Меркел осъзнала грешката си с мигрантите

ЕС ще продължи да се разделя на лагери заради бежанците
48

По данни на европейската агенция за охрана на границите "Фронтекс" през последните пет месеца на 2017 г. през Гърция в Европа са преминали най-много мигранти - 19 800 души. За същия период на годината в Италия са пристигнали 13 450 мигранти, а в Испания – 8500.

Според журналиста Симеон Василев бежанската криза е все още актуална на Стария континент, но е хубаво, че държавниците вече са го осъзнали ясно.

"През последните 3 години Меркел осъзна грешката си за мигрантските потоци, защото законите за бежанците в Германия бяха много силно затегнати, но твърде късно. Бежанските потоци са един много сериозен проблем, който в най-скоро време трябва да бъде решен", категоричен бе журналистът в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му, ако Ангела Меркел не oвладее кризата, ЕС ще продължи да се разделя на лагери по отношение на бежанците.

"Много наноси трябва да се махнат от европейските реки. През 2015 г. бяха пуснати неконтролируемо бежанците в Европа, без да се вземе мнението на европейските съюзници. Меркел премина през много тежки избори и си дава ясна сметка какви проблеми има", обясни Василев пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че всички европейски страни членки трябва да излязат с общо решение на въпроса за бежанските потоци.

"Ако Меркел не се справи и правителството се разпадне, това ще бъде прецедент за Германия. Това ще означава, че ще има нови избори и ще се търсят нови партньори. Това ще е най-лошият сценариий - както за Германия, така и за Европейския съюз", допълни Симеон Василев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
3
 
! Отговори
gishena преди 5 години
Много злоба има в коментарите отдолу, много. Надявам се да сте платени, защото иначе много тъжно.Апропо, всеки получава това, което получава. А понякога, както и във вашия случай, каквото заслужава. С или без мигранти, Германия е на светлинни години пред България. На никого не са му приятни бежанци/мигранти, но е трябвало да се мисли като се подписват международни спогодби. И да се сваля всеки самолет над Сирия, който бомбардира, без значение дали е руски, американски или сирийски.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осъзна когато става ясно, че ще падне от власт заради тях?Никакво осъзнаване не е това. Чисто интересчийство.А и на никой не му пука какво си мисли Изперкел.
34
2
 
14
 
! Отговори
K.Коцев преди 5 години
И какво от това ?! Европа почерня благодарения на нейната политика и ще става още по-страшно,ако тия пришълци не бъдат заставени да уважават европейските ценности и да за живеят като европейци,а не ДА НИ НАЛАГАТ своите начини и обичаи на живот, които ще ни върнат в ... средновековието! Затова,който е дошел само да папка наготово и да блудс тва - да си върви откъдето е дошел! Какви бежанци са тия стотици хиляди млади мъже ?!Защо не се борят за по-добър живот в страните си,а търсят най-лекото?!
33
4
 
10
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
Ако сега се скарат всички в евросъюза -ей ти основата за Мюсюлманска Европа-всичко свършва....освен Путин ако не помогне.сащ за това иска да съсипе Русия за да не успеят да помогнат.англия се отеглиха и имат вода за граница.Сащ са хитри и манипулативни.Европа алчни и глупави....всевдопатриоти като нашите...Да Живее Путин
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е грешка, а целенасочена политика на разделяй и владей. Колкото по-мултикултурна е една държава, толкова по-трудно може да се обедини срещу тираните си.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На страдащите трябва да се помага, да се подаде ръка. Обаче премерено. Меркел сбърка с две основни изречения: "Всички са добре дошли? и "Няма горна граница."
30
1
 
9
 
! Отговори
м преди 5 години
Ще се справите не си гонете гостите не е възпитано
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов с дълбок поклон веднага ще се съгласи да ни върнат поне 20000 мигранти, още повече, че ще дават пари, а това означава, че доста пари могат да бъдат откраднати от ГЕРБ.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕРКЕЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ВРАТ НА ЕВРОПА И ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕНА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ ЗАВИНАГИ, КАТО НЕКАДЪРНА.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите които плати на Доган,да ги върне!!!!
26
1
 
10
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Усетила се Мара!
25
2
 
20
 
! Отговори
Г. Сомов преди 5 години
Комсомолката доносничка сега се усетила .
24
1
 
53
 
! Отговори
Gost преди 5 години
Меркел да си ги качва на самолетите и да ги праща в лагер около родните места, а не да се чуди как да ги пробута на други държави.
23
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе толкова ли са изпаднали германците ,че толкова време чакат от ялова джанка шнапс да варят
22
2
 
40
 
! Отговори
Осъзнава преди 5 години
Осъзнала но не е сигурно. Да не стане като онази поговорка - кой ми *** в гащите.Мерки - това е само началото. Чакай сега да видиш след 10г като народят деца и най-използваното име е Мехмед или Али тогава гледай какво става.Разводняването на Европа върви по план - мюмюн наделението във Франция до 2040 ще е 28%, Германия 18%. Честито.
21
2
 
36
 
! Отговори
българина преди 5 години
от мен прошка не е искала и няма и дай дам, фуцк офф дойчланд, честит ви халифат, тръмп й се подиграва, пък те не разбират че са окупирани от сащ с 20 бази
20
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще я изтърпим и нея, както сме търпели 500 години.
19
3
 
43
 
! Отговори
Good morning преди 5 години
Каква Татчър, тази е пълна трагедия заедно с овцете, които я търпят. Добро утро, бабо пено. Сега ще се опита да ги пробута на други държави за някое евро. Няма кой да ги прибере. Меркел. Ти ги извика ч, ти ги посрещай, ти ги изпращай.
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво каза Тръмпич по въпроса? Убал съм я бабушкерата, мина и времето.
17
28
 
9
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Защо пришивате думи на Меркел?Тя не е казала подобно нещо!Напротив Германия има нужда от работна ръка--на месец Германия губи МИЛИАРДИ От липсата на работна ръка.