Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
1
 
! Отговори
Симона преди 6 години
Приятелски поздрав за електората на ГЕРБ,разпределили парите ни наште и европейските на правилните техни хора..
192
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ок Да е жив и здрав Владимир Вутов какво пък трепна цяла България какво е направил, може да пръсне и Сто хиляди Евро вие ли мо ги дадохте Българи или не виждате другото.Този Човек и Баща му дават хляб на много семейства в България вижте и Хубавото в тези Хора......................................................
191
1
 
1
 
! Отговори
сэ преди 6 години
много са убави, *** сватба премесена с елементарен мутро алпийски барок. само така. после се чудете що мрънкате, че не ставало нищо тук. такива културни хора щом са елита сметни.
190
1
 
4
 
! Отговори
Иван Тодоров преди 6 години
Тия щом се върнат в България веднага в затвора. Те си знаят за какво!
189
3
 
2
 
! Отговори
Вики преди 6 години
Супер преживяване. Много си е хубава случката
188
0
 
4
 
! Отговори
г533г преди 6 години
На такъв народ.......Такъв "елит"...Абсолютно адекватно. Евала пичове забавлявайте се и наздраве !!!
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазните неработещи *** са на мода у нас!!!!
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** са на мода у нас!!!!
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни интересува световния елит, какво прави.У нас това, което става е пълен абсурд!!! Този,ако си изкарва парите с честен труд -няма да ги харчи така!!!! Тези *** нямат СРАМ!!!! НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!
184
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ви пусна клипчета от шампанско-душ партита на светеовният елит ще ви увиснат ченетата а това което прави млаежа Вутов ще ви се стори като погребална церемония.И там се харчат не няколко хиляди евра а стотици хиляди а понякога и милиони евра за .............един "обяд"........ХА-ХА-ХА.Това че живеете в диви села на Балканите и не познавате нравите на БОГАТИТЕси е ваш проблем.Така и ще си умрете, задръстени селя*ци.П.П. Дтуга тема са ОП-тата и кражбите на Цоло Вутов.
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е готин!Тоя ме кефи на макс.Ама баща му бил мнооого гУем ДЗИФТ (с 1 пирон от *** си вадел 1000м бодлива тел) та не знам какво следва ..........
182
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българският елит, така живее.Пръскат народни пари.Национални ПРЕДАТЕЛИ!!!! Никой не им държи сметка за нищо! Ако си изкарва парите с голям ТРУД, няма да ги пилее Така! Жалко за българите, които работят у нас и получават ЖАЛКИ ПАРИ!!! Всички, които са управлявали държавата до сега,са НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!! Българите живеят зле!!! Българите не раждат!!!
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Би било приемливо, ако парите не бяха от ОП или поне да си бяха свършили работата качествено. А не Д. Атанасов да обяснява, че тука амплитудите били най-големи и затова били лунни пейзажи пътищата и в същото време да виждаме как пари колкото асфалт за 5000кв.м. се разливат демонстративно.
180
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има хора, които не са чували за стил и класа. Много от тях имат пари в България и не могат да осъзнаят, че са ***.
179
1
 
8
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Е НА ЛУНАТА ДА ОТИДЕШ С ШУШ АНА ПОД РЪКА ,КАТО ТИ ЛИПСВАТ ПЪРВИТЕ 7 СЕ СЪЩИЯ Х.СИ ОСТАВАШ.О, ВРЕМЕНА О НРАВИ БЪЛГАРСКИ НОВОБОГАТАШКИ.
178
4
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 6 години
Гледах клипчето и......не видях да се забавляват особено.Ми не беше забавно,направо си беше тъпо.Няк'ви хора пилеят Moet& щото не знаят к'во друго да правят...Сякаш и на тях не им беше кой знае колко забавно.Даже не бяха пияни.
177
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Mimi 185Лобито на зависниците е от 80те процента! Сами си се глозгат!:)))))))))
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 183Ойде тезата!:)))))))
175
6
 
0
 
! Отговори
Mimi преди 6 години
Oooo,zavislivi balgariino ti HahahahShte si ymrete ot Zavisi brq
174
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 181То ако те Тъпчовците можеха да те разберат в дълбочина сега щяхме да сме втора Швейцария! Лобито на 80те % е много силно!