С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!

На площада за първи път крак ще забие и рота от македонската армия
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 07:00,
203
С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!
Снимка: архив "Булфото"

Властта замисля внушителен за страната ни военен парад за празника на войската 6 май. Армията ще покаже от почти всички образци техника и оръжия, с които разполага, пише "Труд".

На площада ще преминат най-добрите ракети, с които разполагаме. Политици, военни и граждани ще могат да видят мощните С-300, които рядко излизат на парад. Това е най-модерният ни зенитно-ракетен комплекс, който охранява небето ни.

На празника ще преминат и части от комплекса С-200, както и подвижния комплекс за противовъздушно прикритие на войските "Оса".

На парада ВВС ще се представят още и с изтребители МиГ-29, вертолети "Кугър", МИ-17 и др. Пехотата ще се представи с танкове, които ще дойдат от Сливен, бойни бронирани машини, БТР-и – както руски образци, така и американски, с които сме въоръжени – "Хамър" и "Гардиън".

Ще бъде показана и инженерна, автомобилна и свързочна техника. Хората ще видят и тактическият ракетен комплекс "Точка"/ОТР-21/.

Предвижда се близо 1200 души да маршируват на жълтите павета, разпределени в десетина блока.

В общия строй ще набие крак за първи път и рота от македонската армия, която най-вероятно ще премине със знамето на Македония.

Нейното участие бе договорено по време на официалната визита на президента Румен Радев в Скопие през февруари тази година. Командващ парада ще е командирът на Сухопътните ни войски ген. Михаил Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да поискаме от Русия повече въоръжение - танкове, самолети и БТР-и !!!Путин няма да откаже............той е добър човек!!
183
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачетето е убило повече хора от атомната бомба и автомат калашников на куп .Не е чак толкова важно колко е старо оръжието а кой го ползва
182
4
 
0
 
! Отговори
катаколомб преди 5 години
Гръцкия огън много пъти е ликвидирал варяго руския и арабски флотове днес си има нап.алм и разни термо барични смеси Не е за подценяване
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Susednite ni durjavi sa sushtite kaputi kato nas. Obshto vzeto nie sme po sredata vuv vsichko s leko naklonenie nadolu no ne e fatalno
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И най-новото ни оръжие за масово поразяване.. ГРЪЦКИ ОГЪН! няколко топа и самозарядни арбалети..
179
1
 
6
 
! Отговори
Цирк „България” преди 6 години
Хеее Натовска държава въоръжена със съветска техника 50-60-те години на ХХ. век. То България не покрива стандартите на НАТО като започнеш от Макаров и стигнеш до С-300 Фаворит. Както казваше дядо Чедо, никой те не пуща дома, ако немаш сирищник Само не мога да разбера защо се бутаме там където все патим и къде не ни искат?!?
178
2
 
15
 
! Отговори
Сухой преди 6 години
Демек ще изкарат същите зилове и газки, които изкарват от 1984 г. насам. И войниците ще пристигнат със същите чавдари. Маз- ът, дето тегли ракетната установка, няма да участва, защото няма акумулатори, а старшината Ставрев, който може да го запали с манивелата, си е изкълчил ръката. Самолетът чака прогнозата за времето, а танкът чака да му остържат нова главина на струг, щото имаме санкции срещу Русия и няма как да се закупи нова от там.
177
2
 
23
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Накрая ще преминат два блока от селски бабаити по анцунг, маратонки и ланец. Ще гледат лошо.
176
4
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Ами ще имаме ли С 500!!Ще дадем гаранции на Русия ,че няма да дадем на НАТО да ги разглоби и да ги копира !ха ха ха
175
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а македонската армия ще премине ли с тежки бойна техника като слонове копия и щитове ?
174
6
 
13
 
! Отговори
асдфгхйкл преди 6 години
на гол пищов- чифте тумбаци...
173
4
 
14
 
! Отговори
Ст. лейтанат Антонов преди 6 години
Полковник Маршал е прав, познавам го лично служил е в 62 МБ и наистина нямаме техника и използвам момента да се обърна към народа скъпи братя сезирайте политиците и народните представители, които сте избрали, за да служат на вас, а не вие на тях и си поискайте правата, защото в момента дори Македонците имат по- силна армия от нас, поискайте им по- нова техника, и за ВВС, и за СВ, и ВМС. Благодаря за вниманието да живее България! И помнете Съединението прави силата! Армията е предана на народа!!!
172
6
 
15
 
! Отговори
полк. А. Маршал преди 6 години
Добре де, хубаво, че ще покажем"техника"от на баба ми времето ама нищо, освен че е стара ние и като количество я нямаме! Какво имаме ние някой знае ли броя на самолетите и танковете, ни за флота пък да не говорим! Имаме 5 боеспособни, забележете казвам боеспособни и 15 в резерв СУ-25 и МиГ-29, 50 танка и 100 бронетранспортьори от рода на БТР и МТ-ЛБ, и няколко джипки от СССР. Така на всичкото отгоре нашият зрелищен парад ще бъде и достояние за македонците, по добре да отида да гледам Гейпарада!
171
4
 
18
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТЗАД ТРЯБВА ДА МАРШИРУВАТ 3-РОТИ ЕЛИТНИ ПРАШКАРИ, 1-РОТА СТРЕЛЦИ С ЛЪК. АКО СЕ НАМЕРЯТ НЯКВИ КАТАПУЛТИ ПО МУЗЕИТЕ Е ДОБРЕ И ТЯХ ДА ИЗВАДИМ...
170
8
 
23
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ПУБЛИЧНАТА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ВОЕННАТА НИ НЕМОЩ Е ПОРЕДНАТА "ОТЛИЧНА" ТИКВЕНА ИДЕЯ....СЕГА ВСИЧКИ ЩЕ ВИДЯТ "ДЕМОКРАТИЧНИЯ", ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ НАЗАДЪК НА БЪЛГАРИЯ ЗА ИЗМИНАЛИЯ 28 -ГОДИШЕН ПЕРИОД.
169
2
 
6
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
До VVVПедро, точно сега в сайта може да откриеш, че Русия ще доставя С-300 на Сирия. Това форумните педровци ни мозък, ни желание да четете. Само лоясали пръсти...
168
8
 
14
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
По-добре да не показваме, колко са ни продрани гащите...
167
2
 
24
 
! Отговори
майорски преди 6 години
а Конницата ще минава ли ? Или трябва първо да намерим конете в Странджа !???
166
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилството в България трябва да си покаже всичката руска скрап.
165
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До .Не е лошо да приличаме на браткса Русия!