Коки стана на 4 годинки, да му помогнем да има детство!

Нужни са 8000 долара за операция в Турция
23 фев 2018 12:15, Александър Попов
10
Коки стана на 4 годинки, да му помогнем да има детство!

Вчера малкият Коко навърши 4 годинки и само от нас зависи да му помогнем да има нормално детство и бъдеще. Дарителската кампания за лечението на Калоян Казаков от Шумен продължава. Той страда от вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм.

Към момента терапиите на Коко продължават, благодарение основно на дарители. От май 2016 г. бяха направени поредица от инициативи с цел събиране на необходимите средства.

Последният и най-ефективен за Коко и семейството му начин на дарение, е чрез специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma. Можете да видите профила на Коки ТУК и, ако имате възможност, да подпомогнете лечението му.

Считано към момента, това е най-пълноценният начин за осъществяване на дарения за малкия Коко.

Неотлъчно до Коко е неговата майка Наталия Казакова.

"Здравейте, аз съм Наталия - горда майка на трима прекрасни сина! Тук съм, за да ви запозная с Коко - моето средно момченце, моето ангелче, което е болно. Днес аз със сълзи на очи и свито сърце ви моля да помогнете на моето ангелче да бъде отново щурото, весело и адекватно дете, което имахме.

Ние - родителите му, не можем да заплатим лечението му, а за да е здрав се нуждае от такова. Борим се със зъби и нокти за събирането на всяко левче и не се предаваме, защото виждаме, че всяка проведена манипулация дава шанс на детето ни за нормално детство и живот. С болно дете и без помощ от държавата е невъзможно да се справим сами. Ужасът ми е, че липсата на средства ще го върне обратно там, откъдето вече го измъкнахме.

Коки е с вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм. Докато беше бебе всичко си беше нормално. Когато стана на една година, от будно и любопитно дете, Коки се затвори в себе си, спря да ни забелязва, не обръщаше внимание на играчки, пълзеше напред - назад без цел и не разбираше кога има някой при него и кога няма. Той потъна в негов собствен, самотен свят. Загубихме жизнения Коко за два месеца.

Коко продължава да се бори, да му помогнем! Лечението върви добре. На 1 г. и 8 месеца записахме Коки при д-р Шилианов (невролог). Приеха ни в болница "Св. Марина" във Варна и започнаха много изследвания. Откриха непоносимост към глутен, лактоза, яйца. Откриха живак и алуминий в оргaнизма му много над нормата. Започнахме терапии веднага (логопед , психолог, барокамера, електростимулация, звуковастимулация), диета и хранителни добавки. Година по късно на Коки му потвърдиха и детския аутизъм. С много усилия, любов, пари и постоянство от наша страна, Коки вече има огромен напредък. Задържа вниманието си, има зрителен контакт с нас, почна да изпълнява команди, играе с играчки, обръща се на името си, контактува с други деца.

Днес ви молим да ни помогнете да завършим започнатото! Искаме Коки да премине през тази битка като победител. Да има детство и бъдеще!

Имаме оферта от Турция за вливане на стволови клетки. Лекарите дават 90% успеваемост при деца с аутизъм с тези вливания. Цената на една вливка е 8 000 долара. Терапията със стволови клетки е нов ефективен подход и повлиява на метаболизма, имунната система и увредени клетки и тъкани.

За максималното подобрение на състоянието на Коки сме посъветвани, веднага да започне това лечение със стволовите клетки, за да може мозъкът му да започне да усвоява по-лесно всичко случващо се около него, по-лесно да приеме терапиите и да се научи на много неща, които до сега не е усвоявал.

8 000 долара е цената за една вливка, според състоянието и подобрението на Коки ще се прецени още колко вливки ще трябват. В проформата от Турция са включени цената на транспортирането ни от летището до клиниката и обратно, специализирани изследвания, престой в болничното заведение, тестове, лечението - присаждане на стволови клетки, медицински доклад, документация, лекарства.

В момента Коки е на диета, която е много скъпа - само един хляб от 200 гр., който му стига за 2-3 дни е 6.50 лв., добавките му на месец са около 500-600 лв., логопед 200 лв. Барокамерите са ни предписани за 1 година - 120 процедури, една процедура е 35 лв., звуковата стимулация варира от 1000 до 2000 лв. на месец и отделно 25 лв. за пътни всеки ден, защото терапиите се правят във Варна, а ние живеем в Шумен. Коки пътува и всеки два месеца за лечение и в Италия при д-р Nicola Antonucci, там хелираме организма от тежките метали. Стойноста на това лечение е по 2000 евро на посещение.

Тези разходи са непосилни за нас и единствената ни надежда сте вие. Вие сте хората, които можете да ми върнете Коки такъв, какъвто беше.

Моля се на Бог да даде на Коки късмет и много сили, за да преодолее очакващите го препятствия. Моля и вас да му помогнете това да се случи.

Благодаря ви за подкрепата!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Калоян Казаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Моз преди 6 години
Дайте номер, за да изпращаме смс
9
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
Хайде бе бизнесмени,спасете едно невинно създание,купувате ЧЕЗ,дамските ви чанти са от крокодилска кожа,но нямате 8000долара.
8
0
 
7
 
! Отговори
приятел преди 6 години
Моля ВИ, помогнете на Коки . Той е едно страхотно дете което има нужда от нас . Всяко левче е ценно за него . Родителите му полагат големи грижи и усилия да го избавят от лапите на аутизма . Коки от 2 години е на всекидневни терапии . Той има голямо подобрени . Всеки път когато го видя и сълзите ми текат от щастие колко е напреднал . Как ми обяснява какво животно вижда , дърпа ме за ръката да си играем . Как иска да се гушка и да бъде целуван вече . Как забелязва какво се случва около него .
7
0
 
3
 
! Отговори
запознат преди 6 години
лечението му за една година е над 100000 лв . Де да бяха само 8000$ ..... Гадни ваксини , опрапастиха живота на семейството :( Жалко е , че това семейство на 3 прекрасни момчета се бори със зъби и нокти за по добър живот на Коки . Жалко е , че едва ли не просят от обикновените хора , за да си върнат детето , а политиците спят , харчат по 2000? за вечеря .... Дано има повече хора с добри сърца и помогнат на слънчевия Коки . Нека върнем усмивката на това семейство .
6
0
 
4
 
! Отговори
Драган преди 6 години
Дайте номер да пратим смс, 8000 USD не е голяма сума ! За 1 ден ще се събере !
5
0
 
3
 
! Отговори
men преди 6 години
освен това екскурзиантите в пьончанг можеше да отидат на собствени разноски и да спасим 10на деца като коки. дрижко също не го виждам сред дарителите, мисли ли да върне парите за заличката в хаскюу дето му е била бащинийка 10 години, паричките за младежки турнири и т.н. от тотализатори и минестерства? риторични въпроси.
4
2
 
1
 
! Отговори
men преди 6 години
болеста резултат от ваксини ли е дошла? споделете за да не си го причиняват други на децата. на този сайт тестимониалс страницата им не се зарежда... а 10% от парите които не стигат до детето за мен са прекалено много, не може това да е най доброто място за дарения. интеграция със страйп и три страници интерфейс се правят за 2 часа. хостингът е минимален. банковата сметка също не струва много. къде отиват 7% процента които не отиват в страйп?
3
0
 
16
 
! Отговори
срам преди 6 години
Държавата(чрез данъкоплатеца)плаща на едно ромче пари да учи за шивач чак у Лондон но за болни дечица няма пари.
2
0
 
33
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До Анонимен 1Държавата плаща лечението в чужбина само на Рашидов и други от управляващата вихрушка, както и на деца с цвета на малкия Хасанчо. Държавата плаща обучението в чужбина на разни ***, а белите деца си имат родители да се грижат за тях. С една дума да живее дискриминацията на работещите и плащащи данъци бели!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е държавата?