Новият шеф на НЗОК: Реформите започват, промените предстоят!

Здравната каса се занимава с дейности, за които не е компетентна, според д-р Дечев
23 юли 2018 20:28,
22

С поредица реформи, но със същия екип започва работата си новоизбраният шеф на Здравната каса д-р Дечо Дечев. В първия си работен ден той заяви, че един от най-големите проблеми в контрола е, че Касата се занимава с дейности, за които няма компетентност.

Само часове, след като стана шеф на Здравната каса, д-р Дечо Дечев каза, че предстои сериозна промяна в лекарствената политика, възможностите за лечение в чужбина, както и завишаване на контрола, за да се следи по-ефективно как харчат парите си болниците.

Още по темата

Как ще бъде постигнато всичко това обаче ще стане ясно до 3 месеца – през това време ръководството на Kасата ще работи върху промените.

По-големият проблем, според новия шеф на касата, е, че все още има болници, които прилагат медицина от миналия век, разчитайки на немалко лобита.

Самият пациент все пак има избор – сам да избере къде да се лекува. В негова помощ е създаден и Индексът на лечебните заведения.

В здравния портал е събрана цялата налична информация от десетки лечебни заведения в страната. Оттам пък става ясно, че 2-ма на всеки 5 доплащат за лечение. Въпреки това 2/3 от пациентите са доволни от лечението, съобщава Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе махайте се бе 28 години ви гледаме реформите ебееее нещастницииии проклет или махайтеее се
20
0
 
0
 
! Отговори
СПИРО киров преди 5 години
пак ли реформина съсипията и казваме "реформи"
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОРЕДНИЯ РЕФОРМАТОР!!!С монопола на НЗОК- тва е, друго нема....
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Na Decho - chestito! No, sys staria personal na t.n. zdravna kasa shansovete za promiana sa nulevi?!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак напъхаха дърт комунистически патър! Ще ви оправи та ще пръщите от здраве! Ще ви лекува с шопоопатия!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрах! Кражбите почват докато не се напуаме като юрдеци. Ха наздраве.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резерва на НЗОК на хартия и формално е все още в резерва на БНБ. Дянков го вкара в резерва и веднага изтегли едни други 1,5 млрд. лева за бюджетния дефицит. Да си ги поискат обратно. Имат пълното право. А тоя бързо ще забърка една каша и нови експерименти, които наричат "реформи, "ще учи магарето да не яде и да ползва евтини лекарства.
14
0
 
5
 
! Отговори
Айде бе! преди 5 години
Поредния пос.ер в акция! Секунди за реклама на едно голямо НИЩО, на което сме свидетели от дълго време.
13
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Переди няколко години Дянкв и Борисов отписаха 1 500 000 000 лв от стратегичекия резерв на НЗОК, който трябваше да се изолзва ако се наложи да се прави значителн реформа на здраната система. Тези пари са били само на книга. Това са били парите, който държавата никога не е внасяла за осигоровки на тези, които трябва да осигуряра. Никога не се чу какво е направено с тези пари, защото никога не гие имало.Колкото до новия директор, не съм очаровн от него, зня как започна и продължи кариерта му
12
0
 
3
 
! Отговори
Иделист преди 5 години
Тези реформи ще се сведат до реглементирано долащане, което няма да отмени нереглементираното! За прословутата информациона система на НЗОК до сега са изхарчени около 1 000 000 000 лв. на практика здравните заведения могат да си податат отчетите по Интернет. Още пари щ се харчат за нея. Много ми е чудно, защо не е поставя въпроса за декватна здравна вноска от държвта за тези, които трябва да оигурява: деца, пенсионери, държавни служители, военини, полицаи.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния крадливи герберасти.Идваш, крадеш, продаваш си оставка и никой не ти търси отговорност, нито пък те кара да върнеш откраднатото.Това го има само и единствено в Тиквостан.
10
0
 
10
 
! Отговори
Това е преди 5 години
От тези реформи на власта до сега ,в гробищата вече няма място а крематориума работи повече,това е страшната истина хора,не се ловете на думите им.,
9
1
 
9
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Абе г-н Шеф,кой ще ти позволи да направиш реформи,в здравеопазването има бизнеси и източване за милиарди,само празни приказки приказва този....
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сериозно вече почват геноцида над българския народ. Ако имало по-евтини лекарства защо да давали на пациентите по-скъпи. Този счупи *** от всякъде.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе,когато се правят реформи в даден сектор,целта е да се подобри положението.А в боколандия става точно обратното,става все по лошо.Болници фалират,кражби до безкрай,тотална безотговорност!
6
0
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Па ли че краднете,бе айдуци !!!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте се оправдавали и злоупотребявали с тъпотата и невежеството на хората ,това не е конструктивен подход.Хора са, все пак могат да почувстват и разберат.Хубаво е да започнат ,,експерименталните,,реформи.-до1
4
0
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
До Браво!дууууу!чак пък и генерал!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тая мycypa на дърт комунист ченге, нищо няма да се случи. Този папагал, наследник на колибар, е сложен да намалява разходите на касата и то по един единствен начин, като се предлагат и заплащат неадекватни лечения. От миналата година бойко острова, забрани на лекарите да предписват изключително ефикасният за онкоболни медикамент нексавар. С това уби хиляди. А същия този магнолиест нерез, каза, не е проблем големият брой загинали в катастрофи, проблем са големият брой трайно увредени.
2
12
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Браво!Най-накрая ще се отприщи и този сектор!Голяма признателност от целия български народ към правителството и лично към министър-председателя ген. Борисов за това, че не се предадоха пред трудностите, а вместо това се бориха неуморно за благото на народа, за да се стигне до днешния ден на напредък и прогрес!Браво!