МВР само ще предупреждава измамените от "Олимпик". Засега

Толерансът на останалите без застраховка ще е няколко дни
55
МВР само ще предупреждава измамените от "Олимпик". Засега
Снимка: Булфото, архив

Шофьорите, които останаха без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“,  защото я бяха сключили в дружество "Олимпик", чийто лиценз беше отнет, засега няма  да бъдат наказвани.

Още по темата
МВР ще даде известен толеранс на водачите на такива автомобили, обеща главен инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция".

Той обясни, че катаджтиите няма да налагат санкции в първите дни, ако шофьор им покаже полица на "Олимпик".

"Ще им дадем възможност като ги предупредим да си сключат веднага застраховка и след това ще започнем да ги санкционираме", каза Рапчев.

В полунощ на 18 август изтича срокът, след който сключените застрахователни полици с кипърското дружество ще бъдат невалидни, а клиентите и трябва да направят задължителната застраховка "Гражданска отговорност" с други застрахователи, които работят на българския пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Фермер преди 5 години
И какво като не те глобява. Като те грухне някой без застраховка кой ще плаща. Тя тая застраховка не е заради глобите, а за тези дето може да пострадат
48
1
 
9
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Измамените следва да потърсят съдействие от арменския прелат на Кипър архиепископ Нарег Алемезян. Може и от католикос Карекин II Нерсисян, върховен арменски патриарх, но се чака дълго за разглеждане.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олимпик, Титаник, Потъник... Все тая...
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко в коя застраховка има акции, там да сключа? За един приятел питам...
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А автомобилите на МВР застраховани ли са?
44
0
 
9
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Защо всички твърдите, че е била евтина застраховката. Не е била евтина, беше си на същата цена. 180 лв. За година в началото на годината. На дал бог живот и здраве беше по евтина. Още ли се заблуждавате, че цената има някакво значение в България. МОЖЕ ДА СИ КУПИШ НЕЩО ЗА МНОГО ПАРИ И ПАК ДА Е ***. Просто брокера ти набутва тая. Вноската през юли защо я прибраха след като знаеха, че ще фалират.
43
0
 
17
 
! Отговори
Бате ви Тиквун преди 5 години
Остригахме двеста хиляди овце, да се готви следващата партида. А през това време ще врътнем колелото на късмета, да видим - банка ли ще е този път, застраховател, пенсионен фонд или джакпот - нов данък за цялото население. Може и мини-джакпот - увеличаване на съществуващите данъци.На печелившите - честито! На останалите - повече късмет в следващите тегления! ; )
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A KADE SA PARITE NA ZASTRAHOVANITE.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли по добре МВР да хванат крадците и да си ни върнат парите от ГО. Това си е кражба в особено големи размери над 200 000 души са си платили ГО . Какво са виновни водачите. Къде е било МВР и службите по случия с "Олимпик".
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че да им върнат парите по закона за фалирали застрахователни дружества,банки и др.,които изпълняват финансови операции от този род,защото те са само държатели на техните пари за някакви услуги и съхранение,а кат посредници са се застраховали при други по високи инстанции как презастраховали са се кат за степени рискови ситуации,че намеса на други институци да ги следят и възмещават суми на излъганите вложители,а за такива малки суми на лице се покриват в пълен обем дори по излъгани държави общо.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 111111Не са менте .Всичко си е както трябва .Просто ви правят на балъци ,че нямало лицензи , нямало гаранционен фонд, намало това - онова..абе всичко си има просто тези хора, застраховани там трябва да се ограбят от едни други хора.Вие знаете кой са те.
38
1
 
18
 
! Отговори
111111 преди 5 години
До ЧиновникАко е бил застраховател-менте, защо държавата му е дала лиценз? Защо не е отнет? Много си на-гъл, за про-стоти-ята ти да не говорим!
37
4
 
12
 
! Отговори
R1 преди 5 години
Откакто паднахме под еврейско робство на 9 .09 .1944 година та до днес ние Българите добро не видяхме.
36
2
 
16
 
! Отговори
ЗнаеЩ преди 5 години
Понеже питате за читав застраховател, аз още не съм видял такъв.Затова НА ВНОСКИ! Застраховката е като отровата, пие се на малки глътки.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой по-долу съвсем правилно написа, че потърпевшият при ПТП може да си избере да търси отговорност или от застрхователя, или лично от виновния шофьор. А познайте сега колко потърпевши ще изберат да си търсят парите от фалирал застрховател. Иначе за пред КАТ може да мине и с досегашната полица, ама пази Боже да се окажете виновен в ПТП с пострадали!
34
1
 
15
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Просто другия път като ви цъфне по тв-то реклама на нова застрахователна компания с име от гръцката митология, да си знаете, че е на поредният нашенски ***, дето са му казали, че като я регистрира в офшорна зона ще помпа без да го пипат! Сега галоша/галошите са разбрали, че няма да я бъде и гледат да дръпнат това което е останало-вноските.
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чиновник 27Това дето си го написал потвърждава с пълна сила казаното от мен по-долу за Вас чиновниците на Тиквун. Крадливо племе, с нисък интелект и оперирани от чувство за морал и състрадание. Вие допуснахте фалита, вие лъжете хората, че сами си били виновни.
32
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Умнико, не се прави на интересен. Който има акъл, не му се налга да плаща два пъти за едно и също нещо. А такива като тебе, които се мислите за много хитри и много умни ви стрижат здравата. Щото много знаете сте все сте много отворени.
31
0
 
26
 
! Отговори
BG преди 5 години
Да плати правителството .Държавата в лицето на властта позволява тези измами .Застрахователните компании са с печалби 500%.Каква вина има добросъвестният клиент който е закупил застраховка .Отговор е никаква.В съседните Македония и Сърбия застраховка бгражданска отговорност е 150 лв.Най добрия вариант за Българите е да си купата по един автомобил със Сръбска или Македонска регистрация и да го ползват в БГ гетото само на три месеца ще трябва да ходят до тези държави Долу герп мафията.
30
2
 
20
 
! Отговори
До Чиновник преди 5 години
Прочето и нещо различно от Винету, например Кодекса за застраховането. Може да прочетеш и Отчетите на Гаранционния фонд. Там още в началото е написано това, което явно не знаеш - Гаранционния фонд плаща при фалирал застраховател.