Рашидов съветва Радев и Борисов: Скандалите не са полезни

Да се извиниш е по-големият мъжкарлък, допълни творецът
Обновена: 19 фев 2018 13:12 | 19 фев 2018 13:10, Анисия Иванова
23

Публичните скандали трябва да се минимализират, защото не е полезно за обществото. Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов за спора между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

"Не бива тези двамата мъже, хората, които най-обичаме, най-важните мъже в страната, те са жалоните, по които трябва да се ръководим всички, да се карат през медиите", убеден е Рашидов.

Още по темата

"Изтърваните думи при нервна криза се случват при всички", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Рашидов отбеляза, че думите са много опасно и силно оръжие и трябва да се използват внимателно.

"По-лесно е да обидиш и накърниш някого. По-голямо достойнство се иска, когато осъзнаеш, че не си прав, да събереш кураж и да се извиниш. Това е по-големият мъжкарлък", обощи бившият министър на културата.

Рашидов даде и своята оценка за първите мъже в държавата.

Когато сложим на кантара достойнствата на Бойко Борисов и това, което направи за България, а от друга страна изпуснатите думички, първото натежава многократно, смята той.

Президентът Румен Радев е нов политик, но ще се научи, уверен е Рашидов и посочи, че Радев има "прекрасна мъжка порофесия, той е човек, който е изградил характер". Нещата се учат в движение, нека му дадем този шанс, призова творецът.

И даде пример със себе си.

"Бях се уплашил, като станах министър. Отидох при премиера и му казах: "Да не ти проваля правителството, господин премиер".

Той коментира и голямото дарение, което получи Националната художествена галерия.

Миналата седмица стана ясно, че българската емигрантка в Австралия Маргарита Занеф след смъртта си е дарила близо 2 млн. лева на Националната художествена галерия. В българското общество обаче веднага тръгнаха дебати за какво и как трябва да бъдат изразходени тези средства.

Според бившия министър на културата Вежди Рашидов не е работа на случайни хора да се бъркат в делата на Националната художествена галерия.

"20 години не е имало пари за откупване на картини. Едно цяло поколение не присъства в историята на Националната художествена галерия. Музеят трябва да започне да купува произведения - освен че творецът трябва да бъде подпомогнат, галерията трябва да запълни своя пропуск", категоричен бе Рашидов в студиото на "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато говориш истината и показваш грешките е скандално ,а когато говориш глупости у нас и в чужбина и крадеш най-безогледно е правилно и удобно! Еееее, бах ти и кривата зу.р.ла!
19
1
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Така е Рашид Резли, по-добре е да си мултак (сиреч при патрона на ясла), отколкото калтак (голтак на улицата)
18
6
 
5
 
! Отговори
ражди преди 6 години
Рашидка, не наричай "скандал" опитите на президента да изкара нещо страшно за действителността в държавата наяве. Коментирай по същество думите на президента, верни ли са или не?
17
0
 
8
 
! Отговори
Радев пусни още преди 6 години
Тези от ГЕРБ, БСП и ДПС, барабар с ПО да са сваляне от дневен ред. Пусни им още някой снаряд. Щом тези с "чистите" пари ги защитават, значи не е читава работата
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може би Веждито ги съветва, защото е разбрал някои неща от личен опит. Пък и наистина не им отива на президент и премиер (съзнателно с малки букви) да се дъвчат като махленки.
15
2
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Само ще допълня, че той не ги помирява, а посто ги подсеща, че тъй като всички са в една лодка да не я клатят--някакси е неудобно.
14
3
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
До ИстиДа, Бойко е комунист, също. Просто и при комунистите си има лобита и касти.В момента, лобитата на Нинова и Борисов са противници.Иначе, да....Бойко е комунист и ГЕРБ е партия пълна с комунисти и ченгета.А, по статията...точно алкохолизирания мултак ли ще помирява България??!!Жалка, много жалка действителност...за държавата и всички нормални хора в нея, които успяваме да осъзнаем тази действителност.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разбираме ли че Бойко е в нервна криза? А защо? Защо му трябваше да се бъзика с президента? Поне неудобните въпроси щеше да си спести, но .... "език мой, враг мой".
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На колко водки беше,когато даваше съветите си?
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашидов съветва Радев и Борисов: Скандалите не са полезниСъветва този, дето счупи носа на ПОЛИЦАЙ, защото му направил забележка, че е паркирал неправилно и после го държаха 72 часа в килиите.Същият този, за който е важен "мъжкарлъка", а не установеният правов ред.Пеателю, брау за тва шоо
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вежьо, когато двама си мерят инструментите не си вреш *** там.
9
2
 
16
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Рашльо е позор за изкуството ! Защото изкуството е свобода, а той има тежка зависимост към парите и алкохола !
8
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
няма никакви скандали безделниците от нс и медиите ги сьздават
7
2
 
15
 
! Отговори
Пиле с ориз преди 6 години
Рашидов може да съветва само дали може да се пие уиска с пастърма ! Ревльо ! Като му усукаха парите в КТБ орева орталъка и после Сокола му ги върна и сега си счупи кръста от метани
6
1
 
6
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Този,който се извини ще покаже слабост пред своите и пред "чуждите" избиратели- затова извинението не е "оферта" и не присъства в плановете. Извинението ще бъде отстъпление от твърдо установени идеологични позиции: който направи крачка назад,на другите избори е обречен!
5
1
 
13
 
! Отговори
???? преди 6 години
тоя пък цигарджия цял живот на хранилка от народа кво се обаждаш *** с калъфите. айде да се махаш почернял тутунджия.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думата Извинявай отдаааааааавна е забравена в Българското общество !
3
2
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Биячът на полицаи раздава акъл....
2
1
 
22
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Идеята на Вежди е дарението да се изразходва за купуване на художествени произведения от български художници т.е. да отиде е при избрани люде .
1
2
 
30
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Веждичката да не се прави на философ, ами да разкаже как се лекува с държавна пара в чужбина и как спаси милионите от КТБ при положение, че гарантирания влог е 100 000 евро?