Дано детето ми да умре преди мен!!! Какво заслужават хората с увреждания?

Език мой, враг мой... апел към лидера на "Подкрепа"
Обновена: 20 юни 2018 17:00 | 20 юни 2018 17:00,
91
Дано детето ми да умре преди мен!!! Какво заслужават хората с увреждания?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Г-н Манолов, слушам интервюто Ви. Казвате, че тези "нещастни деца", които искате да ги махнат от улицата, не заслужавали "такова отношение" от тези, които ги "водят на слънцето, на жегата", т.е. от техните майки. Т.е. казвате, че не заслужават отношение от техните майки, които живеят и протестират за тях. Интересно.

В случая се обръщам към Вас като човек с над 80% степен на инвалидност от над 20 години.

А заслужават ли неглижиране и тупане на топката, което се прави през последните десетилетия?

Заслужават ли отговорен за тях министър да литне за 16 000 лева, за да представи "огромния напредък на България" в посока грижата за хората с увреждания, докато те чакат някой да им обърне внимание? А друг министър да си "подаде" оставката, защото взе, че им обърна внимание и тръгна в посока обсъждане/приемане на отделен закон, който те искат?

Още по темата

Заслужават ли сред тях да има майка, която казва "дано детето ми да умре преди мен, защото ако аз умра преди него, ще остане сам като куче"?

Заслужават ли да им се "предлагат" абсолютно ненужни консумативи, защото правилната организация/НПО/фирма е спечелила правилната поръчка и ако нямат нужда от този консуматив, а примерно от личен асистент, да им се каже "сори, тази помощ предлагаме, ама вие не я искате"?

Заслужават ли хора с по 80% и нагоре степен на инвалидизация (нетрудоспособност) да имат по 200-250лв инвалидна пенсия, която не стига да си купиш лекарствата и поддържащите средства, камо ли да живееш нормално?

Заслужават ли "помощ" от 400 лв за струваща 2000 лв специална инвалидна?

Заслужават ли да бъдат третирани като тема, която трябва да се махне от нечия глава?

Заслужават ли да се чувстват все едно им се прилага бавна евтаназия?

Заслужават ли да се чувстват като неудобната и злободневна тема, която очевидно много хора искат да натикат под масата?

Думите са много важно нещо, г-н Манолов. Много е важно да се подбират. Дано сте го осъзнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Ще споделя мнението си с риск да засегна уважаемите потърпевши майки. Не съм съгласна с ясно взетите решения за раждане на непълноценни деца и да се търси отговорност от обществото. Наказвате както себе си, така и рожбата си!
76
0
 
13
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Чета 80 коментара, в които грамотни, образовани, работещи българи си цъкат помежду си минуси, хулят се и се обиждат. А римляните преди повече от 2500 г. са го казали: Разделяй и владей!. Всички сте прави, уважаеми! Проблемът е че няма пари, защото ги крадат. Защото една клика извършва повсеместен геноцид над българите. А това не е повод да се обиждаме помежду си!
75
5
 
6
 
! Отговори
ХХХХ преди 5 години
"Заслужават ли хора с по 80% и нагоре степен на инвалидизация (нетрудоспособност) да имат по 200-250 лв инвалидна пенсия"- а хора които са работили по 40 и повече години и получават пенсия под 250 лв.-заслужават ли?
74
4
 
8
 
! Отговори
Кукуригу преди 5 години
До бого"Вярно е ,че е тежко,но нима на другите майки с нормални деца е по-леко или на хилядите със заплата от 550 лева,които се чудят как да си хранят децата?"По-леко им е, разбира се - ти изобщо чуваш ли се какви ги ръсиш? На здравите не им било по-леко, отколкото на болните?!
73
12
 
8
 
! Отговори
бого преди 5 години
Никоя истинска майка няма да си държи детето на това слънце и да го показва ,като мечка пред всички хора.Вярно е ,че е тежко,но нима на другите майки с нормални деца е по-леко или на хилядите със заплата от 550 лева,които се чудят как да си хранят децата?
72
18
 
10
 
! Отговори
ло преди 5 години
Според мен, който си прецени, че може да се грижи за такова дете като време и финанси, да си поеме бремето. Детето е негово, не на обществото. Който не може - като едно време да се остави в дом. Със специализиран персонал. Било жестоко...ами добротата струва пари. Мноооого пари. И в други страни има домове.
71
10
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
ОК, обаче откъде да дойдат тези пари? Те искат по 1500 лева месечно, плюс центрове, където да ги оставят, кой ще ги построи, кой ще плаща заплати? От другата страна са работещите, които също не са виновни и се бъхтат за 800-1000 лева, пенсионерите, които буквално *** от глад, а са работили по 40 години...Хуманното общество се определяло по грижата за инвалидите...айде бе, а грижата за другите? И какво значи думата общество. Обществото да се грижи, държавата да плаща - ами не е едно и също.
70
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
във всяко нормално общество майките са на почит, а за еманципацията на жената в ИЗраел да не говорим. Но нашите политици не са от майка раждани, те имат каменни сърца.Най-дразнещо е, че според властимащите всеки който се обяви против тях, моментал е "червен" и "комунист" .Не могат да си представят, че има страшно много хора, които ги мразят за високомерието без да са комунисти. Много от тях дори мразят БСП но това не им пречи да мразят Герб.Най-абсурдното е че самите Герб са комунисти.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 65 - не знаех това но свалям шапка през Корнезов. Целия ми род - майка ми, дядо ми, негови баща -умряха от рак. За себе си съм решил ако заболея, да не ме мъкнат по болници, по-добре бърза смърт. Може да не е законно, но другото не е живот! Ако се постави на референдум ще гласувам с две ръце за евтаназията.
68
0
 
30
 
! Отговори
redordead преди 5 години
един път, в Борисовата, видях майка, може би беше на около 60, със сина си, който беше над 30 и страдаше от някакво заболяване...и се замислих какво ще стане, когато жената си отиде...дали ще има кой да се грижи за него, дали за измислили как да запазят имота си, защото...просто не ми се мисли за това, много е страшно положението...та я разбирам жената, която е казала - дано да умре преди мен...а това е най-страшното нещо, което да изрече един родител...
67
2
 
13
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам министрите да пътуват с колелета и лодки вместо с полети за 16 хил, а 16те хиляди да се раздадат на майките с деца с увреждания!
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на България сега е неглижирането и тупането на топката, ако искаме да се оправиме трябва да скъсаме с неглижирането и тупането на топката, другите приключиха с неглижирането и тупането на топката и сега повече не неглижират и не тупат топката, но ние още продължаваме да неглижираме и тупаме топката и за това сме зле.
65
2
 
16
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Не винаги , даже мисля почти винаги, колкото и да е тежко, при данни за малформация плода, ако може, се маха. Понякога обаче е твърде късно, понякога уврежданията за цял живот се получават при некадърно раждане. Аз лично познавам две такива деца. Едното вече е на 20+ години , не е дете вече, но е увредено при раждане в Германия!!! Може да помислиш, преди да съдиш!!!
64
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ГЕРБ вършат положителни неща за хората. Може да ви се струва недостатъчно, но за всичко си трябва технологично време.
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно голяма част от хората биха счели евтаназията за нехуманно действие. Ала именно бившият червен депутат Любен Корнезов от БСП преди няколко години предложи нейното узаконяване. Възниква въпросът колко социална е тази партия, която в същото време въведе и плоския данък. Сега го играят социални и загрижени, а всъщност са като фурнаджийски лопати.
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или пък съществува накаква политико-медицинска мафия, която стимулира нарастващото раждане на такива деца, че после да има да яде и се... изстрадани народни пари. И всичко, вместо едно елементарно и евтино генетично изследване! Фашисти!!!
61
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво стана с герберастката наглярка дето си купи билет за 9 000 лв до Ню Йорк за да ходи 3 дни на шопинг, докато децата с увреждания умираха на площада, а майките им изнемогваха.Такова нещо може да се случи единствно в ко-чи-ната, носеща името България.
60
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжалявам пак да го кажа, но въпросът ми е към майките - Защо да го е... СТЕ РОДИЛИ тези деца! Сега генетично изследване за малформации е задължително за майки над 40 и ПАК НЕ ГО ПРАВЯТ!!! Защо АЗ го направих, а ВИЕ не? Нарочно ли!
59
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩОМ ЧЕРВЕРАСТИТЕ РЕВАТ ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАВ ПЪТ
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бесепендели времето ви свършва, иде пореднота разкъсване на червени парцали