Животни в беда: Как да помогнем?

Ако ти позволи да го доближиш, значи е в много лошо състояние
20 мар 2018 22:46,
19

Благородният жест на Сафет Халид, който спаси и приюти в дома си 5 премръзнали щъркела, предизвика масово възхищение, одобрение и положителен отзвук в обществото. Някои изразиха желание да последват примера му, а други вече го направиха.

Още по темата

Какви обаче са съветите на специалистите и как да реагираме, ако намерим животно в беда? Къде допускаме грешки в стремежа си да помогнем?

"Ако животно в беда ти позволи да се доближиш, значи е в много лошо състояние. Трябва да го приютиш, да подадеш сигнал до институциите и да оставиш специалистите да се погрижат", споделя пред Bulgaria ON AIR Любомила Кривошева от фондация "Дивите животни".

"Няма съмнение, че постъпката със спасяването на щъркелите е изключително благородна, но трябва да се помага на дивите животни по правилния начин. Това е противопоказно за тях и влошава състоянието им", допълва още Кривошева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И к'во прайм ся.Тая лелка казва да и и пращаме а я групово ще ги лекува или ще праща в някакъв спасителен център, ами аз защо да минавам през нея като мога директно да ги закарам там.Ама иска да минават през нея за да може да и се числят бройките и да гуши парички, а тя просто ги препраща към следващия без да е помогнала.
10
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицемери - днес спасявате щъркели и кучета, а утре ще изколите хиляди агънца-сукалчена, за да се наплюскате традиционно.
9
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 6 години
Радвам се на животинките, когото знам, че са в естествената им среда най-вече...пролет много се радвам на лястовичките, които са си направили гнезда в дома ми....с домашните животинки внимавам в подбора им...защото отговорността и грижата при отглеждането е голяма и предпочитам по голямата грижа да ми е за човек.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помогнете на хората бееееееее особенно на вьзрастните
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам животните и след като прочетох в интернет, как да помогнем на птиците през зимата, поръчах къщичка и я заковах до прозореца. Започнах да слагам семки и просо. Известно време нямаше никой. Започнаха да идват синигерчета, за които мислех, че са изчезнали. Появи се и по-голяма странна птица, която също се хранеше. Слагах по два пъти на ден храна и се радвах на синигерчетата.Но се появиха нагли гълъби и те прогониха всичко. Тях не искам да храня, а те и не се плашат. От няколко дни не слагам.
6
2
 
37
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАМ преди 6 години
Агенция за Защита на Детето и Агенция за Защита на Животните .НЕ РАБОТЯТ а взимат пари от Нашите Данъци .Точка .
5
9
 
42
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Не помагайте, защото ако помагате тия калинки ще останат безработни. Колко дипломи са нужни за да приютиш един щъркел и да го скриеш от снега тая уфцъ сигурно е учила 20 год. за подобно нещо.
4
25
 
9
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
Всичко е по волята на АЛЛА, ако не е трявало да бадат спасени от Сафет нямаши да са живи сега но АЛЛА е мелостив
3
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щъркелите вече ги мързи да летят до топлите страни. Ще издържат малко сняг в родината.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агнетата са в беда. Помогнете им.
1
1
 
52
 
! Отговори
78568 преди 6 години
Много е важно да помагаме на прелетните птици, ако настъпи по-голямо застудяване - особено за щъркелите и други водоплаващи, които поддържат равновесието при жабите и змиите. Инициативата е много разумна и уместна.