Конституцията и Конвенцията... Каква ще е реакцията?

Ще последва ли обществен взрив след решението на КС?
17 юли 2018 22:37,
125


Конституционният съд ще се произнесе за Истанбулската конвенция (ИК) след десет дни. Да чакаме ли обществен взрив?

Конституционалистът д-р Атанас Славов очаква това решение да разчисти полето за ратификация на ИК, тъй като според него няма да се установи несъотвествие между Конституцията и Конвенцията. Големият проблем е каква ще е реакцията на политиците и дали те ще придвижат процеса на ратификация, подчерта той.

"След като бъде ратифицирана трябва да се променят редица закони, за да може тя реално да влезе в сила. Конвенцията дава още една възможност претърпелите насили лица да търсят закрила", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Насилието срещу жени е сериозен социален проблем, не се справяме с него. Трябва допълнителки мерки и средства. Ратификацията е условие да разгърнем защитния механизъм", каза още Атанас Славов.

Полотилогът Любомир Милошев посочи, че текстовете на Истанбулската конвенция не се спазват в Турция, която е една от първите държави, ратифицирали документа.

Над 60% от българските граждани имат негативно мнение спрямо ратифицирането на ИК, отбеляза той в предаването "Денят ON AIR".

Според него по време на дебатите все повече темата за домашното насилие е отстъпила на тези за еднополовите бракове и половата ориентация, а българските граждани са се уплашили от неправителствените организации, които са се заели да защитават конвенцията.

"Дали ще има бракове между хомосексуални в България въобще не се третира от Конвенцията. Самото понятие "джендър" в смисъла, в който го използват международните организации, става дума за социално конструирани роли на пола", уточни Славов.

Любомир Милошев смята, че има подводни камъни в текстовете на ИК.

Много ми е интересно как тя ще влезе в българското училище, каза той. Според него това може да бъде поредното "кранче", чрез което НПО-та да получават пари от данъкоплатеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
5
 
! Отговори
До всички преди 5 години
Които смятат, че не сме прочели ИК и се изказваме некомпетентно!Много авторитетни учени с титли, доктори, юристи, богослови , общественици се изказаха и разкриха двойното дъно на тази измама! На тях вярвам и се радвам, че има такива авторитети! И даже да приемат ИК съм спокойна, че съм от Божия народ! Той няма да ни остави! Да му мислят тези, които са от другата страна!!!!! - гаврата на дангалака ще е много болезнена!
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуГошу е един от многото сбъркани ге/йо/ве, сменили биологичният си пол.
115
1
 
4
 
! Отговори
по преди 5 години
този плешивец от видеото май скоро не са му чупили носа....
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чичо ГошоКазва се Стефка.
113
3
 
1
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
До Анонимен 112 Жена ти случайно да не се казва Джон?
112
1
 
8
 
! Отговори
яв преди 5 години
некомпетентни до мозъка на костите си - ГЕРБ изградиха запазена марка - за всичко държавата(демек те) е некомпетентна,лош стопанин,не може да се справи....и ни трябва помощ отвън. съмнителни концесии, *** НПОта,колониални инвеститори...ако не можете да управлявате поверения ви обществен ресурс ПРОСТО НАПУСНЕТЕ!!! Не може когато ви скимне да ходите на работа и само да вдигате ръце "ми тя държавата не може..." ГЕРБ СА ПОЛИТИЧЕСКИ И МОЗЪЧНО ИМПОТЕНТНИ
111
1
 
4
 
! Отговори
ттт преди 5 години
"Ратификацията е условие да разгърнем защитния механизъм".Глупости!!!! Не ратификацията, волята на властта да се бори с престъпленията (от всякакъв вид) е единствено условие. Защото и да приемем конвенцията, властта няма да реагира, ако мангалсаряни нападнат и изнасилят някоя бабичка.
110
4
 
1
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
До FallschirmspringerИмам,чедо ! Ти си ми внук...
109
1
 
16
 
! Отговори
Отивате си преди 5 години
на обществения дебат за тази подмолна конвенция министъра на дженд....правосъдието Цачева, Караянчева и всички депутати станаха и си излезнаха НАЙ-ДЕМОНСТРАТИВНО веднага щом почна изслушването на хора от народа и задаването на въпроси....повтарям - най-демонстративно!!!!!!!!!! с думите "пратете ни стенограма после ние може и да я прочетем.....!" всичко това го има в ютуб.
108
1
 
17
 
! Отговори
A де преди 5 години
Направете референдум на който жените да гласуват кой да ги защитава!!! Конституцията или конвенцията
107
3
 
20
 
! Отговори
хх преди 5 години
И СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ПОЖАРНИКАРЯ Е РЕШИЛ ДА НИ СПУСНЕ ОКОНЧАТЕЛНО ТОЗИ АНТИЧОВЕШКИ ДОКУМЕНТ с аргумент ,че това ще оправи насилието над жените и децата.....НЕ НЯМА! Има си закони и ако най-многобройното и неефективно МВР в света РАБОТЕШЕ нямаше да има нужда от каквито и да било *** конвенции
106
2
 
19
 
! Отговори
хх преди 5 години
То не бяха Гинки, суджуци,къщи в Барселона,несъбрано ДДС, КТБ , палмово масло,избягали затворници , измислена борба с контрабанда и корупция, измислена ограда на границата,измислена чума по животните, непрестанно плямпане за приемането на мафиотската ни държава в шенген(пълна простотия) , непрекъснато вдигане на съдебните такси с цел все по-труден до почти невъзможен достъп до правосъдие на народа,здравеопазването издиша отвсякъде , банките ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ над народа , монополи , вечни концесии..
105
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До FallschirmspringerАз имам дете на една годинка. Говорил съм с жена ми и тя прие да си сменя пола щом така искам.Вече имам поколение.
104
2
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Познайте защо след 10 дни КС ще излезе с решение. Ами много просто - тогава ще е разгара на отпускарския сезон и много малко хора ще чуят и обърнат внимание на решението, което от сега е ясно, че ще е в полза на конвенцията. Няма да се учудя, ако в последните дни преди ваканцията си Народното събрание я приеме набързо, а патриотарите се направят на леко разсеяни.
103
1
 
14
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Чудя се дали разни терапии,като генна,хормонална няма да помогнат на разни странни същества да се установят в пола ,който природата им е определила.Дали,ако имплантират електроди или чипове в мозъците им, това няма да помогне?.Отвратително звучи,как се канят да прескачат от пол на пол ,като ,че ли прескачат дупки по разбитите улици на София.Но най-голямата гадост е желанието им,да се репродуцират ,чрез осиновяване на нормални деца
102
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите трябва да се обединим в подкрепа на конвенцията.Като ще протестираме по добре да излезем да протестираме в подкрепа на децата с увреждания.
101
1
 
15
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"Самото понятие "***" в смисъла, в който го използват международните организации, става дума за социално конструирани роли на пола" - ТЕЗИ МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЦИИ ЯВНО СА ОТ ТРАНССЕКСУАЛНИ(ДВУПОЛОВИ) ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
100
1
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"Самото понятие "***" в смисъла, в който го използват международните организации, става дума за социално конструирани роли на пола"" - В ПРИПОДАТА ПОЛА НЯМА "СОЦИАЛНА КОНСТРУКЦИЯ". ДУМАТА "GENDER" ЗНАЧИ ПОЛ.
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен106И щеше да почне кошмара!
98
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До това еБорисов трябваше да излезе и да заяви приехме конвенцията и България върви напред в своето развитие