Набират пари за филм за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Автор на идеята е режисьорът и сценарист Олег Ковачев
Обновена: 14 авг 2018 11:25 | 14 авг 2018 11:23, Красимир Ангелов
35

Дарителска кампания набира средства за документален филм за Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Автор на идеята е режисьорът и сценарист Олег Ковачев.

"Не успях да се класирам за субсидия във филмовия център и затова се обръщам към всички родолюбиви българи. Необходимите средства са минимум около 10 000 лв", каза в студиото на "България сутрин" Олег Ковачев.

Той сподели, че за него Хаджи Димитър и Стефан Караджа се нареждат непосредствено след Левски и Ботев по величие.

"През 2018 г. се навършват 150 години откакто двамата български герои, знаещи, че ще изгубят живота си, повеждат четата към България. Всички дарители ще бъдат изписани в надписите на филма и имената им ще останат в историята, заедно с лентата за двамата български войводи, загинали само на 28 години", обясни още Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

За частни лица, които искат да помогнат, е открита следната сметка:

Първа инвестиционна банка IBAN BG14FINV915010BGN096Z6 BIC FINVBGSF Олег Ковачев-за филма за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Вижте още в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
Ванката Христович преди 5 години
Щом няма да е игрален и то сериал, значи е провал!
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Олег КовачевАз напълно те подкрепям,не обръщай внимание на мрънкачите.Прочети и нещата на Панайот Хитов,Захари Стоянов.Бурята и Тътени са написани по абсолютно истински истории от него край.Те са не един и двама,а стотици герои,хайдути и поети,писатели от този край.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олег, без сценарий и идея какво си мислиш по въпроса, от мен пари не чакай. Нагледах се на модерни погледи и дивотии.С уважение Хора
29
4
 
3
 
! Отговори
Олег Ковачев преди 5 години
Приятели, четете по-внимателно! Филмът ще е документален, не игрален. Така, че опасенията ви за провал като при филма за Васил Левски са неоснователни. Хонорари за артистите и билетчета също няма да има. Радвам се, че всички сте много информирани, но все пак филма ще го направя аз, така, както съм го намислил. Изчакайте да го гледате и после може да съдите провал ли е или успех.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбективноВ България бюджетите за кино и тв са занижениВ америкън айдъл един член на журито може да вземе 15 милиона на сезон а в бг подобно шоу около 60000
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11То целта е чрез патриотицма да ограбват хората. Ще си събират парите и после който е дал пари няма да получи и процент от печалбата на филма. Даже и дарителите ще трябва да си позаруват билети за да видят филма.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете оригиналите на "Тътени", "Бурята" и "И стана ден",за тези времена.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как в държава с 7 милиона население да се съберат поне 100 милиона за направата на исторически филм. Ще съберат може би около 1 милион и голяма част ще отиде при определени хора под формата на хонарори а другите ще са за филма.
24
4
 
1
 
! Отговори
"Възвишение&quo преди 5 години
ме направи горд. Изпипан, сниман с качествена техника, сценария - правдив до сълзи на отчаяние. Това бе звезден миг за актьорите, които страхотно играха в непознато за широкия кръг зрители амплоа. Удивително операторско майсторство(не като във "Воеводата"-камерата като косачка за трева).Изключително висок рейтинг 8.1 в IMDb, събитие за HBO. Донякъде неразбран...Та...,Уважаеми, не е ли раншко да се прави филм за онези времена след гореописания?Нима провалите трябва да са мерило за БГ киното ?
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"тогава защо стралището на Османската империя, Филип Тотю продължава да бъде забравен???"Защото има един спорен момент в биографията на Филип Тотю, някъде втората половина на живота му, дето уж отива да спи в някаква къща и там виждат, че има пари в кесия на кръста и вечерта докато спи, го нападат и го удрят в брадвичка в главата и го събличат гол и той е после арестуван и лежи в затвора, че уж е той виновен. Та там още не се знае кой крив и кой прав и дали наистина Филип Тотю е бил невинен.
22
5
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
И това е добре за Константин и Фружин - ,,Благословени илюзии'' - Димитър Добревски, издадена някъде 1970 г. става за сценарий!
21
6
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Ако поне малко някой се е докосвал до медии, телевизия или кино-последното практически го няма , знае че за 10 хиляди лева не може да се заснеме нищо. Абсолютно нищо. Може сватба например, но филм за Хаджи Димитър и Караджата -не
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Караджата налагал пияни хъшове из влашките кръчми! Ходел с една тояга и щом влезел някъде се разбягвали като мишки:- Вашта мaма! България чака да се пишете в четата и да я освободите, вий сте се заврели тук и лочите като смоци!Як човек, тръшкал пехливани по сборовете, а в боевете в личен двубой сабя срещу ятаган погубил известен турски баш чауш и пехливан - двуметров бабаит!
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф майка му стара писна ми сякаш България е основна 19 век. Направете филми за царете ни! Направете филм за Констатин и Фружин и битката за Варна 1444-а година. Стига с тия хайдути.
18
6
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
И Добри Фабрикаджията го има на много места в автентичното, и даскал Анастас х. Добрев, и Чинтулов и цялата епоха! Заможни са били. Натупаният турски лейтенант е бил настанен в хана на хаджиите. Сетне и бинбашията му извъртял 2-3 шамара и му креснал, че е срам за падишаха, щом се оставил едно 15-16 годишно момче да го налага с лопатата в дама /обора/!
17
6
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
" ТИЧНО" , ...ОТКЪДЕ ГИ ЗНАИШ ТЕЗ РАБОТИ ??? ПК БЕЗ ВИНКЕЛ !
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТе по принцип в Сливен са били все луди глави,там турците не са смеели да замръкнат през османското владичество,защото не се е знаело дали ще ги намерят живи на сутринта.А иначе не са били беден град,произвеждали са доста,включително и текстил за турската войска.Там е първата текстилна фабрика на Балканите,създадена около 1830 г. от Добри Желязков,които откраднал модерната технология и машини от руснаците чрез подкуп,като първо много добре е изучил работния процес и машините.
15
6
 
5
 
! Отговори
автентично преди 5 години
Димитър като момче правил пакости с другарчета по бостаните, чорбаджиите ги казвали и бащите им ги възпитавали /по темата за Янка Такева/. Един ден на прозорчето на хладната механа се показала детска остригана русолява картуна и изгледала зло чорбаджиите!!! Те се умълчали: - Вий ходите да *** ковладите на баща ми да *** бие, но да знаете един ден всичките ще ва изкола!!!Тогава един чорбаджи Гендо, да речем изрекъл пророческите думи:- Помнете ми думата! Един ден Балкана ще пропищи от това дяте..
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къванч Татлъту щял да е в главната роля на Караджата
13
4
 
2
 
! Отговори
8 преди 5 години
Да! Баба ми, прабаба ми, Цончо Родев, Димитър Хронев и каквото мие попадало! Те пък са се ровили в архивите и когато описват някоя случка има и пояснение с надпис - ,,Автентично''! Та, Олег Ковачев и той да се потруди!