Гръцкият бизнес ни харесва, готви се да вложи още пари у нас

Сигурно е за парите ни, рекли инвеститори пред Борисов
44
Гръцкият бизнес ни харесва, готви се да вложи още пари у нас
Снимка: БТА

Гръцките инвеститори имат интерес да пренасочат нови капитали към България.

Това са заявили представители на 10 големи компании от южната ни съседка на среща с премиера Бойко Борисов в Пловдив. В града под тепетата се провежда двудневен икономически форум, който започва днес.

Гръцките бизнесмени благодарили на българското правителство и на премиера Борисов за стабилната инвеститорска среда в страната. Те посочили, че България е привлекателна за бизнеса с нискитете си данъци и добрите финансови показатели, които отчита, съобщиха от правителствената пресслужба.

“България е стабилна, гръцките инвестиции масово идват тук, защото е сигурно за парите, които се влагат”, е било подчертано от представителите на гръцкия бизнес.
 
По време на разговорите са били обсъдени и теми, свързани с банковата стабилност и данъчната политика на правителството.

На влизане за форума пък Борисов заяви, че след като БСП говори за корупция, значи контрабандата намалява.

В приветствието си премиерът подчерта, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския икономически форум, който се проведе през март в Гърция. Той припомни, че съседката ни е третият инвеститор в България с над 3,5 милиарда евро оборот и добави, че около 70 000 българи работят при гръцки инвеститори.

"Днес сме тук, защото е важно и ако трябва да мерим политиците, то е с това колко Брутен вътрешен продукт /БВП/ могат да организират в своите държави и колко след това се преразпределя на глава от населението. Затова и икономиката и в България се промени, защото имаме над 5,7 на сто износ повече и то в иновативните технологии, машиностроенето, сфери, в които има реално производство", каза още Бойко Борисов.

Той добави, че през последните няколко години вече имаме "стабилния 3,9 - 4 на сто БВП" и посочи, че последните проучвания показват само едно - стабилност и това, по думите му, което има в България към днешна дата, е стабилна перспектива - 10% плосък данък, 20% ДДС - идеално за инвеститорите.

И това ще продължи, докато ние управляваме, каза Борисов. Той посочи, че безработицата вече е под 6 процента, а в някои градове дори липсват работници и то защото "има една част от населението, на която не им се работи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 5 години
С гърци по-добре да си нямаш работа! Лъжат, завистливи са и мързеливи. Имат се за велик народ, но има няма 2% са само свестните при тях!
33
2
 
11
 
! Отговори
Иуй преди 5 години
Не вземай дарове от ДНАЙЦИТЕ
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой нормален българин би работил в гръцка фирма ... само някой абсолютно неграмотен без никакъв друг избор, най-често турци или роми.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла южна Европа са мързеливци и разбойници ... гърци, италианци, испанци всички търсят лекото и мекото
30
2
 
13
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Гръцките бизнесмени са такива каквито държавата им позволи да бъдат. Име само те, а всички.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа им имаме кризата на Гърците, супер жестока криза магазините на обяд затварят и отварят в 16:00h, събота и неделя всички почиват неможеш нищо да намериш да работи, в криза били.Не пиши глупости,това е традиция в Гърция,следобед задължително почиват и спят заради горещините.Винаги е било така.И в България преди доста години следобед се спеше от 14 до 16 часа и никой трябваше да вдига шум.
28
1
 
14
 
! Отговори
Нельзя преди 5 години
Тея гнусни маляки да си вземат инвестициите и да си ги врът в южния поток. Лъжци използвачи и маниполатори. Дават рушвети власта да си затваря очите и тва е. Абе Бонго докарай немски френски или испански инвестиции.. Турци, маляки по едно време някви арабюхи беше помъкнал. ***!
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гръцкият бизнес ни харесва, Ное не го харесваме! Хлъзгави измамници! Нищо общо с коректни и достойни бизнесмени. С една дума робовладелци досущ като нашите, та дори и по- кофти
26
1
 
12
 
! Отговори
8===o преди 5 години
"има една част от населението, на която не им се работи" - като е казал А да каже и Б.Колко е тъмен цвета на кожата на тая част от населението и защо това подобие на пермиер не прави нищо по въпроса.
25
2
 
13
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 5 години
Ама тука в България имаме ли синдикати или само синдикални "лидери" ???
24
2
 
18
 
! Отговори
Бойко, ходи си преди 5 години
Taка един грък преди 2-3 години не плати на брат ми 3 заплати и си замина в Гърция, естествено без последствия. Тези гърците са зле, според мен нищо добро няма да донесат на България.
23
6
 
8
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Борисов, ти луд ли си? В Гърция е такава жестока криза, че хората си продават имотите на безценица, само и само да оцелеят, а ти говориш за инвестиции!
22
1
 
13
 
! Отговори
Владок преди 5 години
Аз съм българин,но това същество не мога да го припозная като български премиер.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E как няма, плаща смешни заплати... когато ги плаща.Истински РАЙ.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да, при тотална корупция и липсата на правосъдна система робският труд е за предпочитане дори и пред нископлатения.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега няма да ровя да ви вадя видеа от Тубата,но знете ли как деликатно се оправдаха западните фирми и бизнесмени на бизнес срещата в Санкт Петербург,заявявайки,че те нямат нищо общо с политиката,че дори и някои се извиниха...,ноооооо... сключиха сделки за милиарди с руснаците,а вие се правите на много изпънителните,не защитавайте българския интерес или бизнес и за това ви еват отвсякъде!
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам доста работещи в гръцки предприятия в Югозападна България.Всички се оплакват, че не им плащат навреме или, че обещават едно, но когато плащат дават по-малко. Това не могат да си позволят да правят в Гърция, понеже синдикатите там са силни. Затова идват тук, където няма кой да защити хората.
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво се радвате като малки деца на бонбонки тик-так?А къде е българския бизнес?!Или ако има чужд бизнес,защо няма и българско участие,па макар и минимално във всяко чуждо?Хората на бизнес срещата в Санкт Питербург правят сделки за десетки и стотици милиарди,цяла Европа се изръси там,вкл. и англичаните,американската делегация е била най-голяма,а вие провалихте проектите и никакви сделки не сключихте с руснаците,на фотосинтеза ли ще го карате?
16
0
 
8
 
! Отговори
стига преди 5 години
До мСтига с тази политика истината е една и за червени,бели,сини и тн.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изглежда като кум на сватба в Полски Тръмбеш. Така гледа, все едно е подарил лада и родопско одеяло на младите.