За всяка чужда снимка - позволение от автора

След решение на ЕС позоваването е задължително
10 авг 2018 20:48, Екип на Bulgaria On Air
11

За всяка чужда снимка, която споделяме дори в социалните мрежи, трябва да искаме позволение от автора. В противен случай той може да осъди всеки, каза Емануил Трейман, организатор на събитието Фотоваканция, в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

След решение на съда на ЕС, позоваването на автора е задължително. У нас обаче битува мнението, че авторите на снимките нямат желание да си търсят правата. Това, според Трейман, не е правилно.

Божила Симова ни среща с един от най-следваните българи в Инстаграм Ясен Савов. А Силва Агопян разказва за първия влак в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бабоебий ФренскиТочно така. На пръв поглед - безсмислица. Ако обича ЕС да пообясни, като как ще се позоваваме на автора при споделяне на снимка, представена в социалната мрежа от друг потребител? Не е ли това хитроват начин да се ограничи ползването на социалните мрежи.Както е нарушение на правата на потребителя изискването той да дава на невидимия доставчик за ползване на свои непосочени предварително данни - "и други", вкл. за търсенията си в интернет?! Това е опасно! А и контролиране!
8
0
 
3
 
! Отговори
автора преди 5 години
Ползвайте снимките ми свободно!
7
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Воювайте в такива случаи, ако се наложи години воювайте!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютна Глyпocт....
5
2
 
6
 
! Отговори
Хубава тема, преди 5 години
която трябва да се реши!
4
2
 
3
 
! Отговори
Има варианти преди 5 години
Aко някой не ще да плаща просто слага в драсканицата си линк към снимката и готово. Ничия журналистическа "свободия на словото" няма да бъде засегната от тази съвсем уместна мярка
3
4
 
6
 
! Отговори
Така, така преди 5 години
Ами крайно време беше. Не може всеки да си прекопирва каквото му щукне. В БГ е пълно с гащници-тарикати, които сега ще завият на умряло
2
1
 
14
 
! Отговори
Н.М. преди 5 години
Николета ще стане милионерка.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...и вестниците ни ще останат без снимки