13-годишен пръска 50 бона!? Детективи по следите на детски харчове

Тийнейджъри крадат пари от къщи, за да си купят скъпи смартфони, дрехи...
Обновена: 22 фев 2018 10:05 | 22 фев 2018 07:00, Петя Славова
54
13-годишен пръска 50 бона!? Детективи по следите на детски харчове
Снимка: pexels.com

Родители с проблемни деца все по-често се обръщат към частни детективи да следят какво вършат наследниците им, съобщи управителят на детективска агенция Александра Караманска. Става въпрос за случаи, когато тийнейджъри крадат пари от къщи или изнасят вещи, които продават или залагат, за да си купят скъпи мобилни телефони, дрехи, обувки, опитвайки се да са на нивото на свои по-богати приятели или съученици, пише "Монитор".

"Засилва се тенденцията родители да проверяват децата си, които са залитнали в грешна посока. В стремежа си да вдигнат летвата на лично благоденствие деца крадат от дома си, дори се забъркват с лихвари, но идва ден, когато на вратата започват да чукат не съвсем добронамерени хора и тогава проблемът излиза наяве. И ние тръгваме след тях, за да видим откъде вземат парите, къде са ги похарчили. Възрастта на такива малчугани е все по-ниска", коментира Караманска.

Тя разказа случай, при който 13-годишен задигнал служебни пари на баща си, изнесъл вещи от дома си, които продал или заложил, взел и пари назаем и така за 3 месеца похарчил 50 000 лв.

"Това не са деца на богаташи, а на обикновени семейства, които се чудят откъде да теглят кредит, за да си оправят проблемите. В случая си продадоха апартамента, върнаха парите на лихварите и сега живеят под наем, за да си спасят детето", разказа Караманска.

Към детективите се обръщат и родители, чиито деца крадат, за да си купуват наркотици или за да играят хазарт.

"Хората се безпокоят и си проверяват децата през нас. Ние използваме услугите на психолози и дори на психиатри. Имаме доста клиенти, които са много доволни от нашите психолози. Не само на деца, помагали сме и на млади дами, които се заблуждават, че щом улегнал мъж им осигури силиконови гърди и устни, ще бъдат щастливи. Но после следват побоища и унижения и родителите им се обръщат към нас, за да им помогнем да си ги върнат обратно. И на тях осигуряваме психологическа помощ. Има начин да бъдат измъкнати. Имаме случай, когато спасихме проститутка, трудно стана, но тя искаше да бъде спасена", каза Караманска.

Към частните детективи много често се обръщат и съпрузи, които живеят разделено, но все още не са разведени. Единият родител иска да получи информация как другият се грижи за детето им, за да има евентуален коз при определянето на попечителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От малки се цанят за депутати! :)))))))))))
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Важен въпросСпоред теб, дали на лихваря му пука за законите ? Ако искаше, можеше да си създаде банка и така да оперира, ама си е друго, когато дадеш на някого 5000 лева и после, му кажеш, че ти дължи 50 000 лева...
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕднаМного добре знаеш, че никой не искаше това и бе измама. Хората искаха съвсем други неща и бяха готови да се борят за тях, ама то не бяха инфлации, мутри, служебни правителства ... Организирани от същите, които бяха начело на стария режим.
43
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако намалите депутатите на 120 ...ще се оправят децата ви - нали това ви обеща Слави Учиндолски ?
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде на пратените рекламииии, кой разбира тук се спира.... Който не е ходил при заложна къща и пише платени материали не знае, че за да заложиш нещо трябва да ти издадат договор и да имаш 18 години....
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Не е зле да бъдем информирани какво става.Погледнато от ваша гледна точка, всяко съобщение за извършено престъпление или друго закононарушение може да се тълкува като рекламиране на нарушенията.Имаме право на информация.
40
2
 
16
 
! Отговори
Важен въпрос преди 6 години
Кой е дал заем на 13-годишно дете?Когато лихвари искат парите си от родителите на техен малолетен или непълнолетен длъжник, каква санкция се предвижда за такъв лихвар?Единствената ефективна санкция за такъв е забрана да упражнява занапред тази дейност, а също и безмилостна конфискация на имуществото му плюс тежка глоба! Защото не се знае как точно е натрупал това имущество - може да е притискал родителите и на други деца, на които е дал кредит.Това ще е за урок на останалите лихвари.
39
1
 
26
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Пък мен баща ми ме попита това нещо чак като бях на 22.И му казах, че не искам.Той ми плащаше университета.Как да му харча пари да си гледам кефа по морето?И още нещо.Ходехме по цяло лято по полето от малки.Ниви, ливади...........колкото щеш.Наградата беше сладолед.Оригинални маратонки получих в 11-ти клас за висок успех в училище.Така и не ритнах топка.Струваха 173000лв на онези пари.Reebok bandit :-) още ги попмня.Сега получават всичко наготово без да си мръднат пръста.Дрехи, телефони........
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 3 месеца можеш да изхарчиш толкос пари само ако си на ХерингА.
37
1
 
29
 
! Отговори
Дедовия преди 6 години
Даването на пари на кредит или игра в казино на непълнолетен е незаконно така че лихварите и крупиетата на прокурор а ако младежа е вече пълнолетен му се дава направление сам да се оправя щот вече не е малко сукалче и носи отговорност за дайствията си!
36
2
 
14
 
! Отговори
Макаренко преди 6 години
До ШамаренкоКолега, ти лекуваш по моята система !
35
1
 
21
 
! Отговори
Шамаренко преди 6 години
Аз лекувам бързо.
34
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
редакцията на сайта съзнава ли, че подвежда четящите към порочна и незаконна практика. Вместо по законен път да се търсят и защитят права, защото няма законов ред за даване на кредити на 13 годишни и си е престъпление, то ги насочвате към детективски агенции - посредници между лихвари изнудвачи и пострадали. Тук се прави опит за узаконяване на посредническа дейност между изнудвачи и изнудвани. Съзнавате ли го?!
33
1
 
18
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
И частните ченгета намериха" ниша" в пазара на престъпността,така както и частните армии.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми така става, когато търсиш рекламирани детективкси агенции, а не адвокати и институции, ще си плащаш с лихвите на лихварите, а иначе лихварите вършат престъпление, но това не е толкова важно май.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FAKE NEWS
30
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за простотия бе?! Малко бой са яли. Как така ще разпродаваш такова имущество? Ама вече не ги бият - много са "толерантни" и ги оставят безнаказано да правят каквото си искат. После защо били невъзпитани... в училище даскалите били виновни, че ставали агресивни... а родителите къде са?! Мислят си, че като му набутат една пачка с пари в джоба и са супер. Аз също съм израснала в бедно семейство, но никога не ми е минавало през ум да крада (при все, че знаех къде са парите на родителите ми).
29
2
 
32
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Те Ви възпитание по Монтесори. Интересно как на времето вехтия и назадничав Макаренко си вършеше работата. В махалата имаше един такъв "юнак", баща му тираджия, той изнасяше от вкъщи - злато, телевизори. Един ден, след като го скъса от бой, баща му даде право на избор -червен картон или военно училище. Познайте какво се случи. Но човека се оправи. Днес? Монтесори превърна цяло поколение в невротични, крещящи и *** ***. Носете си последствията.
28
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 456Родителите на тия деца са възпитаници на онова време. На какво са ги научили. Но то глупoсттa по хората ходи, не в гората.
27
11
 
17
 
! Отговори
Една преди 6 години
от сладостите на демокрацията. И още има, не се радвайте, все пак за това рипахте по площадите.