Трябва ли ни нов Закон за футболното хулиганство?

Явор Хайтов: Всички прехвърлят топката към МВР, не е правилно!
Обновена: 24 апр 2018 06:58 | 23 апр 2018 21:53, Екип на Bulgaria On Air
9

Нов закон за борба с футболното хулиганство несъмнено би бил от полза. Той трябва ясно и точно да обхване проблемите, свързани с тези мероприятия, посочи в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на МВР Явор Хайтов.

По думите му сега действащият, освен че обхваща всички спортни събития, е и приет през 2004 година, а от гледна точка на динамиката, с която се случва всичко, е необходимо да бъде променен.

Междувременно стана ясно, че 25-годишният Йордан Исаев, който рани с бомбичка двама полицаи по време на мача ЦСКА - "Левски", остава в ареста. Той се предаде сам в събота и направи пълни самопризнания.

А пострадалата служителка на столичната жандармерия Гергана Зашева съобщи, че се чувства по-добре и се възстановява бързо. Тя сподели, че инцидентът не е успял да я пречупи и ще продължи със служебните си задължения.

Във връзка с инцидента пред Bulgaria ON AIR Явор Хайтов коментира, че всички прехвърляли топката към МВР, което не било съвсем правилно.

"Борбата срещу футболното хулиганство трябва да започне с групирането на запалянковците в т.нар. фен клубове, защото някои от тях са се превърнали и дори действат на базата на организирани престъпни групи", подчерта бившият зам.-министър на МВР.

Вижте още във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да трябва1. Влизане на мач само срещу проверка на личната карта - ако имаш провинения или хулигански прояви НЯМАШ право да припариш на мач ДО ЖИВОТ.2. Джобене, скенер и яки проверки - като на летище.3. Внесъл си някак си нещо - арест и отиваш в затвора за 2-3-5 г.3. Пиян ли си - без достъп на стадиона.4.Псувни , ругатни и прочие прояви се наказват с обществено полезен труд - боядисваш пейки и косиш трева няколко месеца и спираш с глупостите.
7
0
 
0
 
! Отговори
Аплаус преди 5 години
Мистър Бийн се изказа.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отдавна изпуснахте възпитанието на младите хора .Библията е казала каквото посееш това и ще жънеш сега и каквито закони да направите вече е много късно духът на омразата е изкочил от бутилката и няма връщане назад заслепени от парите кои колко да натрупа и открадне по високите етажи това за възпитанието на младите хора избщо не ви беше приоритет затова не се правете на светци че милеете за благото на народа
5
0
 
0
 
! Отговори
XXX преди 5 години
WOOOOWW
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов закон против герберастията ни трябва! И да пише...Да го дух ат ГЕРБ!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов закон за футболното хулиганство? По-скоро нов закон за кьопавите рушветчии. По разни мероприятия, се надписват извънредни часове, затова винаги гъмжи от ***, не че има нужда. Тъпанарите, които никога не бият тъпана, са първи на хранилката, те не напразно са се съгласили, на стартова заплата от шестстотин лева,а като люпят семи, без каски, за да не си оплюят шлема, си докарват заплатата.
2
1
 
2
 
! Отговори
ФК Шнорхели преди 5 години
Всички сме хулигани, не ни трябва.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Хайтов , и сега има достатъчно добри закони , но в тази държавица още важи комунистическият принцип : "Всички сме равни , но някои по- равни от другите" , ако това беше фен на провинциален отбор ,щеше вече клубът да е изхвърлен , анатемосан и прокуратурата дейно да разследва как е вкарана бомбичката , от кого и защо