Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера

Ратификацията на Конвенцията е знак за ангажимент в борбата срещу насилието
Обновена: 17 фев 2018 19:31 | 17 фев 2018 19:30,
247
Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жена, станалa жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Още по темата
Писмото е подписано от "едва оцеляла от насилие жена". Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това", разказа Галина пред Нова тв.

"За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина.

Тя изрази надежда повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ не може да бъде решение на един социален проблем.

"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
2
 
! Отговори
Огнян преди 6 години
"едва оцеляла от насилие жена" от организираната престъпност. Интерестно как една конвенция ще спаси българските гражданки от посегателства? Като поставят конвенцията в джоба на всеки полицай?! В момента има действащо законодателство има и закон за домашно насилиe. Нима полиция и прокуратура и съд се задействат по такива сигнали. Това е истинският проблем. Т.е видите ли без конвенцията ние сме *** които си бият жените...само че не е така - разбира се случаи има, и защо не са наказани биячитe
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гревио са САМО ЖЕНИ! ЗАЩО!?1?!Тея 10 извратени лелки в Гревио са все от страни-кандидатки за ЕС, шефката е туркиня! Явно *** лобито разчитат на голям хъс от тьотките, особено в родните им страни за изпълнение на задължителното условие за приемане в ЕС - ратифициране на джендърската конвенция!
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИК масово не е ратифицирана, а май така и ще остане. КОЛКО ДЪРЖАВИ НЕ РАТИФИЦИРАХА ИК?1. Европейски съюз - 11 от 28, или 39.3%2. Съвет на Европа - 19 от 47, или 40.4%3. Инициатори на ИК - 25 от 53, или 47.2%
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--/147362/11/0 Думите за "подведения" български народ са обидни, г-жо Бъчварова!
160
1
 
4
 
! Отговори
Ужасяваща статистика преди 6 години
Прочетете статията на проф Константинов от 16,02,18: Ужасяваща статистика Има я в Монитор и Политика! Разбива на прах джендърските лъжи! politika.bg/article?id=54641
159
2
 
5
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Направих си труда да проучатази жена. Всеки с малко труд може да го направи. Та въпросната женица е джендърка и подкрепяща лесбииките и гейовете или казано една от тях. Затова Мара се сетила след сумати години писма да пише и мнение да изказва. Много е гнусна и долна тази жена. Народе не се лъжете по такива статии с такова инфо или с писма писани от шепа извратени хора.
158
0
 
8
 
! Отговори
Да не сте посмяли! преди 6 години
Имаме си достатъчно закони за разрешаване на случаите като нейния. Това че съдиите, прокурорите и полицията ни са безделни, корумпирани *** е друг въпрос, който никоя конвенция няма да го разреши! Проблемът с приемането на тази конвенция, е че ние не сме участвали в изготвянето ѝ, ако сега я ратифицираме, всяка следваща поправка в нея, ще се приема тук без обеществено обсъждане като 183-та точка от дневния ред в Сряда. Така на практика някой си в САЩ ще диктува законите ТУК - БЕЗУМИЕ!
157
0
 
11
 
! Отговори
Ваньо преди 6 години
САЩ са против насилието, но продават най-много оръжие в света. Що за лицемерие? Що за наглост? От кога ненормалното стана нормално?
156
5
 
15
 
! Отговори
Фич преди 6 години
Това са едни платени ***-шмендъри, които за 50 стотинки са готови да се отрекат от родината си и от пола си.
155
4
 
14
 
! Отговори
Мира преди 6 години
Имаме си достатъчно закони срещу домашното насилие, нямаме нужда от тази аморална инстанбулска конвенция. Жените няма да станат Wonder Womаn от конвенцията! Но за съжаление местните колониални управници ще направят ратифицирането и то тайно, едва ли биха искали да разочароват кукловодите си!!!
154
4
 
15
 
! Отговори
ИК човеко затриване преди 6 години
ИК е документ за измиване на ръцете на чиновническо ниво че се върши уж нещо,а в същото време ще се упражнява насилие срещу традициите и ценностите на обществото ! Насилника БИЕ, ТОЙ НЕ ЧЕТЕ конвенции! Между другото : Браво (с ирония) че управляващите откриха че жени и деца ги бият и насилват ,явно до сега това не се случвало .*** Борисов пак откри топлата вода!
153
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фермерски пазарНасилието си е насилие. Кой ви наби в главата някакви трети полове, и пр. В английския текст просто няма такива глупости: секс и *** са синоними на пол. А и да имаше, вие за насилието ли сте, независимо спрямо кого. Извратените май са тези, които разпространяват тези глупости. Или са манипулирани, или манипулатори, все тая.
152
2
 
10
 
! Отговори
ИК човеко затриване преди 6 години
" За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била ЗНАК за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина." Знаци в България колкото искате ,ама кой ти ги спазва ? Това е изречение за знаците/признаци че се борим /правим нещо ми звучи като "борбата с войната на пътя", "борбата /войната с рака" .Войната е винаги конфликт между две или повече страни ,тук нещата са едностранчиви НЯМА С КОЙ ДА СЕ БОРИШ! Насилника БИЕ, ТОЙ НЕ ЧЕТЕ конвенции!ИК е документ за измиване на ръцете на чиновническо ниво че се върши уж нещо,а в същото време ще се у
151
6
 
23
 
! Отговори
Фермерски пазар преди 6 години
Истанбулската конвенция как точно би помогнала на тази жена? Виждам само манипулации в нейното изказване. Пак някакви неясни джендърски призиви за декларации, заявки за нещо си, още малко и ще иска цялото общество да направи флашмоб. Много упорито се подминава факта, че в България има достатъчно добри закони за защита от насилие. Проблема при нас е, че полицията, прокуратурата и съда са свърталища на роднини и приятели, които въртят корупционни схеми. Това няма да се оправи с никакви конвенции.
150
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 151---много си прав дано повече хора го проумеят манипулацията на жертвите е най -лесна
149
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадно е жената е станала жертва на насилие, за мисля че за пореден път става жертва на заблудата заради нейния страх, са я подвели да подкрепи нещо което няма нищо общо с нейния случай и няма да помогне по никакъв начин на следващата, но това демонстрира колко е лесно да манипулираш жертвите на насилие.Просто с техния страх, и обещание без логика че това им помага.Мисля че това е гадно да се използват така техните страхове, защото не разсъждават логично.Е използването става и без насилие.
148
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе тия гербавите мискини во главе онова влечуго от банкя нямят спиранене ги е еня за никой и само се гаврят с нещастието на хоратане стига че пострадала ами и я експлоатират като плашило за да постигнат целите сите цели нямат де - освен да се нагушат - ами това дето са им наредили началниците
147
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не говори, че е жертва на домашно насилие, а била отвлечена, насилвана и тн. Срещу насилието на жени в България има развито наказателно законодателство и са приети международни конвенции срещу трафика на жени. Но в случая явно връщаме дебата за истанбулската конвенция до пълен консенсус и ще я приемем без референдум, защото така сме казали. И да не се говори за нови заплати на депутати, чиновници, пенсии, нови цени на водата и тока, факелни шествия, ползи от влизането в еврозона и шенген и др.
146
3
 
10
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
апреди да я "отвлекът" какъви "трудови" взаимоотношения е имала с сводниците? Те много българки го "отвличат" на доброволни начала да работят по бардаците из западна европа
145
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам жената от снимката - учили сме заедно в една гимназия в Пловдив ( Лиляна Димитрова). Действително беше държана в една вила край града от 4 - *** изверги и беше изнасилвана методично. Успяла да скочи от високо и да избяга, иначе не е ясно какво щеше да се случи с нея...Но конвенцията няма по никакъв начин нито да предотврати, нито да разреши подобни гадости. Всичко е въпрос на ценности, а те - на вяра в Бога ! Другото е самозаблуда !