"За" и "Против" евтаназията на животни заради чумата

Защо никой не взе мерки навреме, пита бивш зам.-министър
94

Станахме свидетели на масова евтаназия на животни в Странджа. Как чумата стигна до България и успяха ли институциите да реагират адекватно?
Още по темата
"Поредица от грешки доведе до този фарс. Събитията са съмнителни. Има кризисни щабове 20 дни след избухването на заразата. Тепърва ще ограничават движението. Турция отдавна светна – оттам идват болестите. Трябваше да се вземат предварителни мерки. Не може просто да отидеш и да изтребваш животни. БАБХ не са си свършили работата", подчерта бившият зам.-министър на земеделието и храните Явор Гечев.

В "Денят ON AIR" той отбеляза, че обезщетението за убития добитък ще дойде много след като собствениците на животни са тотално вън от бранша.

"Когато институциите не дават нужна информация, хората стават жертва на теории на конспирацията. Едно от първите задължения на институциите е да дават навременна и точна информация. Някой трябваше да обясни на тези хора какво се случва. Липсва разбиране, че това са хора. Администрацията е наш подчинен. Ние не сме феодални селяни. Институциите и властта трябва да комуникират с нас", обясни PR експертът Любомир Аламанов.

Бившият зам.-министър Гечев добави пред Bulgaria ON AIR, че унищожаването на животните е най-лесният, най-бързият и най-евтиният вариант за управляващите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Абсурдистан преди 5 години
Един Месец баба Дора и протестиращите гушкат и снимат ''чумавите'' кози! И не само тези но и комшийските и в околията! Е защо един не се зарази, защо едно животно не умря, това е болест, която може да унищожи стадо за една седмица! Но е ясно защо, вие столичани никога не сте уважавали селянина, вие които излязохте от тинята и лижете плочките, по които стъпва властта, за по добър живот, на готово!
80
1
 
7
 
! Отговори
Корни под карантина! преди 5 години
Днес по TV дадоха поредната PR изцепка на баба Корни, гушнала една чу.мава коза???!!!Тъй като трябва да се спазват всички предписания срещу разнасянето на заразата, то ако другарката не е дезинфекцирана на място (поне дрехите и обувките), то моментално трябва да бъде изолирана под карантина. Иначе има опасност да пламне и София и ще се чудим откъде ни е дошло!
79
0
 
8
 
! Отговори
До 79 преди 5 години
"Изключително наивен си. Да свързвате епидемия от ***, която българите са позволили да се случи с бежанците ... нямам думи колко трябва да сте зле. Промити мозъчета. България няма нужда от вас." Изобщо не е наивен, а инструктиран! Открих, че всички лъжи, които се пишат тук се качват от един комунистически дезинформационен сайт (няма да пиша кой е) и те копират всичко от там. Пишат едни и същи 100% лъжи!!! Важното е, че хората знаят истините за всичко и не им се връзват на глупостите!
78
0
 
8
 
! Отговори
До 82 преди 5 години
Карантината трае 3 години. Ако животните се ваксинират с жива ваксина за африканска чу.***, то те директно се разболяват - карантината пак е 3 години. Инкубационният период на вида, който са открили е по-дълъг и отначало не се виждат никакви признаци на заболяването. Това е коварното.При всички положения те ще се натръшкат сами много по-рано.Тази болест за първи път се появява в Европа и не я сравнявайте с нито една от познатите ви болести.Не разбирате ли, че животните са обречени. Евтаназия!
77
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги всичко в България е изненада - изненада е снегът, дъждовете и наводнениетя сега и тази чума и винаги няма виновни , виновни все са времето, дъждовете, микробите и вирусите.Къде е превенцията и какво е направено това да не стане - няма отговор и както винаги няма да се търси отговорност.
76
7
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Не мога да разбера за кучетата които нахапаха сума ти хора в София направиха приюти за милиони! а сега избиват домашните животни на хората и на никои не му пука. Оправдават се с болестта ама всеки малко грамотен може да прочете как се предава, и колко време след заразяване се разболяват. Като знаеш това ще разбереш, че няма причина за избиването на толкова много животни. Ако наистина населят района с бежанци ще започне Революция и ще излезем от НАТО и ЕС ще стане Крим 2
75
8
 
13
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Всичко започна тихомълком от село Кости.Изклаха 95% здрави животни.Чист геноцид.Ако наистина е било африканска чума с този кратък инкубационен период-10 дни само-трябваше да има отдавна признаците на болестта.Голяма мъка е наистина.Между другото запазеното стадо на баба Дора отдавна трябваше да има симптомите на чумата ако е заразено.Но няма-само весели и здрави животни.Всяко убито от сега животно е с цел обезлюдяване на района.
74
7
 
0
 
! Отговори
читател преди 5 години
А защо никога т.н. "животновъди" не споменават думата ВАКСИНА?Не се споменават и никакви превантивни мерки от предишни случаи.Защо тези болести се разпространяват в страни като Бг, Русия, Беларус, Украйна, Сърбия ... където са евтаназирани стотици хиляди животни.
73
9
 
8
 
! Отговори
БРАВО Г-Н ХЕКИМЯН преди 5 години
ОСТАВКА ЗА ВИНОВНИТЕ . ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ РЕАЛНИТЕ ЦЕНИ НА ГЛАВА *** ОТ 550 ЕВРО КОИТО ЕВРОСЪЮЗА ДАВА . СТИГА КРАЖБА И ТОРМОЗ . НАРОДА НЕ СЛУЧАЙНО Е КАЗАЛ " БЕБЕТО ПЛАЧЕ ЗА ДА СЕ СЕЩА МАЙКАТА " - НАРОДЕ ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА ИМ РАЗЯСНИМ НА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ , ЧЕ НЕ СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ ДА СЪСИПВАТ РОДИНАТА НИ И ДА ГОНЯТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА . АМАН ОТ НАВЕЖДАНЕ
72
10
 
12
 
! Отговори
НЕКОЙ СИ... преди 5 години
И какво излиза?!Меркел иска да ни прати една орда от бежанци, които трябва някъде да настаним. Колко удобен район е Странджа. Там има една община от 17-18 села с общ брой на населението под 8 000 души. На кабинета явно не му пука за тези хора, защото последните му действия са единствено "срещу" тези хора. След като им вземе поминъка, те ще търсят препитание в областните градове и "ще отстъпят" домовете си на прииждащите емигранти... Май това е целта на кабинета, не мислите ли?
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е същия експерт дето твърдеше, че истинското домашно мляко мухлясва. Същия, дето като член на младежкото БСП получи от "симпатизант" намерени на ДВОРА, при погрома от организирани футболни агитки на палата на Цар Киро "докумети" за връзките му с ББ. Зам.министър от правителството на Орешарски. Само не знам защо това правителство се разпадна точно след конфликта между Пеевски и Цв.Василев. Дайте да го пропуснем това "експертно" мнение. Пуснете ни нещо от Корни.
70
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще започне избиването на заразения 240 бр. едър мляскащ *** от село НС. Вероятно ще има много доброволци с бели престилки?!
69
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОРОЖАНОВ ПО НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ПРИЧИНИ. СИГУРНО ПУТИН ОБИКНОВЕНО ТОЙ Е ПРИЧИНИТЕ ЗА КВОТО СЕ СЛУЧВА ИЗ СТРАНДЖА, САКАР, СИБИР И СВЕТОВНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.
68
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора не разбирате ли че скоро готви се откъдване на южна България и даването и на турция
67
9
 
29
 
! Отговори
истината боли преди 5 години
тая чума е дошла с бежанците, за това има граници и се пазят, бежанците носят болести, дето на европееца му е бадна фантазията - ако не помните случая от преди няколко седмици - пакистанците, дето хванаха, всичките 23 с форма на краста - супер опасна нелечима и нечувана за европа!!
66
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За и против евтаназията на политици заради кражбите и наглостта?
65
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично очаквах всички животновъди от страната да излезнат на масови мининги в подкрепа на бързото евтаназиране на заразените и контактни стада. Иначе ги грози разпространение на епидемията и ликвидиране и на техните стада. ЕС ще вкара в карантина цялата страна и ще забрани износа на животински продукти и те ще духат супата. Не знам защо си траят и гледат сеир, като им гори вече плевнята. То не се иска много акъл от животновъд, но явно и животински инстинкт за самохранение не са прихванали.
64
0
 
11
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Не чувам Мара Зоопрка от ДСБ. Тя само кучета скопява.
63
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоу, гербавите! Прости сте и прости ще си умрете. Такава ни е съдбата - 70 години все едни и същи простаци да ни управляват. И троловете им като шефовете.
62
4
 
44
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Къде са сега куче.защитниците? Що не реват за козички и агънца - те са по-мили от краставите мъ.стии. Обаче май никой не снася кинти за такъв протест и куче.защитниците си траят. Обичат животните, но...за пари.