някой да нарече децата с увреждания с точните думи. "Неконтролируеми ***". Справедливия гняв трябва да се излее върху тези деца!!! Браво и за хората които са го лайкнали!!! Виждам че най-накрая имаме категоричната позиция срещу децата с увреждания която трябваше да имаме от години!!!
28
12
 
8
 
! Отговори
Лора преди 6 години
До Анонимен 25Какво значи изхабяваши професии? Никой няма право да обижда и наранява деца, независимо дали професията му е трудна или не. Ако не им харесва - да си ходят. Това са деца със специални потребности. Изискват грижа и обич, а не шамари и крясъци. Още повече, е на тези хора им сеплаща да работят срешу определни стандарти и изисквания, които не включват шамари. Никой не гие завел насила в дома и при тези деца - сигърно са дошли с молба. А после да им защитаваме правата.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 25. Насилието и обидата не са начин на справяне с такива деца. Да ги оковат и натъпчат с лекарства да мълчат ли? Ако малко си отвориш очите, ще видиш, че по света с любов, търпение и съвременни методи и терапии се правят чудеса. Живея в чужбина и наскоро в един магазин момче с видими проблеми, доста неадекватно сортираше нескопосано стоки в един магазин. Но е там в обществото, с опит да се интегрира и прави нещо. Стига вече с това насилие, агресия и ниска култура и манталитет.
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
19- във всички жилищни блокове, където има малки деца се чуват такива КРЯСЪЦИ- АМА СЪВСЕМ СЪЩИТЕ, ТОВА СЕ ЧУВА И КОГАТО СЕ ВОДЯТ НА ГРАДИНА И ЯСЛА- млади жени изпаднали в истерия и налагайки децата си не на шега, и това са уж нормални деца- ама след тия викове и крясъци на родата как трябва да се обръщат към тях перонала в заведенията. За мен градини и ясли изпълняват социалната политика за сметка на нещастниците които работят там- ниски заплати подложени на ежедневен тормоз и претенции и заплах
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези деца и лица трябва да са на терапия(лекарства), тогава няма да имат такива прояви. Обаче терапията струва пари и за икономия на средства не изписват лекарства. Стреса, тормоза е за сметка на персонала.Как не се намери някой да снима поведението на едно такова дете или лице и да покаже по медиите какви абсурди и отвратителни неща върши.Обаче ще скочат от "Закрилата" и разни др. организацийки и ще кажат, че снимането е незаконно и се нарушават правата на хора в неравностойно положение.
24
5
 
19
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Подобни изрази като "ще ти счупя главата", "ще те убия", "ще те пребия" и много други подобни, са влезли в употреба много отдавана в съвсем друг смисъл, съвсем различен от буквалният. За съжаление стигне ли се до съд, винаги се решава според буквалният смисъл, а не според истинската употреба на израза, която често може да изразява положително отношение към другият. Най-често такива изрази показват какво заслужава поведението на другия, но не и че използващият израза мисли да го направи.
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле мале, и това е човекът с когото работиш- направи ти едно записче и го пуска ако не му играеш по свирката. Как се работи с подобни деца, колко са годишни тия жени, ако не са те кой ще отиде да търпи издевателствата на подобни индивиди. НЕКА ВСЕКИ който реши да съди хора работещи подобни изхабяващи професии, помисли как би реагирал в подобна ситуация.Ще има ли закон или наредба защитаваща правата на работещите възрастни.
22
2
 
10
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
До няма оправданиеЗвучите ми като онази немска феминиска, Селин Герен, дето я изнасилиха трима мигранти през януари. "Вие не сте проблем, вие сте прекрасни хора...."
21
5
 
38
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Списващата този пасквил може ли да отговори-Защо след като е цитирала "шамарите" които са само на думи, не е цитирала и самият отговор за гнева на служителката-"Какво търсиш в моята чанта"... Ако така загрижените никаквици, видят този същия да им рови в чантата-как ще реагират...Вероятно ще го разцелуват! Стана тенденция да се обвиняват и омаскаряват служители заради съвсем справедливия си гняв към гаменските постъпки на подобни неконтролируеми ***!
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един 9x19 струва 40 ст, а решава проблеми за хиляди левове - съдбата на малките izrod4eta би се решила бързо и ефективно ....
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20служителките в дома се топят една друга. записите са правени преди 2 години.