Неочаквано добро на пътя: Непознат плати Пътна помощ на майка с дете

Случката се разиграла преди дни на магистрала "Тракия"
18 юли 2018 07:11,
60
Неочаквано добро на пътя: Непознат плати Пътна помощ на майка с дете
Снимка: архив "Булфото"

Непознат мъж плати Пътна помощ на майка с дете, закъсали с автомобила си на пътя. Неизвестният човек не поискал нищо в замяна, само добрината му да бъде предадена нататък.

Случката се разиграла на магистрала "Тракия" преди Ямбол в края на миналата седмица. За нея разказа жената, получила неочакваната помощ, в профиа си във Facebook с надеждата написаното да бъде разпространено и да стигне до човека, който й помогнал.

В поста си младата жена разказва, че пътувала за Сунгурларе с 5-годишния си син, когато колата й започнала да пуши много.

"Веднага отбих и свалих детето си. Стояхме известно време настрани, след което отидох да проверя какво става пробвах да запаля, но не се получи", пише Теодора Конделова.

След това тя се обадила на Пътна помощ, обяснила им, че е на 272 километър преди Ямбол, а отстреща й отвърнали, че ако й пратят кола, ще й струва 100 лева, ако успее да добута автомобила си 2 километра до бензиностанцията ще й излезе по-евтино.

"Какво да направя, за 2 километра да дам 100 лв., няма да стане, започнах да я бутам сама... и успях", продължава разказа си шофьорката.

Когато стигнала до бензиностанцията помолила млада двойка да наглежда детето докато добута докрая колата си.

"Когато влязох в бензиностанция мъжът ме попита дали искам нещо, а аз отказах. Пристигна Пътна помощ и натовариха колата. Отидох да благодаря на двойката и да взема детето. Заговорихме се от къде съм и те от къде са. Те бяха от София", спомня си жената.

Тя им благодарила и станали от масата. 

"Преди да стана мъжът ми каза: "Весело изкарване и да знаеш, че всичко е платено на човека", спомня си Теодора.

Тя се разтреперила, а мъжът я погледнал и казал: "Сега ли ще трепериш, че ти я бута 2 километра!".

Теодора поискала номера или адреса на непознатия си благодетел, но той отказал. "Каза ми: Някой ден, ако видиш някой в беда, му помогни и се сети за мен".

"Не мога да повярвам, че все още има добри хора... Нека да са живи и здрави, не мога да опиша благодарността си към тях. Споделете поста и ако го прочетат, искам да им кажа едно огромно: "Благодаря", завършва посланието си младата жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
roadhelpbg преди 5 години
До Социалист утопистКато се сетиш да щракнеш на квадратчето - което е вграден фейсбук пост, можеш да питаш момичето дали е истина или не ;)roadhelp.bg
48
21
 
2
 
! Отговори
сиромах Сали преди 5 години
Meча услуга,на вълчо вратът му е дебел,щот сам си върши рабтата,безплатен обяд нема,готованковци бол,и мушенниси бол,с багер да ги ринеш
47
0
 
27
 
! Отговори
Ghost преди 5 години
За жалост коментарите, които чета показват, че коментиращите или не вярват в историята, или просто се радват да се изгаврят , надсмивайки се над авторката. Толкова ли е невероятно тези дни някой да ти подаде ръка за помощ, пък дори и непознат? Правил съм го и мога да Ви уверя, че се почуствах доволен, че съм помогнал на някой НАИСТИНА в нужда. А дори и тази история да не е вярна- нима не разказвате на децата си приказки за да се поучат? Или просто ги учите от малки, че няма дядо Коледа?
46
0
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Парите правят чудеса , макар и рядко добродетелни.
45
5
 
4
 
! Отговори
Социалист утопист преди 5 години
Такива неща в бг не се случват. Това е станало в някоя утопична страна, описана от Томазо Кампанела или Томас Мор
44
4
 
6
 
! Отговори
Peter преди 5 години
Това са някакви глупости. Това го постваше г-жата миналата седмица в dir bg, сега тук.Звучи ми точно като fake news....Интересeн факт: Дамата има книжка от 19.02.2018Според мен просто е самотна и си търси внимание :-)
43
6
 
3
 
! Отговори
Рам-бо преди 5 години
Мошенници,всеки може да изиграе номера ,аз закъсах,балама чакам да ми плаща.Пореден номер на ало измамниците.Умния не се връзва
42
1
 
11
 
! Отговори
Дебел преди 5 години
Бутал съм дъртия си форд 500 метра. Три пъти "умирах" от недостиг на въздух. Как не ме тресна инсулт или инфаркт за мен е мистерия. 120 кг съм при 190 ръст.
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добрина е направил човекът, но майката.. майката с тая отвратителна татуировка на дясната си ръка, запитала ли се какъв грозен пример дава на детето си? Горкото дете.
40
1
 
19
 
! Отговори
SyS преди 5 години
Толкова *** и злобни коментари, че въобще не е чудно защо положението в страната е такова.Достатъчно е просто: "Браво!" за човека и повече като него, а не като мършите търсещи далавери и прочие.
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под наклон надолу не трябва бутане, а удържане. Под действие на гравитацията колата сама ще набере скорост. Фейк!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"2км бутане освен по нанадолнище и то 50 кг женица"Женицата може да не е 50 кг. Може да е 100 кг, а колата и 800 кг и да я е бутала под наклон надолу.
37
0
 
48
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
Браво на човека.Да му се връща.
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е било Смарт или Трабант бе 2км бутане освен по нанадолнище и то 50 кг женица малко повече инфо инак излиза замаскирана история
35
1
 
3
 
! Отговори
Драган преди 5 години
До АнонименБило е нанадолно :D
34
16
 
5
 
! Отговори
boto преди 5 години
Браво на човека. Ама всичко можеше да мина доста по-лесно и без драма ако дамата беше отишла да си купи една карта за 50 лева в която влиза пътна помощ и годишен преглед.Тогава щеше като запуши колата тя да звънне едно телефонче и след 20 мин да е забравила вече за драмата.
33
34
 
6
 
! Отговори
Помислете преди 5 години
Нещо не се връзва,дете на пет год. а тя бутала колата 2 кил'.кой е бил на волана.ХИТЪР НОМЕР друг да плаща за подобни неща. търсят балами
32
0
 
39
 
! Отговори
мисля си че преди 5 години
Пътната помощ смята в цената пътя на отиване и на връщане и ако "детелината е на бензиностанцията и за да вземат колата от мястото на събитието е трябвало да отидат до друга отбивка на 20 км, които ще включат в цената, затова со й предложили евтин вариант ...Важното е че се намира и читав матрял, бравус.
31
0
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Не всички са. не задоволени като теб
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Така си е, както и да го погледнеш. Няма и начин въпросното "бутане" да е било отзад на колата, а на вратата на водача, с периодично пускане за корекция на посоката с волана.