Борисов уволнява шефката на Агенцията за закрила на детето

Офелия Кънева напуска поста заради насилието в дома в Габрово
Обновена: 24 яну 2018 12:44 | 24 яну 2018 12:44, Веселина Йорданова
81
Борисов уволнява шефката на Агенцията за закрила на детето
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване на Офелия Кънева като председател на Държавната агенция за закрила на детето. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Временно изпълняващ длъжността ще бъде д-р Валентин Димитров, заместник-председател на агенцията.

Още по темата

Мотивът за рокадата в ръководството е непредприемането на адекватни мерки срещу насилието в Дома за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в Габрово.

Видео кадри показаха как служители тормозят и бият деца и младежи с увреждания в дома. Случаят е поет от социалните и от прокуратурата.

Премиерът е разпоредил също така Главният инспекторат на Министерския съвет да направи цялостна проверка на дейността на ДАЗД.

Специално ще бъдат анализирани извършените наблюдение и контрол на специализираните институции за отглеждане на деца относно спазването на правата на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
5
 
! Отговори
Георги господинов си преди 6 години
В най-новата ни история за първи път в България министър-председател освобождава председател на ДАЗД при положение при предишните председатели на държавна агенция за закрила на детето той не ги освобождаваше Може би защото сме в момента в председателство Защо не освободи от утре и Надя Джунова експерт в социалните дейности в Столична община мина Владимирова директор на социални дейности Столична община Албена Атанасова заместник кмет по здравеопазване началник отдел социални дейности Юзер Каспарянт община Варна Защо чак сега се сещат да освобождава председателят на държавна агенция за закрила
71
9
 
16
 
! Отговори
kolo преди 6 години
Крайно време е да уволним този *** противен измамник от снимката.
70
10
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Корумпирани некадърници като ТИКВАТА
69
8
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
ТИКВАТА очевидно няма право да уволнява никой, с изключение на министрите си.На Аз УВОЛНЯВАМ ТИКВАТА затова, че управлението му назначава единствено и само корумпирани некадърници!!!
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до анонимен 65Щото е част от суверена, има право да коментира!
67
7
 
4
 
! Отговори
до анонимен 65 преди 6 години
До АнонименС какво право ти *** някакъв вземаш отношение към бойко ?
66
2
 
5
 
! Отговори
бай ганьо преди 6 години
До Анонименмн си *** човек , ама много.
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше. По принцип тая Агенция нищо не прави, само паразитира. Те правели проверки по план и по сигнал. А къде е тяхната инициатива и тяхната отговорност? Не е това първия случай, когато деца пострадват и Агенцията е направо бездушна. Трябва съвършено нов орган, действен, с права и с хора, които действително искат да работят за децата и за техните права.
64
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам бат бойко да си седне на газовия хъб и да спре да харчи нашите пари за лични нужди! Спирай се! Отврат! Крадец смотан!
63
6
 
17
 
! Отговори
гост преди 6 години
Баце, вземи да разкараш и министър Захариева. Може да е подписала от твое име, че си ***.
62
9
 
10
 
! Отговори
Строг ,но справедлив преди 6 години
Колко пъти ви казвах да преименувате центъра на "Магнолия"?Или поне на"Тиква".Сега хак да ви е.
61
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин премиер, много рано гледате така - още сте следствен.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 6 години
До Анонимен"Бездетни майки" , Вие разсъждавате ли изобщо?
59
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на снимката трябва да е в затвора, както и цялата крадлива Герберска шайка.Сега е момента хората да излязат на улицата и да изритат тези отпадъци.Очаква се повишаване на тока за фирмите, от това ще се вдигнат всички цени на хранителните стоки.От нас зависи дали ще се оставим да продължават да ни обират тези крадци от ГЕРБ.
58
9
 
12
 
! Отговори
Не е корупция преди 6 години
Няма и как да не отбележим, подписването на Истанбулската конвенция от индивида еднолично или да впрегнеш целия държавен апарат за един лифт.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е работа и на Министерския съвет и онези 100 милиона за заплати в МВР то, преди 30 дена гласуваха бюджета в НС и там не за заложени такива пари.
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53И на фото сесия, и на фото сесия. Да си попълни албума с известни личности и той да е най отпред. Ако намине и някой Папа, ще е още по добре.
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то не е работа на Министерския съвет и втори лифт на Банско ама ....
54
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже мой! Това работа на Бойко и на Министерския съвет ли е? Селския хитрец Използва момента и веднага се изявява като строг, но справедлив. Уволни я, и разпореди да се направи проверка. И как я уволни, като тя си има ресорни началници, които трябва да направят проверка и да решат. А иначе съчувствам на тези женици. Понякога в къщи здрави-прави деца и внуци ме карат да повишавам тон, а те трябва да се справят с чужди, увредени деца, които едва ли са адекватни постоянно.
53
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам болните ще са по - добре психически в сравнение с тази герберска шефка на психодиспансера, която чрез финансов и политически натиск държи в страх подчинените си кадри.