От Австралия до Катранджи, селото ни било по-хубаво

Уилс харесват българското образование, здравната система
Обновена: 18 фев 2018 17:51 | 18 фев 2018 17:32, Камелия Цветанова
46
От Австралия до Катранджи, селото ни било по-хубаво
Снимка: кадър Нова тв

Те обичат нашето образование, нашата здравна система и нашият патриотизъм, който според тях вече е лукс в световен мащаб.

Семейство Уилс от Австралия идват на гости и за два дни решават да купят стара къща и да се заселят в България.

Спрели са се на село Катранджи.

Миналата година имахме 9 седмица сняг, момчета видяха за първи път сняг и бяха много доволни, че сме дошли тук

"Искахме да живвам в Европа, първоначално мислехме да е Италия, но е доста по-скъпо отколкото тук. Преди 12 година сестра ми си купи къща в България и ние решихме да го направим", разказа Кристина Уилс.

Едно от децата Джаспър им призна, че е било голям шок, когато са му казали, че ще живеят тук, а къщата била в пълна разруха, имало плъхове.

"В Австралия имахме прекрасен дом и много приятели, беше ни трудно да продадем дома, в който са се родили децата", разказаха родителите.

И все пак те признаха, че ако не са се преместили в България, щяло да им се наложи да работят до 75 години, за да си плащат сметките в родната Австралия.

"Това е било богато село, но сега са останали само възрастни хора, не знам какво бъдеще очаква тези села", призна Кристина.

Бяли им казали никога да не се разболяват гук заради здравната система, но пък се случило.

Малкият Оскар бил приет в болница, оперирали го пет часа.

"Болницата е от соцвремето, нищо не е пипнато, но пък веднага ме вкараха в операционната.В Австралия има много модерни условия, но  пък те държат в спешното с часове", каза той.

Според по-големия му брат пък образованието у нас било много по-добро от това в Австралия.

Там нямало изпити, не са учели различни предмети, освен тези които са свързани с бъдещата професия на ученика.

"В Австралия вече има толкова много чужденци, че всичко се размива. Вече нямаме право да пеем коледни песни, да правим нищо християнско, защото било обида към останалите. И ако решим да следваме нашите традиции, това вече е расизъм", обясни Кристина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
До Да уточнимНяма какво да уточняваме,това си е живата истина - видял съм го с очите си.
44
0
 
1
 
! Отговори
ммм даа преди 5 години
До Мигранти аз бих го направила много искам
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И при нас е расизъм за Левски вчера примерно , тва трявбва да се забрани вече у нас
42
0
 
2
 
! Отговори
ядосана преди 6 години
Забавна история ... Прекалено много правописни грешки, сигурно са от бързане, но е срамно. Не си ли ли четете текста, преди да го публикувате?
41
1
 
1
 
! Отговори
Да уточним преди 6 години
"Вече нямаме право да пеем коледни песни, да правим нищо християнско, защото било обида към останалите. И ако решим да следваме нашите традиции, това вече е расизъм"Това естествено е волна интерпретация. Същите групости ги разправят и САЩ.
40
1
 
1
 
! Отговори
Ъ-хъ преди 6 години
До 1-вия Тия не са от запада, а от изтока. Австралия е по напред в часовете от България
39
0
 
5
 
! Отговори
Мигрант преди 6 години
На мен друг въпрос ми идва наум. Добре, ето тези австралийци просто решили да се преместят, идват тук и си купуват къща без проблем. Това добре, но ако аз например сега реша да се преместя от България в Австралия, мога ли така лесно да отида там, да си купя някоя съборена къщурка и да живея там? Защото ако може, веднага ще тръгна.
38
6
 
2
 
! Отговори
0тCиднейАвcтpaлия преди 6 години
Хааа какви са тия врели некипели, коледа си се празнува, украси по магазините и т.н.Какви са тия глупости, да ги каже на някой тука ще падне от смях.Тоя е некав лузар. Аз съм тук и ставам все повече финансово красив, тоя като не му харесва тук да ходи из селата и децата му да учат в селското училище около търново. Хаха
37
1
 
17
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Нормални бели хора. Изглеждат интелигентни и образовани имат и деца. Добре са дошли във България.Ако не друго поне няма да правят проблеми а в същото време инвестират пари тук и раздвижват икономиката ни. Виж "бежанците" особено тези със мирната религия са друга работа. Те не са добре дошли тук. Да си ходят при баба Меркелица.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано всичко да е истина, а не просто да хвалят ако са имали проблеми в Австралия. Прекалено хубави отговори дават в английски стил, все едно им трябва подкрепа докато се докопат до каквото искат. Поне са семейство и имат деца.
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде спри се с тия рycoфилски коментари, а? Западняците са много по-истински хора от руснаците. Религиозни са, уважава празници и традиции. Много хора в Америка ходят на църква всяка седмица. Към българите лошо отношение единствените които имат са руснаците. Отиди да ги видиш на морето какво представляват. Западняците ако направят някоя поразия на Слънчака това ще е плод на алкохола и на тестостерона, а рycнаците си имат вpoдена злоба към България.
34
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вече нямаме право да пеем коледни песни, да правим нищо християнско"Англичаните,американците и австралийците са толкова "християни"( всъщност са еретици протестанти),колкото Барак Обама е бял човек!Каквито и да са,тези на снимката са еретици,различни са от българите,така че да си ходят в Америка,а не да стоят тук в България!
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие можете да си мислите,че е добре и престижно да се американчавате и да бъдете роби на западняците,но нямате си представа,как западняците ви мразят и ненавиждат! Западняка се мисли ,че е центъра на вселената и господаря на света. Западняка е човек,докато балканците,българите и източноевропейците са 10 ръка човеци или по-скоро по-долни и от домашният му любимец! Западнякът е лицемерен бо/клу/к,който си въобразява,че всички незападняци трябва да му бъдат послушни роби. И вие, на това се радвате!
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се радвате на тази глупава новина,българи? Радвате се,че чужденци ви взимат жилищата,че чужденци спят с жените ви,че западняците ви налагат чужди за вас обичаи,език,религия,"музика"! Вие стоите и им се умилквате. Какво да кажа? Народ,който се отрича от народността си,от езика и писмеността си-такъв народ става робски! Няма нищо по-ужасно и по-унизително от това,българи да бъдат роби на западняците. В София и из цяла България-вместо български песни,по заведенията се слуша английска "музика"
31
0
 
1
 
! Отговори
Ни чул - Ни видял... преди 6 години
До Американ. Кога намери време да станеш и ,,Себичен'' бе ?Че и Американ ?
30
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано *** да им дойдат на гости- бързо ще си вземат багажа,тези малобритански наследници на ***,наркомани и престъпници и ще си заминат в Австралия. В Родината ни не желаем чужденци и запдняци да живеят. Българите не искат да се съобразяват с такива бо/кл/у/ци на снимката. Не ви щен нито ши/ба/ни/ят ви английски език,нито скапаната ви наркоманско-кОрвенска музика,нито скапаните ви малобритански традиции. Вън чужденците -западняци от България!
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Мда,ти си от тези ,които лижат задниците на западняците. Готов си да продадеш родата си ,само и само за да получиш потупване по рамото.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чужденците казват - в България е много по-хубво, а нашенецът отговаря "Какво знаят те, извън България е много по-хубаво". Откачена работа.
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Писна ми от англоговорящи нагли у.ро.ди и навлеци в България.
26
7
 
3
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен(25):Какво им е класното?Над половината англоговорящи не са бяла раса.Белите австралийци и новозеландци са селяни, за белите канадци характерно е лицемерието, американците сме доста себични, англичантите са егоистични..