Корнелия Нинова: ГЕРБ изтеглят държавата от сигурността!

Червената шефка настоя: Битовата престъпност расте, има стотици примери!
Обновена: 24 юни 2018 20:01 | 24 юни 2018 13:15,
125
Корнелия Нинова: ГЕРБ изтеглят държавата от сигурността!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Мотивите за вота на недоверие не са свързани само с бягството на затворника в Ловеч, те са много по-дълбоки - ГЕРБ изтеглят държавата от сигурността, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата
"Обещанието за 6000 нови полицаи, във всяко село полицай, не се случи. Битовата престъпност расте. Има стотици конкретни примери", каза Нинова пред bTV. 

Според нея Валентин Радев не си е на мястото, но не само в това е проблемът. 

"Проблемът е в това, че правителствата на ГЕРБ системно, упорито, последователно изтеглят държавата от сигурността, от конституционното и изконното задължение държавата да пази границите и да охранява народа си", заяви Нинова. 

Тя даде пример със Закона за частната охранителна дейност, с който се прехвърля охраната на народа в частни ръце. 

"Миналата или по-миналата седмица внесоха още законодателни предложения да се прехвърли на общините ангажиментът да създават полиция и структури. Големият проблем и голямата разлика между нас е, че управляващите изтеглят държавата от ключови сектори, които не само в България, а и в света са задължение на държавата", поясни Нинова. 

По думите ѝ същото е направено и в образованието, и в здравеопазването.

Във връзка с казаното от вътрешния министър Валентин Радев БСП да внимава с критиките, за да не демотивира състава на МВР, Нинова заяви, че не критиките ги демотивират и обяви, че БСП няма да спре с критиките, докато има недостатъци и проблеми в управлението на системата сигурност. 

"Назначаването на политически фигури, които нямат нищо общо с професионализма, изпълняването на политически поръчки е истинската причина, която демотивира полицаите, а не критиките. Дано да е професионалист, да не е социоложка", каза Нинова. 

Спас Панчев иска да се явява сам на местни избори срещу БСП, а беше с нас на парламентарните, защото не може да мине границата от 4%, каза Нинова във връзка с решението на ЗС "Александър Стамболийски" да напусне коалиция "БСП за България".

"Ние сме коалиция, която има договор, че ще се явяваме всички заедно на всички избори. Г-н Панчев иска да се явява самостоятелно на местни избори срещу БСП, каквото е правил други пъти. На парламентарни избори е заедно с БСП, защото не може да прехвърли границата от 4% сам, а на местни избори сам и срещу БСП. В понеделник ще се съберем ръководството и коалиционните партньори, ще решим какво ще правим", каза Нинова. Тя обърна внимание, че общинските съветници на Спас Панчев гласуват срещу кметове на БСП. 

Попитана какво се случва с депутатите Спас Панчев и Димитър Георгиев от ЗС "Александър Стамболийски", които напускат коалицията "БСП за България", Нинова заяви, че това ще се реши на заседанието на ръководството и парламентарната група в понеделник. Попитана дали я притеснява, че депутатите на ПГ на "БСП за България" могат да станат 78, Нинова отговори: "Не, важни са принципите и чистотата в политиката, която залагаме да продължи по същия начин и да няма двойственост на интереси", каза лидерът на БСП. 

Бойко Борисов е изключително притеснен, че беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите, който ще се проведе днес в Брюксел", каза лидерът на БСП във връзка със срещата на лидерите на страните от Европейския съюз в Брюксел в опит да разрешат дълбоките си различия по въпроса за миграцията. 

"Информацията дойде отвън, а както обикновено българското правителство мълчи. Например от Франция, че по време на срещата на върха в София, от която ние видяхме само разходката по моста на влюбените до НДК, че по време на тази среща са водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция да се върнат тук мигрантите, които са минали оттук през България", каза Нинова.

Във връзка с казаното от вицепремиера Красимир Каракачанов, че няма такива споразумения, Нинова заяви: "Такива споразумения няма и аз не казвам, че има, а че е имало разговори, което се потвърждава от изказвания на европейски лидери".

Лидерът на БСП заяви, че ще признае, че премиерът Бойко Борисов е откровен, че няма да приема мигранти, ако като се върне заяви, че отменя изречението "България гледа на мигрантите като на работна сила, която ще оправи икономиката" от Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и миграцията.

"Г-н Борисов се държи странно последните дни и седмици. Поведението му в петък беше много изненадващо. Министър-председателят дотича изненадващо за всички в парламента. И направи едно изказване, че винаги ще идва, ако го викаме спокойно, а не истерично. Как една година не се ядоса и не дойде в парламента? Обърнете внимание, че в петък нито веднъж в речта ми нямаше искане да дойде Бойко Борисов", каза тя. 

Попитана кога за последно е имала неформален разговор с премиера Бойко Борисов, Нинова заяви: "В края на 2017 г., след като три пъти по негово нареждане парламентът отхвърли онези иновативни лекарства за онкоболните, при мен на "Позитано" дойдоха майки с деца. Тежък разговор и тежка среща. Преглътнах си всички емоции и му звъннах и му казах: "Това просто трябва да го промениш", каза Нинова и поясни, че това не е добър пример за парламентарна република и парламентарна демокрация. 

"Разговорът беше извън политиката. Обясних му човешки, че не може да остави онкоболните в това състояние. Той просто нареди на групата си да гласуват обратно, което е унизително за българския парламент, но поне решихме въпроса", допълни тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Футболист преди 5 години
Аз пък мислех,че другарката Нинова ще обясни защо Русия падна от Уругвай. Ееееех, колко ми липсва ясната комунистическа мисъл за развития социалистически футбол и ползата за народа!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До потърпевшПиночет не идва с народната воля и чрез демократични избори,а с кървав преврат и избива жестоко собственото си население.Този масов убиец ли ти е примера,който трябва да се следва?Но тук сме в Европа,а не в Латинска Америка - приют на нацисти и престъпници.
83
1
 
2
 
! Отговори
потърпевш преди 5 години
Като се сетя каква държавност имаше по времето на Жан Виденов и ви казвам ,че от БСП се страхувам повече отколкото евреите от Адолф Хитлер!Мечтая си за български генерал Пиночет.Защото само той се е доказал като истински антикомунист!
82
2
 
1
 
! Отговори
мислител преди 5 години
Размислих се какво правят партийците в парламента.И стигнах до извода,че там си провеждат партийни събрания на някогашната БКП.Защото всички са били нейни членове-и Борисов и Нинова и всички до един.И тогава какво се е променило?Само са се преместили от сградата с петолъчката в другата дето пише,че съединението прави силата.Сигурно заради надписа се преместиха там!
81
2
 
6
 
! Отговори
КОРЕНИЛИА ДА КАЖЕ преди 5 години
КАК НАПРАВИ ПЪРВИЯ СИ МИЛИОН И ЗАЩО ПРАТИ СИНА СИ ДА УЧИ В ПРОГНИЛИЯ ЗАПАД (В САЩ) И МУ КУПИ КЪЩА ТАМ!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Законен рекет за всички, това ще имаме от батко Ви
79
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До 65,***,не сме само ние,а щерката на слънцето,къде е учила,а щерките ,на физкултурника ви,къде учат.
78
2
 
3
 
! Отговори
65 преди 5 години
Вие затова ли си изтеглихте децата да учат навън,където и да е.?
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това защо е в секцията "Топ новини" ?!?!?!
76
3
 
5
 
! Отговори
Нинче,Нинче.. преди 5 години
парите ли свърши ,че толкова драпаш да се докопаш до власт ? Интригантка си скъпа и всички те разбраха,лай си колкото искаш.
75
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Нинова, стига си се вихрила! Никой не те иска, не четеш ли това, което пишем! Не си по-добра от ББ, но и той не е цвете! Целият "политически елит" трябва да си идете! БСП, ГЕРБ, всички сте едно! Израстъци на БКП и ДС!
74
9
 
17
 
! Отговори
До 82 преди 5 години
"...фалираха КТБ...". Стига лъжи. БКП/БСП фалира КТБ през 2014.
73
7
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Нинова сви електората си до ония баби, дето изхвърлят пари и ценности през балконите...
72
7
 
14
 
! Отговори
Неполитик преди 5 години
Ами Нинова да намери за тези 6000 полицаи 72 000 000 годишно само за заплати и тогава .
71
9
 
16
 
! Отговори
туй ще е то преди 5 години
Нинова е пътник. Дори Путин не я иска. Това е лебедовата и песен.Това го разбра и пРезидента. Ако забелязвате след посещението в Русия връзката им се разпадна.
70
18
 
11
 
! Отговори
До мнение преди 5 години
Искам да те питам защо твърдиш, че това е най-доброто правителство?Аз виждам само КРАДЕНЕ от ремонти, пари от Европа по разни програми, фалираха КТБ, колко хора не можаха да си изтеглят парите близо година, а Ц. Василев се скри в Сърбия.Изтеглиха над 16 млрд. заеми. Вдигнаха се цените на всичко, даже на градския транспорт, хората масово емигрират.Ало измами безброй, няма пари за по-високи заплати, а обещаха пенсия 300 лева.Как им вярвате не знам.Бойко не става за политик, само се излага.
69
6
 
17
 
! Отговори
няма проблем преди 5 години
Сега мyтpecaтa като спечели изборите ще назначи мyтpитe да се занимават с въпросите на дисциплината. Ще се върнат 1990 те.Взимам багажа и дим да ме няма . . .Сега може да се пътува.
68
5
 
21
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** е изпратила сина си в САЩ, а иска да набута България в ръцете на изостаналата путинова Русия...
67
4
 
17
 
! Отговори
???? преди 5 години
Чак сега ли РАЗБРАХТЕ другарко-госпожо Нинова? А,защо ли ЧАК сега,другарко -госпожо Нинова? Знаете ли КЪДЕ се намира Румъния,другарко-госпожо Нинова????
66
5
 
16
 
! Отговори
Бесепар преди 5 години
Не сме доволни от това правителство. Искаме оставка. Доволни сме само от себе си. Като вземем властта пускаме Сик, Вис, Наглите , Братя Галеви и Цен Кочоков - за се включат в опазване Сигурността в България.