За спортни събития, културни... Откриха "Арена Шумен"

И старческия дом ще го направим тази година, обеща премиерът Борисов
21 юли 2018 21:37,
51
За спортни събития, културни... Откриха "Арена Шумен"
Снимка: БТА

Многофункционалната спортна зала "Арена Шумен" бе открита в присъствието на премиера Бойко Борисов.

На церемонията присъстваха кметът на областния град Любомир Христов и част от неговия екип, депутати, представители на местната и държавната власт, на различни институции, на бизнеса, на всички спортни клубове в града, на спортни федерации от страната, известни спортисти от Шумен.

Борисов отбеляза пред присъстващите, че е обещал Шумен да има подобна зала и тя вече е факт. В нея ще се организират "и концерти, не само спортни състезания; ще има конгреси, симпозиуми".

"Имам още едно обещание - за старческия дом в града, ще го направим тази година", посочи Борисов. Любомир Христов му казал, че трябва да се прави и стадионът в града и премиерът допълни : "Шумен трябва да има стадион".

Направи ми добро впечатление и благодаря на кмета на Шумен и на неговия екип, че военният паметник до залата е обновен, каза още Борисов.

Автомагистрала "Хемус" ще се строи, в следващия участък - от с. Белокопитово до Търговище, усилено строим и от Ябланица до Ловеч, припомни Борисов, цитиран от БТА.

Спортната зала бе осветена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. След официалната церемония по откриването започна концерт-спектакълът на Ансамбъл "Българе". На сцената ще се представят и други популярни български изпълнители.

По-рано през деня, спортни клубове от Шумен представиха демонстрационни игри пред входа на залата.

За изграждането на "Арена Шумен" бяха отпуснати 8,5 млн. лв. от републиканския бюджет. Освен основната площадка в залата, предназначена за спортни и културни прояви, както и изградените трибуни, новото съоръжение разполага с помещения за кафене, за спортен магазин, за фитнес, за сауна и парна баня и други помещения, предназначени за спортисти и журналисти.

"Арена Шумен" е достъпна и за инвалиди, и разполага с 1500 седящи места. При организирани културни и спортни прояви могат се осигурят още допълнителни /подвижни/ места. Около 21 декара е зелената площ около залата, където са засадени близо 200 дръвчета и има 300 паркоместа.

През следващата седмица ще бъдат организирани дни за свободен достъп до залата, за да може да бъде разгледана от всички желаещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен част 4 преди 5 години
До Мил спомен за БКПНе само ГЕРБ, ами всички онези 240 бъркащи си в носа *** са жалка ***, но не им дреме, защото си изкарват четирицифрената заплата всеки месец на гърба на всички трудещи се и изнемогващи.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен част 3 преди 5 години
До Мил спомен за БКПНе забелязвате ли, че в парламента си дрънкат и вдигат шум само за някакви дребни и на фона на всичко останало смешни неща? Искали нов лифт, нов курорт, канят този и онзи да се набута да инвестира уж за напредък на страната ти. Мислите ли, че с честен труд те са си заслужили двумесечна отпуска и повече, скъпите лъскави коли, вили, къщи и апартаменти осигурени на всеки от родословното им дърво?
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен част 2 преди 5 години
До Мил спомен за БКП3) С какво по-точно ГЕРБ са допринесли за благото на народа ни? С европейските цени на стоките и услугите, но с български заплати? С 40 лева месечна помощ за отглеждане на дете? С разбитите пътища, които потрошават колите ви? Планират, ремонтират, лъжат, мажат повече време, отколкото издържа самия път. Канализацията уж най-модерна, а след първия дъжд ставаме Венеция. Синоптиците говорят седмица по-рано за дъжд или сняг, а накрая смешниците казват "ама то ни изненада".
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мил спомен за БКП1) Вие сравнявате сумата на заплати, пенсии и помощи преди и след обезценяването?! Няма никакъв смисъл.2) Каква е разликата между улица и пътища?
40
3
 
0
 
! Отговори
Георги Василев преди 5 години
До Анонименда но е станала хубава аз съм хандбалист и се надявам да я видя
39
3
 
4
 
! Отговори
БКП/БСП са нула преди 5 години
БКП/БСП - докато беше на власт (45 +10 = 55 год.) не направи абсолютно нищо!!! След тях има само руини.ГЕРБ е на власт само за 6.5 г. и направи толкова много - нови водопроводи, канализации, пречиствателни станции, магистрали, спортни зали и още безброй, безброй други благини. Комунистите само знаят да плюят и да лъжат. В това са професионалисти.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малка заличка за 8,5 милиона.Доста са откраднали.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми защо не построи нещо в София, ами се фука пред Европа с построеното от Людмила Живкова НДК?
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дежурният *** щъка минусиХа-ха-ха
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката всички *** се хванали отпред, да не им паднат евроценностите.
34
1
 
3
 
! Отговори
СТРАХ ОТ НАРОДА? преди 5 години
Откриването беше с покани, които бяха дадени САМО НА ГЕРБАРИ.НАРОДЪТ НЕ БЕШЕ ДОПУСНАТ!
33
1
 
2
 
! Отговори
Мил спомен за БКП преди 5 години
Докато БКП/БСП беше 10 г. на власт, всичко се подобри - мин.заплати - 2000 лв., пенсии - 1000 лв., помощи - 1000 лв. Построиха всички магистрали, обещани преди 65 г. от соц. време, положиха нови водопроводи и канализация във всички квартали на София, ремонтираха всичко - улици, пътища..., построиха спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции и т.н.Всичко естествено е голяма шега и всичко това го направи ГЕРБ за 6.5 г. Е, само понамали малко заплатите, дадени от БКП/БСП.
32
2
 
4
 
! Отговори
Joko преди 5 години
1500 седящи места !?!?!? Това вероятно е някакъв училищен салон !
31
1
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Дане не е като русенската- от няколко години открита, а все още незавръшена отвътре. (:
30
2
 
11
 
! Отговори
Генчу преди 5 години
И ко стана ? Арени навсякъде само Варна която е пристанище на Шумен няма нищо! Само една корупционна Синя зона
29
3
 
2
 
! Отговори
Kon преди 5 години
До JonЯвно не е фалирала,щом герберастията я яхна и бая се облажи,че и продължава.Кой яхва нещо фалирало-нема логика.
28
11
 
3
 
! Отговори
Jon преди 5 години
При БКП или БСП се краде и фалирва Държавата.
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечна слава на Герберастката Комунистическа Партия и на вожда и учителя на заблуденото население-дрогаря Бойко Борисович !Ура,другари! Към светло бъдеще с нови арени,аренки и ски писти в Банско.Да живее спорта с широки *** връз космати нозе!И най-вече футбола.Дано се класираме за световно през следващото столетие,а,Крадлев!
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистическата измеет е в несвяст :))))))
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и преди падане на римската са се строели много арени.Но само със зрелища не става.Трябва и хляб.Капиш,бойче?!