Да спасиш живот е безценно! Но и спасението си има цена

Млади медици спасяват стотици жени, но имат нужда от средства
18 мар 2018 19:25, Красимир Ангелов
22

Над 4000 българки умират от рак на гърдата всяка година. Голяма част от тях е можело да бъдат спасени, ако заболяването е било открито навреме, категорични са лекари от Пловдив.

Двама медици са се заели с нелеката задача да намалят процента на починали от коварното заболяване. За да бъде успешно начинанието им обаче, е нужна помощ.

За година и половина д-р Иво Ватев и д-р Атанас Баташки са прегледали безплатно 2800 жени за рак на гърдата в Пловдив. Благодарение на изследванията, те откриват онкологично заболяване при 22 от тях.

Медиците използват базата на Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, за да извършват безплатните прегледи. Извън града обаче не могат да се справят само със собствени сили и средства, защото нямат нужната апаратура.

Младите лекари вярват, че добри хора ще откликнат на призива им и дарят средства за закупуването на ехограф. До момента са събрали 30% от нужните 12 000 лева.

Желаещите да дарят средства за нужната апаратура, могат да го направят чрез банковата сметка за дарения.

ЦКБ Клон Карлово (CECBBGSF) IBAN: BGO5 CECB 9790 40F8 5845 00

А още за начинанието на двамата лекари вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
DwightBoose преди 6 години
заказать продвижение сайта черными методами логин в скайпе SEO PRO1
18
0
 
1
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Браво на тези лекари ! Да имат успехи в благородната професия. Не е важно да ли е син на бивш депутат. Аз и съпругът ми сме негови пациенти и сме много доволни. Д-Р Баташки е прекрасен човек! Не е нужно всичко да се свързва с политика и родители.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възхищавам се на лекари, които наистина се грижат за пациентите си, но защо държавата е абдикирала от задължението си? Защо трябва да се търсят средства от дарители, за да се купи апаратура? Колите на депутатите струват много повече от въпросните 12000. Държавата не може да осигури тези средства ли ? Ами да я закриваме направо, щом до там е стигнала.
16
0
 
1
 
! Отговори
1944 преди 6 години
До 681може пък точно това да са целели да направят, и то не ингилизите, ами рашките ;)
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАбе умник,какво "укриване",освен стандартните аптеки,имахме и билкови аптеки през соца.
14
7
 
6
 
! Отговори
681 преди 6 години
И ква стана пак тя? Вместо да разцепят руснаците с "оня" новичок, постигнаха напълно обратен ефект - сплотиха ги около Путин...
13
2
 
7
 
! Отговори
Без значение! преди 6 години
Този да не е сина на депутата Баташки, който беше и шеф на същата болница? Е вярно ще е нужно дарение! Успех!
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Билките лекуват.Вярата в Бог лекува.
11
12
 
2
 
! Отговори
Людмил преди 6 години
А моят съвет е младите доктори да се погрижат първо за своето здраве преди да тръгнат да лекуват било и безплатно, защото отдалече им личи, че им липсва здравна култура.Болен човек не може да лекува. Рак не се лекува с химиотерапия и лъчетерапия. Така се прави бизнес.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕМА ДА ОБИЖДАТЕ КОТЕШКАТА СТЪПКА ЩОТО ОТ 100 БИЛКИ САМО ТЯ ПОКАЗА НЯКАКЪВ ЕФЕКТ СПРЯМО РАКА!!!БИЛКАТА КОТЕШКА СТЪПКА Е БИЛА УПОТРЕБЯВАНА ОТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ КАТО ЦЯР ЗА ПОЧТИ ВСИЧКО!!! И ВЪПРЕКИ ТОВА НЕ Е ВПИСАНА В НИТО ЕДНА ОТ КНИГИТЕ ЗА БИЛКИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!БИЛКАТА КОТЕШКА СТЪПКА Е УКРИТА ОТ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ С ЦЕЛ НАСЕЛЕНИЕТО ДА МРЕ ПОВЕЧЕ!
9
7
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Говори се за прегледи и за какво ли не ....Само че !!!!!!!!!!!!!! изследване се прави от лице НАРЕЧЕНО ОПЕРАТОР, което работи на дадената техника.....Интересно какво ли е сложното....ПРинтера ти дава резултат а НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГО разчете.....Стига с тези велики приказки -
8
0
 
4
 
! Отговори
У преди 6 години
До ???РАКОВО НАЧАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ :DНЕМА ДА ИЗЛЕЗЕШ НА ГЛАВА С МЕНЕ ТИ БЕ :D
7
3
 
11
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Тия знаят ли какво е болница в малък град с един лекар нощен дежурен, който цяла нощ спи, а лечението се осъществява от санитарките, и с оцелелите до сутринта се занимават сестрите щото ония е отишъл на кафе.
6
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4000 на година е много голямо число, не вярваме 4 000 умират от рак на гърдата, 4 000 умират от рак на кожата, 4 000 от рак на простатата колко човека умират годишно от рак на територията ? Двама шарлатани търсят средства със които да духнат към Германия.
5
0
 
12
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 6 години
Защо държавата играе лотария с и без това намаляващато население_________________________________________________________________Защото трябва да остане население от 4 милиона.
4
2
 
4
 
! Отговори
??? преди 6 години
До Анонимен 2 " образОвание" има начално, средно, виШШУ....Но за раково - за пръв път четем, ти си явно нЕкъв уникат!
3
4
 
5
 
! Отговори
Бай УЙ преди 6 години
До Анонимен 2 Ей, ама ти си готов Нобелов лауреат, бе?! Котешка стъпка, меча лaпа, крило от прилеп...Пъъълни глупости!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесна инициатива, но къде е държавата, касата. Ако живееш във Видин, там няма такава инициатива. Защо държавата играе лотария с и без това намаляващато население. Лукс ли е в 21 век в ЕС да отидеш на мамолог. Сама си плащах прегледите, защото трябва са отида на гинеколог и ако той прецени да ми даде направление. Защо гинеколозите не преглеждат и гърдите, както е по света. А частният фонд в който се осигурявах също не ме допусна директно на мамолог. Първо на гинеколог или хирург и ако прецени
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БИЛКАТА КОТЕШКА СТЪПНА Е ПРОТИВ РАК! НА МЕН МИ СВИ РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ ДВА ПЪТИ!