Експерт: Службите с добра акция по залавянето на Очите

По думите му МВР страда от липса на качествени кадри
Обновена: 15 авг 2018 22:07 | 15 авг 2018 21:36, Красимир Ангелов
35

Добре ще е Корнелия Нинова да даде отговор защо Бенчо Бенчев е посочен за водач на листата на БСП в такъв голям град като Бургас. В последните дни информационните потоци сочат, че връзки между политици и организираната престъпност съществуват. Важно е обаче да се каже, че не всеки политик или общественик е престъпник.

Още по темата
Така бившият заместник-вътрешен министър Явор Хайтов коментира в студиото на "Денят ON AIR" случаят с Бенчо Бенчев, който беше арестуван в Истанбул с Димитър Желязков - Очите, който е обвинен, че е лидер на организирана престъпна група за рекет, разпространение на наркотици и палежи.

"Радостен съм, че служителите на българското МВР проведоха една добра акция и заловиха Желязков. Съдът наложи най-тежката мярка - задържане под стража, а полицията го хвана. Дано някой ръководител е успял да поощри тези служители. Този успех е на МВР, не на политиците", категоричен е Хайтов.

По думите му МВР страда от липса на качествени кадри, а в същото време всички служители, които са участвали в една от най-успешните операции на МВР - "Наглите", не са на работа по една или друга причина.

"Съмнявам се да е имало теч на информация за акцията за залавянето на Желязков и последвалият обиск на дома на Бенчев. При обиска и претърсването на дома на Бенчев са намерени незаконни боеприпаси. Ако са знаели за акцията, хората на Бенчев щяха да прикрият това. Ако има теч на информация, има специална дирекция в МВР, която да провери дали има такова нещо", обясни още бившият зам.-вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR.

За него е загадка защо обаче Димитър Желязков се е отправил именно към Истанбул, за да се укрие и се надява след разследването всичко около случая да се изясни.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ОТПАДНА ПО НЕПРИГОДНОСТ.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пореден демагог ни облъчва с фантасмагории!
20
0
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Никаква акция не е имало ! Просто Митю Зъркела е помогнал на Цвъ.Цвъ. да ,,сготвят,, тоя с бемката ...
19
1
 
4
 
! Отговори
изобщонее загадка преди 5 години
"За него е загадка защо обаче Димитър Желязков се е отправил именно към Истанбул, за да се укрие"-изобщо не е загадка-крадеца вика-дръжте крадеца.Диктатора -ислямист от югоизток но думи осъжда и обвинява наляво и надясно в шпионаж и тероризъм невинни хора,а на дело-приютява бандити и терористи и гангстери.
18
1
 
6
 
! Отговори
alex преди 5 години
те ако бяха много добри и неподкупни политице нямаше да ходят с охрана всичките
17
2
 
12
 
! Отговори
Нека минем направо преди 5 години
Ха,какви са тези експерти бе ? Че нали точно нашите служби са си затворили очите,и са ги пуснали зад граница.Минаха само 10-на дни,и взеха да ни правят на амсалаци.Че те бяха задържани от турските служби,по сигнал на Интерпол.Понеже срещу ,,Очите'' трябва да има дело,за въоръжено нападение.Това че при престрелката беше ранен в слабините,не го прави невинен.Той и хората му извършиха нападението.Интерпол иска присъди,а нашите се ослушват,понеже няма кой да ръководи бизнеса по ,,Слънчака''.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това още ли е новина?! Минаха 10 дена почти, службите по-добре да запретнат ръкави и да свършат нещо, защото вече нервират.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Радостен съм, че служителите на българското МВР проведоха една добра акция и заловиха Желязков. Съдът наложи най-тежката мярка - задържане под стража, а полицията го хвана. Дано някой ръководител е успял да поощри тези служители. Този успех е на МВР, не на политиците", категоричен е Хайтов....Айде пак с чужди лаври се кичим. Хванаха го турците, не вие. От вас никой не смее да го пипне. Утре ще го пуснете.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от "експерти" в Ганьовстан!Като започнеш от Боко-тиквата и Цвъки-пипоня та минеш през цялата кохорта калинки,все ИЧсперти.Съмнявам се че и най-западналите африкански страни са в пъти по-добре управлявани.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че той ,Очите си е напуснал България ,свободно и законно през ККП . Минал е като редовен гражданин .А че после им е скимнало да го търсят ,това е друго . Пак се издъни ,,активното мероприятие ,,
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа се чете община Несебър, а не Бургас.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо лъже, че е водач на листата на БСП. Бенчев е един от заместник- председателите на Общински съвет на Бургас. Той е избран в гражданската квота на БСП. Освен това явно е удобен и за останалите партии, щом са се съгласили да бъде избран. Всичко останало е манипулации.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ЗАЛАВЯНЕТО НА ОЧИТЕ.ТЕ ИМАТ ОТ ПЕТ МЕСЕЦА ДА ЛОВЯТ ЕДИН ЗАТВОРНИК И ОЩЕ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕЕ. ДОБРЕ ЧЕ ДРУГИЯТ ГО ЗАСТРЕЛЯ АВЕРЪТ МУ, ИНАЧЕ ОЩЕ ЩЯХА ДА ГО ТЪРСЯТ.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре ще е Корнелия Нинова да даде отговор защо Бенчо Бенчев е посочен за водач на листата на БСП в такъв голям град като Бургас........МИ ТОИЙ БЕНЧО Е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В НЕСЕБЪР БЕ ***, КАКЪВ БУРГАС ТЕ Е ПАТИЛ.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много експерт , много нещо в БГ. Tоз "експерт", защо сочи само БСП. Дали и за останалите им опоненти не важи същото. Хайде да престанат да внушават едно и също. Нали прокурорът оправда Бенчо. Тоз субект май е поизостанал с информацията.
7
1
 
22
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 5 години
МВР ли проведе операцията? А, аз си мислех че Турската полиция го сгащи в Истанбул
6
4
 
20
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
ДО АНОНИМЕН 3БЪРКАШ ЯВНО.БКП СЕГА Е ГЕРБ. В ГЕРБ ОТИДОХА ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ, В БСП НЕ ОСТАНАХА ЗА ЦЯР.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТОЙ И КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ НАЛИ ВЪРТЕШЕ ЕДНО ВРЕМЕ БУХАЛКИТЕ В СИК?ИЛИ ИПОН БЕШЕ?КОГАТО МАСАЖИРАШЕ УШИТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ
4
3
 
10
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Да те *** и експерта спиртосан...
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балон и нищо друго! Що не вземат да върнат братя Галеви или Маргините в БГ? Тогава ще ги признаем! -:) Що се отнася до Очите.Момчето си знае.Че закъса ли го властта! Все до него опират! Пушилка!