Незаконната сеч - една от причините за глобалното затопляне

Как можем да избегнем катастрофални сценарии за живота на Земята?
17

Климатът все повече се изменя и всички ставаме свидетели на резките климатични промени не само в рамките на седмицата, но и само за 24 часа.

Дори на финала на Мондиал 2018 времето изненада както футболните привърженици, така и играчите на терена.

Проливният дъжд се изсипа над стадиона, а това от своя страна стана и повод за много коментари в социалните мрежи.

Подобни климатични промени наблюдаваме и в България. Мит ли е глобалното затопляне и истина ли е това, което виждаме за топенето на ледовете - в предаването "Директно" по Bulgaria On Air коментират климатологът Антоанета Йотова и експертът по горите Александър Дунчев.

Климатолозите са категорични - минахме към по-топлия климатичен пояс, но до какво ще доведе това? Големите жеги са последвани от интензивни валежи и сякаш вече няма четири сезона.

"Данните от продължителните наблюдения доказват, че има трайни глобални увеличения на температурите. Има покачване от 1 градус за цялата планета", коментира Антоанета Йотова.

"За момента сме далеч от катастрофалните сценарии, но трябва да подчертаем, че това покачване започва да се засилва след 80-те години на миналия век", сподели още климатологът.

"С изсичането на горите намаляваме площите за абсорбиране на въглеродния диоксид. Горите трябва да се стопанисват по-добре. Залесяванията възстановяват поглъщателната способност на горските еко системи на Земята и това смекчава климатичните промени", сподели в предаването експертът по горите Александър Дунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13:Забравил си "жизненоважното" за България:Не си учеха уроците в училище, очакваха школата в Симеоново да попълни пропуските в образованието им (дължащи се на мързел), нравствеността им се определяше единствено от желанията на собствения им г.з, сега реват, че КТБ фалира и измират от пиянство, шизофрения и страх.
15
0
 
0
 
! Отговори
уникално заглавие преди 5 години
авторът на статийката е определено едно гиемо дръво!от заглавието излиза че ако се изсечат горите според закона нямало да има каквото има когато незаконно се изсечат.още повече че незаконната сеч по цял свят е в пъти по-мало декарана по площ и бройка дървета и кубични метри дървен материялсменете неграмотника с нещо дето стаа за отклецняк
14
3
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Нещо за дизелите няма ли?Или просто обърнахте плочата?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Появата на човека в сегашния му вид е една огромна аномалия. Човечеството, в сегашния му вид, е злокачествен тумор върху тялото на прекрасната Земя. Но аз съм оптимист. Хората дружно и под строя, наложен от Фейсбук, са се отправили към Нищото. 700 млн е прекалено много, според мен.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си ваксинират животните, после реват, че са се разболяли. Хвърлят си *** в реките, после реват, че водата ги е заляла. Изсичат горите, после реват, че през юли и август вали като в Тропиците. Кьораво, кьопаво и сакато се е качило на кола без истинска книжка, после реват, че през зимата въздухът не се диша. Прекалено търпелив и добър е Господ.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо с Босия и см.а.х.натото му поведение, днес можехме да обсъдим този въпрос. Жизненоважно е. Но, разбира се, на нас ни е много по-важно да плюем властта, да плюем Босия, да повтаряме едни и същи глупости до безкрай. 11 коментара за климата пред 300 за някакъв пиш.***.н "дисидент". Ето затова, ако не изчезнем, от 7млрд ще останем 700млн. И това ще е много. Земята е съществувала много преди появата на човека и ще оцелее и дълго след неговото изчезване.
10
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
Качете се събота и неделя в Трънския балкан да видите какво се казва ДИВА сеч!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам зелените и други доброволци,да засаждат разнообразие от растения,дървета - диви+плодни всяка втора седмица из страната,най-интензивно през пролетта и есента,когато има валежи.И да се борят срещу изсичането и пластмасата.Сборно място и информация да стоят във фейсбуук и др.Без дървета се получават свлачища и оголени чукари,скали,загуба на флора и фауна,наводнения или суша и др.В Амазонка въпреки залесяването на изсечени площи,не успяха да възстановят биоразнообразието.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6 Добре ли си поживя и папка през комунизма ?А ? Е нема повече да има комунизам .
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое сее затоплило два дена пече пет вали голямо затопляне
6
1
 
3
 
! Отговори
чарли преди 5 години
И авто моргите !
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествения атмосферен слой изтънява все повече и повече сечете още, зимата ще изкарате на тoпло, а напролет ще се удавите зер много сложно по един АЕЦ навсякъде и тока да е безплатен за населението. Спасението е комунизъм, капиталистите винаги ще секат и продават срещу пари.
4
0
 
16
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Горите ги изсичат законно.Директори на горски стопанства и мутряги ,министри с подставени лица ....тир след тир ....не каручка след каручка .
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изсичат и за да бетонират и асфалтират.
2
6
 
2
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Yбий сиyкс, спаси Земята ;)
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сори ама горите са пари,следователно ще бъдат усвоени а горите унищожени,тези дето прибират парите хич не ги интересува дали ще има утре,ние сечем и продаваме,гърци и британци купуват и се радват,че техните стоят