Гимнастички миришат лотарийни билети... Вицето Симеонов: Безобразие!

"Това е пагубно и съсипва ценностната система на българина"
126
Гимнастички миришат лотарийни билети... Вицето Симеонов: Безобразие!
Кадър: YouTube

За законодателни промени заради агресивната реклама на хазартни игри се обяви вицепремиерът Валери Симеонов.

"Трябва да се променят законите и да се прилагат в цялата им строгост, защото с тези непрекъснати реклами с търкане на разни там билетчета, не знам си какво, всъщност си извършва реклама на хазарт", каза той в отговор на въпрос на червената депутатка Теодора Халачева за използване на деца в реклами, по-точно за участието на момичета от националния отбор по художествена гимнастика.

"В момента в България се излъчват реклами на хазарт по най-безобразен начин, които въздействат не само върху децата, но и върху зрелите хора, като им внушават, че може за се забогатее и да се постигне нещо в живота без труд. Това е пагубно и съсипва ценностната система на българина от вече десетина години", каза още Симеонов.

Той допълни, че по случая е предприета проверка от Агенцията за закрила на детето, а фирмата, заснела клипа, е предоставила 7 броя договори с изпълнители в рекламата, според които всички участвали са пълнолетни.

В края на февруари и Националната мрежа за децата сезира 8 институции заради рекламата на Национална лотария с участието на гимнастичките от националния отбор по художествена гимнастика.

Във видеото момичетата водят следния диалог:

Може ли някой да изтича за един шоколад?

О, да, и аз искам един.

Аз вчера пропуснах – може ли да ми вземеш два?

В този момент се намесва Илиана Раева, шеф на Българската федерация по художествена гимнастика, която ги пита:

Шоколад ли чух? Нали сме се разбрали нещо? Шоколадът...
Изречението ѝ довършват момичетата, които декламират: Само го миришем!

Сигналът от НМД е за "създаване на риск от насърчаване на деца и млади хора към хазартни игри". Изпратен е до Комисията за медии и култура към Народното събрание, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната комисия по хазарта, Министерството на финансите, Министерството на младежта и спорта, Съвета за електронни медии, Националния съвет за саморегулация и Българската федерация по художествена гимнастика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
8
 
! Отговори
Румен преди 6 години
В Половин Европа - Хазарта е Забранен с Закон ! В Турция - например , отиваш в Затвора - ако Играеш Хазарт. И Те Идват в България да Играят. Тук при Нас - Може Всичко . . . Всички , дето Ги Дават в Рекламите на Търкащите Билетчета ,Уж Спечелили : Милион , Половин Милион , Сто Хиляди - Всичко е ЛЪЖА ! ПЛАЩАТ ИМ ЗА РЕКЛАМАТА - НЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ - НИЩО ! СТИГА ТЪРКАХТЕ ДО НЕСВЯСТ ! ТОВА Е АБСОЛЮТНА ИЗМАМА ! РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ - СЕТНЕ . . .
100
1
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
И един мармот дали само го завива шоколада в станиол или и го души :)))
99
5
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Бай ХТрябва да се мисли за бъдещето. Минимум 20 години напред.И да опъна краката по рано всичко се унаследявам.Както писах не са много парите. 50% от вас купуват 1 кутия цигари на ден и търкат един билет. Нека сметнат сами парите капитализирано на 5% лихва за 30-40 години :)
98
2
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
От хазарт се печели, но не от играещите. Печелят организатора, рекламната медия , фирмата правещи рекламата, рекламните лица. дистрибуторите малко и държавата ако може да си събере данъците(но едва ли). За играещите остава на Черепа мазното кокалче!На мен всички, които рекламират хазарт ми опротивяват, защото на печалба от лотарии се надяват най-мизерстващите и се надяват с последните си пари да спечелят, за да имат хляб и кисело мляко до края на месеца.
97
25
 
11
 
! Отговори
Жани преди 6 години
А ,тоя Симеонов си е пълен куку. Сега го гони хазарт. Абе колко извратеняцу се разхождат на свобода а тоя се хванал сега за рекламата на лотарията.
96
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за "златните" момичета. Тази ги срути за хонорар няма и 100 000 евро.
95
4
 
28
 
! Отговори
случаен преди 6 години
ддс за всички стоки-20%,а за хазарта,като " губещ"-0% много справедливо,няма що....
94
4
 
33
 
! Отговори
мими преди 6 години
Недопустимо.Малки момичета да бъдат въвлечени в хазартна игра.Много грозно.На Илиана претенциите са и големи,но всъшносст е доста комерсиална шефка.
93
8
 
29
 
! Отговори
ЕВАЛЛА ВАЛЕРКА... преди 6 години
ПАК ГОВОРИШ ИСТИНИ ....А , *** , СЕ СКЪСВАТ ДА ТЕ ПЛЮЯТ!Е...КАК , ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ПАК ЗА ТЕБЕ...??!!
92
7
 
35
 
! Отговори
AVE! преди 6 години
Ние сме *** народ,като цяло.Казват,че след 50-100 години нямало да останат българи.Еволюцията движи живота напред.Ако изчезнем,ще е за доброто на света.С тази реклама Илияна Раева и "златните ни момичета" плюха на цялата си кариера.Падението на един народ!
91
17
 
25
 
! Отговори
Нешко Робев преди 6 години
Всички момичета ,участвали в рекламата ,са пълнолетни ! Щом могат да гласуват за Тикви, Винкели ,Воеводи ,могат да участват и в реклами !
90
28
 
12
 
! Отговори
ъЦ преди 6 години
Вицето май е бесен, че не е поканен в рекламната кампания!?Той например вместо да тър---ка или мир---ише "билетчетата", паправо ще ги бли---же!!!!-))))
89
6
 
16
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
До Solar Powerхубаво е човек да си прави планове за бъдещето,но от 20 годишен да се - "Осигурявам се доп. в 5 частни фонда и в 2 извън БГ."явно не отчиташ случайният характер на продължителността на живота и на промените в законодателствотохубаво е човек да е оптимист но чак пък толкова ..... да мислиш за след 40 години ми се вижда малко авантюристично :-)
88
3
 
51
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Само неудачниците и неграмотници купуват лотарийни билети .Един народ колкото е беден,толкова повече купува .Пример България.
87
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ НАГРАДИ НАД 200 БОНА НА НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ СА ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА!!!НЕ ГИ ЛИ ВИЖДАТЕ КОЛКО СА НАГЛАСЕНИ ПЕЧЕЛЕВШИТЕ НА НАГРАДИ НАД 200 БОНА ВСЕ ОВЧАРИ И БЕЗРАБОТНИ КОЗАРИ!!А 6 ОТ 47 ГО ТЕГЛЕХА С АНИМАЦИОНЕН КЛИП ДО НАЧАЛОТО НА МИНАЛАТА ГОДИНА!!!ТАЯ ЛОТАРИЯ Е НА ВАСИЛ БОЖКОВ ЧЕРЕПА КОЙТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА!
86
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искате да спечелите някаква що годе прилична сума ще трябва да изкупите всичките им билетчета и ако си върнете поне една четвърт от парите дадени за билетчета ще трябва да викате ура! На 1 милион билетчета печелят няколко десетки хиляди по 2 лева. Вие за *** ли ги имате мутретата че да ви набутат милиони в един хвърчащ лист? Обърнете внимение че постоянно им сменят лицето на билетчетата щото много от купувачите им се отказват да ги купуват. Прилъгват ги с нови модели и някои се лъжат
85
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, да признаем разнообразие си е да миришеш шоколада пред близането ,лапането ,смученето на други неща на бизнесмени от нашите "спортни" момичета.То първият път било трудно ,след това се свиква .Като цяло да се родиш в тая държава е един хазарт , скоро покрай тия очаквам хляба да се върви с лотариен билет на Шиши! Държавните служители -премиер ,правителство ,прокуратура ,МВР щом агитират това откровено пране на пари за каква борба с пороците говорим. Комара като държавна политика.СРАМ!
84
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладкото вреди!Така,че шоколадите ги миришете да не хванете диабет от ниските си доходи,които определено не са посипани със захар.
83
2
 
52
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Рекламата наистина е ужасно нелепа. Изгаврили са се с прекрасните момичета
82
3
 
29
 
! Отговори
Депресито преди 6 години
Тръкай за жакпот, докат не фаниш тендовагинит!